מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסיבת שחרור במסעדת בורדו

מסיבת שחרור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פטריית הכפר הייתה מעניינת בשילוב הטעימים שבה. הדוקסל (תערובת פטריות) עם גבינת הפרמזן והגבינה הצ'רקסית העניקו לפטרייה טעמים עזים ופיקנטיים, המעקצצים בפה בנעימות...''. אורלי פרש אזולאי ערכה בבורדו מסיבת שחרור לגיסה

''קחי אותי איתך'' אמר לי גיסי הצעיר, טל, והחזיר אותי 15 שנים לאחור. כשהיה בן 10 הכרתי את אחיו הגדול (שהפך ברבות הימים לאיש שלי). הוא היה מזדנב אחרינו כמעט לכל מקום. ''קחו אותי איתכם'' היה מצפצף לעברנו ואני הייתי מתרגזת. בשקט. היום הוא בן 24, והשבוע השתחרר מהצבא לאחר 3 שנות שירות סדיר ושנת שירות בקבע. החלטתי לקחת אותו איתי. כמו לפני 15 שנה. הפעם לארוחת שחרור. תרתי משמע.

הגענו לבורדו בכפר תבור. מסעדה כפרית השוכנת למרגלות הר תבור, בסמוך ליקב ולמוזיאון המרציפן, וצופה אל עבר עמק יבנאל. במפגש מרתק בין עמק והר שוכנת מסעדה קסומה עם ניחוחות וטעמים המאפיינים את אזור הגליל. התפריט כולל מנות מגוונות, תוך מתן מענה לאוכלוסייה הצמחונית, אוהבי הבשר והילדים. השימוש בחומרי גלם הגדלים באזור מאפיין את התפריט: ירקות הגדלים מעמק יבנאל, גבינות צ'רקסיות מהכפר הצ'רקסי השכן, בשר טלה מעדרי הרועים באזור, שמן-זית מבתי הבד הסמוכים ושקד ישראלי הגדל בכפר תבור ומאפיין את המקום.

לאחר סקירת התפריט הזמנו על פי המלצותיה של טניה המלצרית המקסימה שלנו את המנות הראשונות. טל הזמין פטה כבד עוף במחית ריבת בצל ופירות יער, ואני הזמנתי את פטריית הכפר - פטריית פורטבלו ממולאת בדוקסל גבינה צ'רקסית ופרמזן. שתי המנות היו טעימות ומעודנות להפליא. פטה הכבד היה טרי וטעמו איכותי, לצד ריבת בצל מתקתקה ומפנקת. פטריית הכפר הייתה מעניינת בשילוב הטעימים שבה. הדוקסל (תערובת פטריות) עם גבינת הפרמזן והגבינה הצ'רקסית העניקו לפטרייה טעמים עזים ופיקנטיים, המעקצצים בפה בנעימות.

המנות העיקריות לא אחרו להגיע. פילה עגל מיושן ברוטב פלפלת לטל, וטנגו שרימפס קלמארי ברוטב שום שמנת עדין עבורי. הטנגו שלי היה ערב לחיכי. לא הרגשתי (בפעם הראשונה בחיי) צורך לתקוע מזלג בצלחת של טל שהייתה מולי. אולם, לנוכח המהומיו של שותפי לארוחה, לא יכולתי להישאר אדישה. הפילה היה רך וטעמו עז ומודגש, כשל בשר איכותי שעבר תהליך יישון רציני.

שחררנו כפתור במכנסיים והתרווחנו במקומנו שבעים ומחויכים , עתה יכולנו להתעמק בתפריט הקינוחים שהיה מגוון ומבלבל. ההחלטה הייתה קשה. לבסוף, החלטנו על שתי מנות שנראו לנו מיוחדות, והגיעו לשולחן בליווי כוס תה מהביל, עם נענע ריחנית. פרפה חלבה טעים, מלא בגושי חלבה מתוקים בשילוב עם ריבת פירות יער חמצמצה. דייט אוסטרלי היא מנה שנראית כמו מאפין תמרים תמים, רטוב מרוטב קרמל החם, עד שבצענו אותו. בתוכו גילינו חתיכות תמרים עסיסיות. המאפין וגלידת ריבת החלב שליוותה אותו העניקה למנה את תחושת הדייט המושלם. המנה הזו הפתיעה אותנו כל-כך, שהתמסרנו לאכילתה בהתלהבות רבה.

שמחתי על הבחירה שלי בבורדו לארוחת השחרור שערכתי לטל מבלי שהתכוונתי לכך. זה היה המקום האידיאלי בשל האווירה הביתית והמשפחתית שבו. טל סיפר לי על תוכניותיו לאזרחות, ושוחחנו על הדילמות הרבות שעומדות כעת בדרכו. לאורך הארוחה תפשתי שטל כבר לא ילד. הוא גדל, הוא ממש איש. מבחינתי, בורדו תישאר כמסעדה שהוציאה אותו אל הבגרות.

בורדו
חוות היין, כפר תבור.
04-6767673