Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> שווארמה שמש: שווארמה על רמה

שווארמה על רמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כמות הבשר שקיבלתי, שהרבה ממנו התפזר על הצלחת, הראה כי בשווארמה שמש, גבולות הפיתה הם בגדר המלצה ...''. שיר כידן זכתה בשווארמה שמש לחוויית שווארמה מסוג אחר, בדמות פיתה שאינה נוזלת, צ'יפס פריך וסלט שנחתך זה עתה

ככה פתאום, באמצע החיים התפנה לי חצי יום. זה לא משהו שקורה לעיתים קרובות, ועל כן הרגשתי צורך לחלוק את האירוע המרגש עם חברה טובה. התקשרתי אליה והודעתי לה שאנחנו הולכות לאכול שווארמה. ניסיונות השכנוע שלה ללכת למסעדה שבה תוכל להזמין את הארוחה הנשית האולטימטיבית - סלט - נפלו על אוזניים ערלות. שהרי, לא קרניבורית שכמוני תיאות להיראות בציבור בחברת צמחייה בצלחת. השעה הייתה שעת צהריים מאוחרת, היינו רעבות נורא ובעיקר זקוקות (לפחות אני) לבשר ומהר. לכן, בחרנו ללכת לשווארמה שמש, מסעדה כשרה הממוקמת במתחם הפאוור סנטר של אזור התעשייה נס ציונה. הגענו בשלוש אחר הצהריים, בדיוק לאחר שעת העומס.

מבחוץ, שווארמה שמש נראית כמו כל מסעדת פועלים אחרת, אך כבר בכניסה אליה רואים ובעיקר מרגישים את ההבדל. אחרי 25 שנות עבודה בתחום המזון, ידע עופר, בעל המקום, בדיוק איך הוא רוצה לראות את המסעדה שלו: נקייה, ביתית ומציעה מגוון בשרים לבחירת הסועד. לכן, לפני שמונה שנים הוא הקים לעצמו בית שווארמה העונה על ציפיותיו, ועליו גאוותו. לבד מעופר ולילי, אשתו, עובדים שם גם שלושה אחים: אהרון, זיווה ורחל. שחר ומרים, היחידים שאין להם קרובי משפחה במסעדה, עובדים בה כבר שנים רבות, כך שגם הם כבר מרגישים פה בני בית.

המסעדה גדולה ורחבה, כאן לא עומדים בחוץ מעבר לדלפק כדי לבלוס במהירות את ארוחת הצהריים, אלא יושבים אל שולחנות בתוך המסעדה ומחוצה לה ואוכלים בנחת. הניקיון במסעדה בולט לעין, החל מאזורי החימום של השווארמה וכלה באחרון השולחנות. השירות עצמי, אז לקחנו מגשים וניגשנו לדלפק כדי לקחת את המנות שלנו. בשווארמת שמש ניתן ליהנות משניצלים, שווארמה וסטייקים של פרגית, הודו ועגל במגוון צורות הגשה, החל מהפיתה המסורתית, עבור בלאפה וכלה בצלחת.

בדרך כלל, אני לא מגיעה למסעדת שווארמה עם ציפיות מיוחדות. אני בעיקר מקווה שהשווארמה לא יבשה מדי, הצ'יפס לא טבול מדי בשמן ואם הסלט לא טרי, אני פשוט מוותרת עליו בקלילות. כאמור, לא חובבת ירקות אנוכי. הופתעתי להיווכח שהפעם אני נדרשת לחשיבה קצת יותר מורכבת, כמו לבחור בין סוגים שונים של שווארמה - הודו, עגל ופרגית. קצת נלחצתי מהסוגיה הלא מוכרת, ולכן בחרתי במובן מאליו - פרגית. חברתי לעומת זאת, ביקשה לערבב מכל הסוגים כדי שתוכל ליהנות ממגוון טעמים. הסלט נראה טרי, כאילו נחתך בזה הרגע, ולכן אפילו אני הסכמתי לאכול ממנו, ואילו הצ'יפס הוגש בצורת עיגולים דקים ופריכים, שאינם דומים במאום לאצבעות נוטפות השמן שמקובל למצוא במסעדות שווארמה.

המנות היו גדולות יחסית. אני רציתי ליהנות מחוויית השווארמה המקורית ולכן, על אף מגוון האופציות שעמדו בפני, ביקשתי את השווארמה שלי בפיתה רגילה. כמות הבשר שקיבלתי, שהרבה ממנו התפזר על הצלחת, הראה כי בשווארמה שמש, גבולות הפיתה הם בגדר המלצה, וזאת למרות שהפיתה עצמה עמדה בגבורה בכמויות הבשר שנדחסו לתוכה, לא נקרעה ולא נזלה. חברתי העדיפה לא לבחון את גמישותה של הפיתה וביקשה לאכול את השווארמה שלה בצלחת עם סכין ומזלג.

אני חושבת שזו באמת הפעם הראשונה שאני רואה שווארמה שאינה מורכבת מהרבה שומן וקצת בשר. ליתר דיוק, פשוט לא היה שם שומן הנראה לעין. השווארמה הייתה עסיסית, לא יבשה ולא רטובה מדי. היא הייתה מלוחה בדיוק כמו שאני אוהבת, כך שלא היה צורך להוסיף מלח אחרי כל שלושה ביסים כמו שאני עושה בדרך כלל. הצ'יפס, שמבחינתי הוא תמיד גולת הכותרת, היה פריך וטעים.

בסיום הארוחה הודינו לעופר על אירוח נפלא ונסענו הביתה להתפרקד על הספה. כי ככה זה אחרי ארוחה גדולה וטובה - רמת העייפות עולה ביחס ישר לרמת האוכל...

שווארמה שמש
הפטיש 6, מתחם הפאוור סנטר, נס ציונה.
08-9389609