Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> רביעיית שפלה: אחוזת מרגו, שיראין, פנדה'ס, סזאר ביסטרו בר

רביעיית שפלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

משהו טוב קורה באזור השפלה בשנים האחרונות: הרחובות הראשיים ואזורי התעשייה מתעוררים לחיים, ומגוון של מסעדות, ברים ובתי קפה איכותיים נפתחים בראשון לציון, רחובות, מזכרת בתיה והסביבה. הנה ארבע מסעדות איכותיות באזור השפלה

אחוזת מרגו
מסעדת אחוזת מרגו הכשרה ממוקמת בבית אחוזה עתיק, באחד הרחובות היפים של המושבה לשעבר רחובות. הרצפה הססגונית, החלונות העתיקים, התקרה הגבוהה, המרפסת הענקית, מרחב הדשא והצמחייה הטרופית בחצר, כל אלה משלימים זה את זה לכדי אווירה של טעם צרפתי. בהתאם לכך, קרויה המסעדה על שם חבל הארץ בו מיוצר היין הצרפתי שאטו מרגו, ובמרתף האחוזה נשמרים יינות תוצרת בית, ויינות מתיישנים מכל העולם. בתפריט: טרין עוף ברוטב אוכמניות - חזה עוף ממולא בבשר עגל ופירות יבשים; פאי הרועים בקונפיטורת עגבניות שרי - מאפה במילוי כבד עוף מוקרם בתפוח אדמה; פואה גרה עם ריבת עגבניות שרי; מאפה אספרגוס ואנטי פסטי על מצע ירוק ופלחי אפרסקים בויניגרט; פילה רוסיני - מדליוני פילה בקר ברוטב הציידים;קונפי שוק אווז וחזה מולארד ברוטב יין אדום, על מצע קוסקוס אסייתי ובליווי ירקות, ועוד. במסעדה ניתן לערוך אירועים, החל מקבוצות קטנות ועד 170 איש.
אחוזת מרגו
אייזנברג 2 , רחובות.
08-9315702

שיראין
שיראין הוא בית קפה כשר וגלריה, השוכן במבנה רפת עתיקה, בלב אזור התיירותי של מזכרת בתיה. בניין הרפת העתיק נבנה על ידי משפחות המייסדים ניימן ושקולניק, ששופץ ושוחזר על ידי המועצה המקומית מזכרת בתיה והמועצה לשימור אתרים. למבנה קירות עבים, דלתות ותריסי עץ, ובחצר גדלות ערוגות עשבי תיבול ריחניים ועצי פרי. בית הקפה עצמו מעוצב בקפידה, ומציע תפריט חלבי, כשר טרי, המבוסס כולו על תוצרת המקום. בין המנות המומלצות: קריספי פורמעז - מדליוני גבינות עיזים בציפוי פנקו על מצע של עלי בייבי בוינגרט בלסמי; פרנה פסטו – לחם מרוקאי עם ממרח פסטו, גבינה בולגרית, עגבניות טריות ובצל סגול; סוכרית פורטבלו - פיטריות ממולאות בגבינת עיזים עטופות בבצק פילו קריספי, מוגש על מצע של עלים ירוקים; נתח סלמון - 200 גרם של סלמון טרי צרוב בתנור ברוטב שמנת קארי ואגוזי קשיו; קיש השף, ועוד. בבית הקפה ניתן לערוך אירועים, עד 80 איש.
שיראין
דב שמיר 4, מתחם מוזיאון מזכרת בתיה, מזכרת בתיה.
08-9348302

פנדה'ס
פנדה'ס הינה מסעדה אסייתית, המביאה לראשון לציון את טעמי המזרח רחוק הבריאים והמזינים, בדמות מרקים (ראמנים) ואטריות (נודלס) המיוצרים במקום, לצד מגוון מיצים טבעיים. במסעדה שולחנות ארוכים עליהם יושבים בצוותא, ועל מנת להגיש את האוכל מהר ככל הניתן - נושאים עמם המלצרים מחשב נישא, בכדי להעביר את ההזמנה למטבח במהירות האפשרית. במנות: צ'יקן ראמן - נתחי עוף פריכים, נטפי ביצה, תרד, נבטים סיניים בציר מרק עוף בתיבול אסייתי בתוספת אטריות ביצים; טום ים קאי - אטריות אורז, ירקות ונתחי עוף פריכים, קרם קוקוס (צמחי) ושורש גלנגל בניחוח למון גראס; קואי קאסאי - אטריות ביצים מוקפצות עם ירקות, נגסי פרגיות בטמפורה על בסיס רוטב ג'ינג'ר טרי; טוקיו סטייק - 300 גרם של אנטריקוט משובח, עשוי בגריל, ברוטב סאקה סויה ואדממה, ועוד. בימי שישי ערב ג'אז, ו-20% הנחה על כל תפריט הסושי. במקום מספקים גם קייטרינג סושי בר לאירועים.
פנדה'ס
לישנסקי 27, ראשון לציון.
03-9415700

סזאר ביסטרו בר
מסעדת סזאר ביסטרו בר שברחובות, קרויה על שמו של סזאר כהן, סבו של ניסו מבעלי המקום, אשר היה בעל קפה ביסטרו מיתולוגי בלה-גולט בטוניס. המסעדה, הממוקמת בפארק המדע, מעוצבת בסגנון ביסטרו אירופאי בניו יורק, ומציעה מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי, עם נגיעות ים תיכוניות סקסיות. במנות: פיתה סאג' - פיתה דרוזית במילוי טלה וחצילים ברוטב טחינה ופיסטוקים; שושקה - פלפל אדום ממולא בקשקבל וריקוטה עטוף בציפוי פריך; השניצל של סזאר - שניצל עגל וינאי דק ופריך; סטייק סינטה ברוטב ציר בקר וערמונים; פנה וייטנאמי - פילה עוף, פטריות וירקות שורש ברוטב סויה; כבדים ביין אדום עם ירקות שורש, מוגש על מצע פירה; כנפה עם גלידת חלבה דבש ופיסטוקים; קומבינציית שוקולד; פאי נוטלה עם גלידת וניל, ועוד. בשעות הצהריים מגישים במסעדה עסקיות הכוללות פוקאצ'ה מהטאבון, מנה עיקרית ושתייה, במחיר המנה העיקרית. במקום מתקיימים אירועים של עד 100 איש.
סזאר ביסטרו בר
פקריס 3, פארק המדע, רחובות.
08-9465444