מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> אייר קפה: בחזרה לעתיד

בחזרה לעתיד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קרמבל זו מנה שאפשר לאכול ממנה ערב שלם. סיידר, תפוחים, אננס, עוגיות, גלידה, כולם משולבים יחד ליצור קינוח שעושה וואו מהביס הראשון...''. העיצוב ההייטקי והאוכל הייחודי באייר קפה גרמו לנדב אבידן להרגיש כאילו ביקר בעתיד

רונן הוא חבר שתמיד כיף לי לפגוש, ולא משנה כמה זמן לא התראינו. כשהתקשר להציע שנלך לשבת באיזה מקום ששמע עליו ונמצא בקרית שדה התעופה, לא היססתי. ואכן, כבר בכניסה אל קרית שדה התעופה עצמה, בדרך לבית הקפה הכשר אייר קפה, התחלנו להתלהב. המקום מעוצב כמו עיר העתיד, ומרגיש כאילו הגענו אל סט הצילום של ''בחזרה לעתיד 2''. אם לשם העתיד שלנו הולך, אני מרשה לעצמי להיות רגוע לחלוטין. הכניסה לאייר קפה עצמו היוותה שידרוג של התחושה הזו, עם בריכה, כמה מזרקות, ומרחב פתוח ענקי מכל סביבותיה (או לפחות כך זה הרגיש, למרות שהמסעדה נמצאת בלב הקריה). הרגשנו שאכן מדובר במסע בזמן - ולא כדי לשנות את האתמול, אלא כדי לחטוף הצצה במחר.

סמדר המלצרית שלנו נתנה לנו שני תפריטים שונים כשהתיישבנו- התפריט הרגיל של האייר קפה, ולצידו תפריט סושי. הסושי, יספר לנו אחר כך עומר, הבעלים של המקום, נכנס לבית הקפה רק לפני חודש. בכדי לבחון את טיבו של הסושי ואת טעמו, הזמנו קומבינציה המכילה מאקי טונה אדומה, מאקי סלמון פרש ואינסייד אאוט סלמון גריל. הסושי של האייר קפה הוא בין המהנים שנתקלנו בהם, והקומבינציה, שאינה קטנה כלל וכלל, נעלמה מהצלחת במהירות שיא.

התיאבון שלנו רק התחיל להתחמם בשלב זה, ומייד הזמנו לשולחן גם חציל בלאדי, שלשם שינוי, לא הוגש עם הטחינה המסורתית, הנלווית למנה במקומות אחרים. במקום, הגיע חציל עשוי בגריל, ברוטב צ'ילי מתוק ויוגורט, ולצידו פוקצ'ת עשבי תיבול. שילוב מעולה של טעמים, יחד עם עשייה מצוינת, הוליד מנה ייחודית, שהלכה מהר מאוד בעקבות הסושי והותירה צלחת ריקה למהדרין.
עוד טעמנו מצידו קרפצ'יו סלמון, שהגיע עם קרוסטיני, שמן זית ושום. רונן השתלט על המנה לחלוטין, תוך כדי מלמול בלתי פוסק על היותו של הסלמון דג הראוי לבתי אצולה, ולא נתן לדבר להזיז אותו ממנה, עד שגם כאן נותרה צלחת ריקה.
הגענו עד כאן, ולא שתינו בירה? לא ייתכן, אמרנו לעצמנו. מייד דאגנו לבקש מסמדר גם שתי קרסלברג מהחבית, ואיתן הגיעה מנה נוספת, קלילה וטעימה - אצבעות חלומי בציפוי פריך, שהוגשו עם רוטב טריאקי והיוו נשנוש שגרתי.

כאן הגיע תורן של המנות העיקריות. רונן קיבל דג פורל שלם, המוגש עם סלט ופוטטוס. מנה גדולה, מרשימה, ובעיקר ממש טעימה. אני הזמנתי מיקס של סוגי הרביולי - פטריות, בטטה וגבינות - וקיבלתי את המנה עם שני רטבים, שמנת פטריות וסיציליאני (עגבניות טריות עם שמן זית וריחן), בשתי צלחות שונות. למרות שזו הייתה אחת המנות הגדולות שיצא לי להתמודד איתן בחיי, היא הייתה כל כך טובה שלסיים אותה, בהנאה רבה, לא הרגיש כקושי בשום צורה.
לרונן היה עוד כוח לשאול: מה זה סופלה ברוקולי? צריך לטעום כדי לדעת, השבתי אני, וכך הגיעה אל שולחננו מנה נוספת. הסופלה הנ''ל הוא למעשה בצק טורטיה ממולא בברוקולי, ומהווה מעדן לכל מי שאוהב את הירק, ויצא במקרה ששנינו כאלו. מדובר למיטב ידיעתי במנה ייחודית במאה אחוז, ולטעמי היא בגדר עילה מספקת לחזור שוב ושוב.

וכך, כשהבירה הראשונה נגמרה לה מזמן, ואל השולחן הגיע הסיבוב השני של האלכוהול, הגענו אל הקינוחים. סופלה שוקולד בשבילי, שהיה פשוט מצוין, וקרמבל לרונן. קרמבל זו מנה שאפשר לאכול ממנה ערב שלם, מבחינתי - סיידר, תפוחים, אננס, עוגיות, גלידה, כולם משולבים יחד ליצור קינוח שעושה וואו מהביס הראשון. כל כך טובה, וכל כך ממכרת, שמייד אחרי שסיימנו את הקרמבל הראשון הזמנו עוד אחד. למה לא לחיות טוב, כשמאפשרים לנו?

אחרי סעודת מהרג'ות כזו, נשארנו עוד קצת לשבת ולהשלים חוויות ופערים. האוויר הנעים, פכפוך המים בבריכה, והאווירה מסביב פשוט עשו לנו חשק לא לזוז משם. לבסוף נזכרנו שנינו שלמרות תחושת הקפיצה אל העתיד, הרי שהמחר האמיתי שלנו נראה כמו יקיצה מוקדמת לטובת יום עבודה, ולכן כדאי שנצא לדרכנו. אבל בכל פעם שנרצה קצת ניתוק מהמולת ההווה היומיומי שלנו, אנחנו נדע לאן לחזור- אייר קפה, המקום היחיד שגורם לעתיד להיראות מבטיח מעבר לכל שיעור.

אייר קפה
הערבה 2, קריית שדה התעופה, אייר פורט סיטי, נתב''ג.
03-9791812