Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קרם קפה בכפר סבא: חדש ומענג

חדש ומענג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הטריו הורכב מחמש שכבות: בסיס מעוגיית שוקולד, שוקולד לבן, חלב ומריר וציפוי מקרם שוקולד. המנה הזו זכתה לתואר 'קינוח מושלם, שאני מוכנה לאכול אחרי כל ארוחה'..''. דניאל לוין העביר ערב קליל ובכיף, בסניף החדש של קרם קפה בכפר סבא

כבר תקופה ששיר, החברה שלי, מנדנדת לי שאני לא משקיע מספיק ולא מפנק. השבוע היא הודיעה לי שלפני כשלושה חודשים נפתח סניף חדש של קרם קפה, באזור התעשייה של כפר סבא, ורמזה לי, לא כל כך בעדינות, שהיא רוצה שנחנוך את המקום. את הסניף השני שלהם בכפר סבא אנחנו מכירים ואוהבים, אבל אין כמו לחנוך מקום חדש, שאולי גם יהפוך למקום הקבוע.

הדבר הראשון שתפס את תשומת הלב שלי הייתה המוזיקה. דרך מעולה להתרשם מאופי של המקום היא על פי הפלייליסט שלו, ובקרם קפה התנגן האלבום של פינק פלויד, Dark side of the moon. לצלילי האלבום האהוב הבטנו מסביב. האווירה במקום הייתה אינטימית ושקטה, ועמדו בפנינו שפע אפשרויות ישיבה: במרפסת (שבגלל השרב ששר באותו יום, לא באה בחשבון), בשולחנות סטנדרטים, על כיסאות לישיבה על הבר, או בפינת ישיבה מפנקת עם, ספה וכורסאות. שיר כיוונה אותנו לכיוון הכורסאות.

היה יום שרבי כך שמיד הזמנו שתייה – לגברת דיאט קולה ולי מיץ תפוזים סחוט גדול (שהיו בהחלט גדול). בשעות הלילה המקום פועל על תקן פאב, ומגיש גם אלכוהול. אחר כך התפנינו לעיין בתפריט הכשר. בבית הקפה מוצעות ארוחות בוקר וארוחות עסקיות, אבל אנחנו החלטנו להתקדם בלי לתכנן מראש. למנה ראשונה הגברת בחרה בקיש תרד, ולמרות שאני לא מחובבי התרד - התעוררו בי ספקות מהביס הבודד שהצלחתי לגנוב לה. אני הזמנתי סלט רוקפור, שהתגלה כמנה ענקית עם המון גבינת רוקפור ריחנית ושלל ירקות: עגבניות שרי, מלפפונים, פטריות, נבטים ועוד. זאת הייתה מנה מפתיעה, בכל ביס עלה טעם נוסף – שם ויניגרט ופה אגוז מלך, לא משעמם לרגע.

מכיוון שהיה יום חם העדפנו לא לבחור במנות עיקריות חמות וכבדות (כמו פסטות או לזניה), והעדפנו להתמקד בכריכים. אני החלטתי ללכת על פשוט ובטוח – כריך צפתית, שהגיע בשני משולשים גדולים ממש של לחם טרי, שהכילו פסטו, עגבניות, מלפפונים, חסה וכמובן הגבינה המדוברת. למרות שמדובר במנה בלי יומרות גדולות, הכריך היה עשיר בטעמים הרעננים של הירקות והגבינה, ומאוד משביע.
שיר, שאוהבת את המנות המורכבות, הזמינה כריך שמנת סלמון, שגרף מחמאות חמות והיה מספק וממלא. למרות שמעולם לא הבנתי איך המציאו את השילוב בין שמנת לסלמון, אולם כשטעמתי את המנה בבית הקפה הבנתי שטעמי השמנת והסלמון נועדו זה לזה מראש. כמובן שהלחם הטרי והחמים תרם גם הוא לשמחה, בזכות הניחוח המשכר שהדיף, כמו שיש רק ללחם שיצא מהתנור.

בשלב הזה הייתי כבר די מלא, אבל אצל בחורות כמו שיר יש קיבה נפרדת לכל מה שקשור לשוקולד. כששאלנו להמלצות על הקינוחים הובלנו אל ויטרינה שהכילה דוגמאות לכל הקינוחים הקבועים ולמיוחדים של היום. אחרי התלבטות קשה בחרה שיר בטריו שוקולד. הטריו הורכב מחמש שכבות: בסיס מעוגיית שוקולד, שוקולד לבן, חלב ומריר וציפוי מקרם שוקולד. המנה הזו זכתה לתואר ''קינוח מושלם, שאני מוכנה לאכול אחרי כל ארוחה'', וחשוב להדגיש שמדובר בטועמת מאוד בררנית בכל הנוגע לשוקולד. שילוב השוקולדים הזכיר לי טעמי ילדות של שוקולד של פעם. לא שהילדות שלי הייתה כל כך מזמן...
גלידת קרם קפה, שהזמנתי אני, היא פינוק אמיתי: גביע זכוכית רחב ועמוק, עם שני טעמים של גלידה לבחירה (וניל ותות, במקרה שלי), נחים על מצע של סלט פירות טרי ומכוסים בהררים של קצפת וסירופ שוקולד. המנה הייתה נדיבה מאוד, והטעמים השתלבו יחד בכיף גדול, במיוחד לקראת הסוף, כשהגלידה נמסה אל תוך הפירות. בתור בחור שלא מגדיר את עצמו כחובב מתוקים, מצאתי את המנה הזו כקינוח מנצח ואלטרנטיבה מעולה לנמנעים משוקולד. וגם לאלה שלא.

קרם קפה
התע''ש 14 פינת היוצרים, כפר סבא.
09-7673552