מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> סדנאות בישול בספייסס: גבר, למטבח!

גבר, למטבח!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''רון הקפיד להסביר במקביל לעבודתו כל צעד וצעד, דחף את החברים ועודד שנשאל שאלות, וניתן היה לראות כל הזמן את המתבשל, דרך המראה הענקית והיעילה אשר מעל למטבח...''. אשתו של אבי גוטריימן שלחה אותו ללמוד להכין בשר בספייסס

לכבוד יום הולדתי ה-30 קנתה לי אשתי היקרה שובר לסדנת בישול ברשת ספייסס. לא ברורה לי הסיבה האמיתית: האם זה בכדי שאני ארחיב את אופקי כחובב בישול, או שמע היא רוצה שאתחיל לקחת חלק גדול יותר במטלות הבית? כך או כך, החלטתי להפיק מזה את המקסימום, ובחרתי בסדנת בישול בשרים של רון שפאץ, שנערכה בסניף ביל"ו של הרשת. הסדנה הוזמנה מראש, וכפי שצפיתי - הייתה מלאה עד אפס מקום. זאת, כיוון שבשרים הם חלק מאבני היסוד של עם ישראל, ושמו של רון שפאץ כשף איכותי הולך לפניו. אז הגעתי עם ציפיות גבוהות, ואם לסכם בפשטות - לא התאכזבתי.

הכניסה לחנות ספייסס בביל"ו מרשימה, צבעונית, עשירה בכלי בישול, תבלינים ודברי מאכל, ונותנת את ההרגשה כאילו אתה מטייל באחד משווקי העולם המופלאים. בחלקה האחורי של החנות, שם נערכה הסדנה, ממוקם מטבח עם שולחנות הדרכה, ושולחן מלבני גדול, ערוך לארוחה, כעל הצלחות, בנוסף ליין ושתייה קלה, גם מתכוני התבשילים שנבשל. רון, חייכני וחביב, הציג את עצמו, את הסדנא ואת שצפוי לנו, והסביר שבמהלך הבישול הוא ישלב בכל פעם קבוצת מתלמדים אחרת, בחבורות של ארבע, כך שלכולם ייצא לבשל. והכי חשוב - שלא נתבייש לשאול.

התפריט שעתידים היינו לבשל כלל מבנה של ארוחה מלאה עם התמקדות לבשר (למעט המנה האחרונה..). הוא כלל המבורגר הפוך של מדליוני פילה בקר, טבעות סלק ופטריות פורטובלו עםrelish של בצל מהתנור וקרוסטיני אחד בודד באמצע; גלילות אנטרקוט מהגריל עם פלפלים קלויים, רוקט ולימונים כבושים, על וינגרט טחון של עגבניות מיובשות וצלפים; סטייקים עבים של סינטה עשויים רק על הגריל עם אנטי פסטי מובחר ופוקצ'ה דקה על האש, פסטו של סילאן, צ'ילי וצנוברים עם עשבי תיבול; קסולה של עוף עם פטריות פורציני, שיטאקי ושמפיניון ביין אדום שמנת וחרדל; תפוחי אדמה קטנים מאוד מהתנור בטימין; ולקינוח - בננות צלויות על הגריל עם סוכר חום, ספגטי קדאיף מושחם בקינמון וקרם שוקולד לבן עם כוכב אניס ווניל.

זה נשמע גדול, אבל מהר מאוד גילית שמאחורי השמות המפוצצים מסתתרת עבודה פשוטה יחסית. בתחילה התאכזבתי קצת מהעובדה שהתנסיתי מעט מאוד בבישול, כי הפועל רון הוא זה שמבשל, עם עזרה מהקבוצה שעבדה איתו נכון לאותו רגע. אולם רון הקפיד להסביר במקביל לעבודתו כל צעד וצעד, דחף את החברים ועודד שנשאל שאלות, וניתן היה לראות כל הזמן את המתבשל, דרך המראה הענקית והיעילה אשר מעל למטבח. בנוסף, מיקם לנו רון כל חלק בבשר על גבי הפרה, סיפר על איכותו, וחלק לנו לכל אורך הדרך טיפים מעולים לבישול בשר, הסבר על מדידת חום הבשר, על סגירת הבשר וכדומה. האווירה הייתה נעימה, ולמרות שלא הכרתי איש מחברי הקבוצה, מהר מאוד הרשתי לעצמי להתערב, לשאול שאלות ולהתדיין עם החברים.

והאוכל שבישלנו במו ידינו (טוב, עם קצת עזרה מרון...)? מעולה! הסינטה הייתה מדהימה במיוחד, היין זרם חופשי, וכל מי שקם לבשל התלכלך ונהנה. לאשתי אומר כן ירבו. זה לא שאני אתחיל לבשל בבית, אבל החוויה הייתה בכל זאת מהנה ומעשירה.

ספייסס
מתחם ביל"ו סנטר, קרית עקרון.
08-9455243