Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> צעיר לנצח במסעדת הים הסיני

צעיר לנצח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''במנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום, הורגשה בבירור האיכות הגבוהה. שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי. מעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב...''. נדב אבידן גילה אנטי-אייג'ינג קולינארי במסעדת הים הסיני

יש מן אמרה כזו, שהדברים הכי טובים שקורים לנו בחיים, קורים לגמרי במקרה. מניסיון חיי אני יכול להעיד, שזה נכון לחלוטין, בכל תחום בחיים. הנה למשל דוגמא אחת - במקום העבודה שלי פגשתי לקוח נחמד בשם יוהין, ממוצא סיני. בשיחה שנקשרה ביננו, סיפר לי שאמו היא הבעלים של מסעדת הים הסיני בתל אביב, מסעדה סינית אותנטית עם מנות שלא אוכל למצוא בשום מקום אחר בארץ. מכיוון שאני חובב גדול של המטבח האסיאתי, לא הייתי צריך יותר מזה כדי לנסות. אספתי את מיכל בערב שישי, ונסענו לכיוון הטיילת של תל אביב.

כבר מהכניסה המקום מצא חן בעינינו. כמסעדה הממוקמת ברחוב צידי קטן היוצא מהטיילת, ולא על קו החוף עצמו, הים הסיני מרוויחה משני העולמות - רחש הגלים ובריזת הים מחד, והפרטיות המבורכת שנובעת ממיקום שאינו על ציר תנועה מרכזי, מאידך. מבפנים המסעדה נושאת בחובה דמיון מרומז ומלא השראה לתוככי ספינה, הן במעקות העץ המעוצבים להפליא והן בתאורה הכחולה העדינה, שיוצרת אינטימיות שלא מהעולם הזה. לנו נראה שאם סינים הגרים בארץ מגיעים לאכול כאן, הרי זוהי הוכחה מוחצת לכך שהגענו לדבר האמיתי.

התיישבנו, וקיבלנו את התפריט לידיים. מהר מאוד הבנו שאנחנו לא באמת יודעים מה טעים, מה מומלץ ומה כדאי, ולשמחתנו התגייסה לענות על כל שאלותינו צ'ינג, בעלת המקום ואמו של יוהין (שהכין אותה לבואנו). צ'ינג נראית צעירה ביותר מעשרים שנה מגילה האמיתי, אותו שיערנו בהתחשב בבנה, ומיכל ואני היינו נפעמים מהעניין הזה משך כל הערב. בכלל, גם ג'ו המלצר שלנו נראה ילד בגיל 22, בעוד בתו הגדולה מתגייסת בעוד חודשים ספורים, ואחד הטבחים הראשיים, שדי בטוח שכל נהג אוטובוס היה מוכר לו כרטיסיית נוער, הוא מעל גיל 60. האם זה בגלל האוכל? אחרי הכל, ידוע שהאוכל הסיני בריא פי כמה מאוכל מערבי.

אז פצחנו בחגיגה של בריאות. למנות ראשונות קיבלנו מרק תירס למיכל, שהיה מצוין, ומרק דגים (fish ball soup) עבורי. למרות שהשם גרם לי בתחילה להסס, הרי שהמרק עצמו היה טעים מאוד, והיווה הפתעה נעימה. עם המרקים הגיעה גם מתאבן, בדמות קערת סלט מלפפונים טרי, שבשילוב טעם דומיננטי של שום יצר תחושה אותנטית וחוויה שלמה.

לעיקריות הזמינה מיכל דג דניס במשקל חצי קילו, שמיכל תיארה כ''הדג הכי טעים שאכלתי בחיי''. אני לעומתה קיבלתי מנת שרימפס, עם אטריות שעועית ושום. גם אצלי הורגשה בבירור איכותה הגבוהה של המנה - שילוב טעמים מנצח, מידת הכנה מדויקת, וגודל אידיאלי של המנה, שגרמה לי להבין שמעולם לא אכלתי שרימפס כהלכתו עד הערב. בנוסף לשתי אלה, חלקנו מיכל ואנוכי מנת נתחי עוף ברוטב סויה ושעועית שחורה, המוגשת עם פלחי ירקות מאודים. זו מנה שנראתה לנו מוכרת, וקיימת בעוד מקומות, אבל לא בצורה הזו. המהירות שבה סיימנו אותה, בהתחשב בעובדה שהיינו די שבעים עוד בתחילתה, הפתיעה גם את צ'ינג. מנה שהיא בגדר חובה של ממש.

לקינוח, קיבלנו תה סיני, שהיה טעים מאוד, ובננה ואננס מטוגנים (כל מנה בנפרד). גם אלו, כדי להשלים חוויה נפלאה, היו עשויים לעילא ועילא, מתוקים, לא רוויי שמן, ובבחינת קינוח מהנה ביותר.

מבחינתי, אני מוכן ללכת לאכול במסעדת הים הסיני כל יום, בייחוד אחרי שיצא לי להציץ בתפריט העסקיות המטורף של המקום בראשון עד חמישי. כך או כך, אם זה האוכל שאני צריך לאכול כדי להיות פיטר פן כזה שנראה תמיד צעיר - הרי שזוהי המטלה הכי כיפית וטעימה שאי פעם תהיה לי.

הים הסיני
שנקר 3, ליד בית הטקסטיל, תל אביב.
03-5107823