Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קונדיטוריית לה קוויזין. האמת נמצאת בבצק

האמת נמצאת בבצק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כמו קינוח טוב באמת, הפאי היה מתוק מאוד, אך לא מתוק מדי, והמתיקות של הקרמל התאזנה עם המרירות של השוקולד הבלגי המריר המשובח...''. יובל בלנקובסקי וחברו האופה טעמו מאפים מלוחים ועוגות נפלאות בקונדיטוריית לה קוויזין שבירושלים

הדבר הראשון שיתפוס אתכם, מייד כשתכנסו לקונדיטוריית לה קוויזין, הוא ריח האפייה המשכר. אחריו, יהיו אלו שלל הצבעים של עוגות המוס, שתספק הצצה קצרה לעבר הויטרינות: צהוב ואדום של פאי פירות, מגוון קומבינציות של עוגות מוס שוקולד, שילובים של שוקולד לבן, שוקולד מריר, אגוזים, טראפלס, גנאש שוקולד שחור, קרם לימון ופרי פטל. כל אלה התערבבו ויצרו סימפוניה של צבעים מרהיבים.

סיפורה של לה קוויזין התחיל לפני כשמונה שנים, כאשר הזוג מרווין ולורי ראפ חלמו על קינוחי גורמה כשרים למהדרין, שיתנו מענה לצורך של אנשים דתיים לקנח את הארוחה הבשרית בקינוח פרווה, שלא ייפול ברמתו מקינוח חלבי. לורי החליטה להגשים את אהבתה הגדולה לאפייה והלכה ללמוד קונדיטוריה ב''לה נוטרה''. כבר מההתחלה החלוקה הייתה ברורה: לורי אחראית על המתכונים ועל האפייה, ומרווין מנצח על כל השאר. כיום למאפייה ישנם שני סניפים בירושלים, שניהם כשרים למהדרין. הראשון בתלפיות, בו שוכנת המאפייה, והשני ברחוב עזה, שם ישנם גם מספר שולחנות, המאפשרים ללקוחות הקונדיטוריה לא להתאפק ולאכול את המתוקים של לה קוויזין במקום, עם כוס קפה.

בנוסף לעוגות המוס, שהרשימו אותי כל כך בכניסה, מציעה קונדיטוריית לה קוויזין מבחר גדול של עוגות שמרים, עוגיות ממבחר סוגים, כולל עוגיות ללא סוכר, ובנוסף למתוקים - גם קישים ולזניה. ולצד התפריט החלבי, יתרונו הגדול של המקום - מבחר העצום של קינוחי פרווה, הכולל עשרות סוגים של עוגות מוס שוקולד איכותיות. כל המוצרים בלה קוויזין הם מעשי ידי המקום, וכולם כשרים למהדרין. את רוב המוצרים, כולל עוגות השמרים, עוגות המוס והקישים, ניתן לרכוש כמנה אישית או כמנה המתאימה למשפחה.

בקונדיטוריה לה קוויזין מאמינים כי בכדי ליצור קינוחים ברמה גבוהה צריך לשלב חומרי גלם מעולים עם הידע והניסיון שנצבר לאורח השנים. אני מאמין שכדי לבדוק עם קונדיטוריה טובה, כדאי לטעם את המוצרים שלה עם איש מקצועי. לכן, פניתי לידידי יואב, אופה מדופלם שעבד במספר מקומות בארץ, והצעתי לו להתלוות אלי לטעימה. האופה פסק מיד ובנחרצות: האמת נמצאת בבצק. אם אתה רוצה באמת לבדוק קונדיטוריה - בדוק את הבצק שלה: אם הוא טוב - הכל יכול היות טוב; אם הוא לא טוב - מוטב להסתלק.

אמר אז אמר. התחלנו במנה אישית של פאי בצל וגבינה לחימום. הפאי היה טעים, הבצק שלשמו נתכנסנו היה חום ופריך כפי שצריך להיות בצק שנעשה עם הרבה חמאה. לה קוויזין עברה את המבחן הראשון בהצלחה.

כעת, הגיעה המנה העיקרית. היות ומראש ידענו שהקונדיטוריה מתמחה בקינוחים, החלטנו להפוך את סדר הארוחה, ולהפוך את הקינוח למנה העיקרית. הזמנו פאי שזיפים, פאי פקאן, פאי קרמל ושוקולד מריר, ודואט שוקולד ותפוז - שילוב של גנאש שוקולד תפוז וליקר תפוזים, קרם תפוז וקליפות תפוז מסוכרות. בצער רב וויתרנו על המרנגים, על הפטיפורים ועל שלל אפשרויות מתוקות נוספות שעמדו בפנינו, מתוך המבחר הגדול של לה קווזין. הבצק של כל העוגות שלקחנו היה עשוי יוצא מן הכלל, והוכיח לידידי יואב ולי את הידע והמיומנות הרבה שנצברה לאורך השנים בלה קוויזין.

לגבי המילוי, כפי שאומר ידידי האופה, זה כבר עניין של טעם: מי שאוהב שזיפים יעדיף את פאי השזיפים על הפקאן, ולהפך. אולם שנינו היינו תמימי דעים לגבי פאי הקרמל והשוקולד המריר. כמו כל העוגות של לה קווזין, גם הפאי הזה הוא חגיגה לעיניים: חום בהיר של קרמל מעוטר בפרח יפהפה של שוקולד מריר. גם הטעם היה מדהים: כמו קינוח טוב באמת, הפאי היה מתוק מאוד, אך לא מתוק מדי, המתיקות של הקרמל התאזנה עם המרירות של השוקולד הבלגי המריר המשובח, שבו משתמשים בלה קווזין, והפאי מצא את הנקודה המופלאה הזאת בפה בה מתיקות ומרירות מתערבבים יחדיו לכדי עונג צרוף.

מאושרים מחוויית הטעם עזבנו את לה קוויזין, בידיעה כי עוד נשוב.

לה קוויזין
יד חרוצים 4, ירושלים, 02-6728274.
עזה 20, ירושלים, 02-5611644.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה