Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> קיצור תולדות הבירה. בית הבירה בחיפה

קיצור תולדות הבירה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה...''. אריאל בן משה החכים בבית הבירה בחיפה, מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה

בערב טיפוסי באמצע השבוע, החלטנו חבר טוב ואני ללכת להירגע המחום הקיצי הכבד עם בירה קרה ואוכל טוב. הגענו לבית הבירה בגן האם שעל הכרמל בחיפה. המחויבות של המקום למלא את שמו – כלומר, להיות בית של בירה - תפסה את עינינו מייד כשהגענו למקום. על הבר המון ברזים של בירות, ובתפריט - למעלה ממאה(!!) סוגי בירות שונים, מישראל ומהעולם. בקיצור, הבנו שהצטלבה דרכינו עם חווית שתייה שלא אופיינית לפאב הטיפוסי. הולך להיות כיף!

''קשה לבחור, אז מה נעשה?'' שאלנו את המלצרית. חשבנו לעצמנו, שאם כבר הגענו למקום כזה, אז למה לשתות את מה ששותים תמיד ובכל מקום, ולא להתנסות ולגוון. קיבלנו ייעוץ והסבר מקצועי ואישי לגבי סוגי הבירות שלנו, ''מה אתם אוהבים יותר? מר או מתוק? בהיר או כהה? אולי בטעמי פירות?''. לאחר כמה רגעים של לבטים החלטנו לתת לחיך להחליט, ומיד, ללא הרף, הגיע אלינו מגש של כוסיות בירה מסוגים ובטעמים שונים. ניסינו הכול: בירה בטעם דובדבנים, פירות יער, חיטה מלאה; בירה מסוננת יותר, פחות או בכלל לא; בירה עם 8.6% אלכוהול, שממלאת את הפה בטעמי מתיקות עדינה של דגנים שתססו, ומעלה ניחוח של מסבאה חורפית באירופה, וכמובן עושה שמח בראש. ועם כל זה לא הספיק לנו אז מסתבר שלמקום יש בירה ייחודית לו. בירה שנקראת ''בית הבירה'', שמיוצרת במיוחד עבור הבר, ומוגשת בכוסות ייחודיות שמתאימות בדיוק לה.

בהקשר זה, הופתענו לגלות שבירה דומה ליין במובנים מסוימים: מאחורי כל כוס יש סיפור, היסטוריה ומחשבה. לכל סוג בירה יש טמפרטורה אידיאלית לשתייה, ומצב רוח שמתאים לה. יש בירה שהולכת טוב במיוחד עם בשר, ואחרות הולכות טוב עם גבינות, או ירקות. בקיצור, בירה יכולה להיות עניין מורכב. נתי, בעל המקום, ידע לספר לנו את אילן היוחסין של כל בירה ששתינו, מאיפה היא באה, למה היא מתאימה, איך אמורים לשתות אותה ואפילו למה הכוס שלה נראית כמו שהיא. ''איזה כיף'', אמר לי חברי. ''לא סתם פאב שמוכר את המוכר והידוע, אלא מקום שבו הבירה הופכת לחוויה בפני עצמה''.

מכל המחשבות האלה נהיינו רעבים, אז קראנו למלצרית הנחמדה שלנו וכאן התחיל החלק השני של הערב, שהיה מפתיע לא פחות מהראשון. עם כל הבירות והטעימות, היינו חייבים לסדר קצת את הבטן לפני שנתחיל לאכול, אז התחלנו עם פתיח: מנת מיקס פירות ים, שחלקנו יחד. מדובר בצלחת גדושה בפירות הים, ריחנית ומגרה, הכוללת שרימפסים מטוגנים בציפוי קליל, סרדינים בשרניים וטעימים להפליא, וגולת הכותרת של המנה - ערימה דשנה של קלמארי מטגנים בטמפורה, שהיו עסיסיים, נימוחים ועם טעם מעודן של ים. פשוט טעים.

בעודנו מנשנשים את טבעות הקלמארי האחרונות הבנו שחבל, האוכל כמעט נגמר והלילה עוד צעיר, אז הזמנו לנו עוד קצת בירה. אני שתיתי את המותג המקומי, ''בית הבירה'' - בירה בהירה, טעימה מאוד, מזכירה קצת טעם מעושן ונעימה מאוד לשתיה. חברי שתה בירה גרמנית לא מסוננת עם טעמים עשירים ומורכבים שלא מוצאים בכל משקה.

בעוד מתרחשות להן לגימות המשקה וקשקושי הערב המאוחרים שלנו הונחו על שולחננו שתי צלחות, כאילו מישהו ידע בדיוק על מה חשבנו – בשר. אני קיבלתי סטייק בקר ברוטב ויסקי מלווה בתפוח אדמה צלוי. הבשר היה טעים, נימוח ועסיסי עשוי בדיוק במידה. בכל פעם שחתכתי קובייה ממנו וטבלתי אותה ברוטב שהוגש בצד, הרגשתי כמו צייר שטובל את המכחול בצבע וצובע את העולם בוויסקי. הפה מתמלא בטעמים ומיצים שאומרים כולם רק דבר אחד: עוד! תפוח האדמה שהתלווה למנה היה גם הוא טעים, וכשנטבל ברוטב הוא הפך למעדן של ממש.
חברי הזמין סטייק לבן ברוטב בירה (איך אפשר שלא לנסות? הרי זה רוטב בירה...), והיה גם הוא מאוד מרוצה מהמנה שקיבל. הבשר היה עשיר בטעם, לווה בכופתאות לחם, והרוטב הצליח לרומם את הבשר, הטעים גם כך, מדרגה אחת למעלה.

עם כל האוכל והבירה הזו, החלטנו שמטרתנו להערב התמלאה, הצטננו מהחום הקיצי, והעברנו ערב של חוויות וכיף. אז בחרנו לקנח במשהו מתוק של הבית, מעדן ערמונים ושוקולד תוצרת בית, שגם הוא, ברוח המקום, היה עשיר בטעם, שוקולדי ומיוחד מאוד. ומכאן, כל שנותר לנו הוא לחכות לפעם הבאה שיהיה חם, ונאמר לעצמו: ''חם היום, אולי נצא לשתות קצת בירה קרה, כדי להרגיע את החום...''. כי הרי את המקום שהופך בירה צוננת לחוויה של ממש אנחנו כבר מכירים.

בית הבירה
שדרות הנשיא 116, גן האם, מול מלון דן פנורמה, חיפה.
052-5018889