Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת תבלין: ללכת בעקבות הריח

ללכת בעקבות הריח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''צבעים של סגול וצהוב יצרו מנה מרהיבה, המורכבת משילוב של אורז בר בצבע סגול, קלוי עם פיסטוק, ברוקולי, ותערובת תבלינים...''. יובל בלנקובסקי נהנה בתבלין פעמיים: מהאוכל המצוין של המסעדה, ומחווית הביקור בחנות התבלינים

באמצע הדרך בין ירושלים לתל אביב, ביער אשתאול, נמצאת מסעדת תבלין. למסעדה צמודה ''חוות התבלינים''- חנות תבלינים ענקית ומרהיבה. מיד שנכנסים למסעדה מרגישים בניחוחות התבלינים מן החנות הסמוכה, בה ערימות ענק של עשרות תבלינים יוצרות חוויה אסטטית השובה את העין, ומהווה אטרקציה של ממש לילדים ולמבוגרים. בנוסף, בסוף השבוע ישנם הרצאות מתחלפות העוסקות בתבלינים. המסעדה עצמה היא מסעדה חלבית, ולכן ניצלתי את ההזדמנות, הזמנתי מקום מראש (מומלץ) והזמנתי את ידידתי הצמחונית, שתחווה דעה.

בחרנו שולחן מול הנוף והתיישבנו. למנה הראשונה הזמנו אורז פרא, מנה שהתגלתה כהצלחה מסחררת. צבעים של סגול וצהוב יצרו מנה מרהיבה, המורכבת משילוב של אורז בר בצבע סגול, קלוי עם פיסטוק, ברוקולי, ותערובת תבלינים. האורז מגיע כמנה ראשונה (אגב, המנות בתבלין די גדולות - גם הראשונות), או כאחת התוספות שאפשר לבחור למנות העיקריות. ''אני כנראה לעולם לא אהיה צמחוני, אבל אם הייתי צמחוני זה מה שהייתי רוצה לאכול'' סיכמתי לידידתי.
לצד האורז, לקחנו לבנה שום ונענע על מצע חציל קלוי בתוספת ירקות טריים, המוגשת עם פוקצ'ה וממרחי הבית. השילוב המרענן של לבנה עם נענע ושום אהוב עלי מאוד, ובכלל, כיף לקבל במסעדה מנה הכוללת נענע טרייה, שמחזירה אותך לשדות הנשקפים מהחלון של מסעדת תבלין. הגרסה של תבלין, המשלבת עם הטוב הזה גם חציל קלוי, הופכת את המנה הזאת למנה ביניים מושלמת.

לעיקריות הזמנו פסטת תבלין ופיצה עם שלוש גבינות - עיזים בולגרית ופטה. הפסטה הגיעה בצלחת ענקית, מדיפה ניחוח משכר של עגבניות, עשבי תיבול וצנוברים, שהשתלבו בניחוחות התבלינים של החנות. הפיצה הטרייה נאפתה במקום, וכללה בצק ביתי עם רוטב עגבניות עדין, שמעליו הוספו מבחר גבינות. עושר הטעמים של הפיצה לימד אותי שתמיד כדאי לחזור למאכלים הבסיסיים והטובים, אם מקפידים לעשות אותם מחומרי גלם מעולים.

למרות המנות הגדולות של תבלין לא התחשק לנו לוותר על הקינוחים, והזמנו פאי תפוחי עץ עם גלידת ווניל, ומנה בשם ''אחרונה אשתאול'', הכוללת גלידת וניל, שערות חלבה, טחינה גולמית, ריבת עגבניות שרי, פקאנים מסוכרים וסירופ תמרים (שאת כולם ניתן לרכוש בחנות התבלינים הסמוכה). צלחות הקינוח נחתו על שולחננו יחדיו, וגרמו לנו דילמה קשה: עם מה להתחיל? הפאי היה אפוי ופריך במידה, ממולא בתערובת של תפוחים, צימוקים, מעט אגוזים, הל וקינמון, והדיף ניחוח מגרה שקשה לעמוד בפניו. אחרונה אשתאול היא חגיגה צבעונית מרהיבה, שהבהירה לנו כמה מסעדת תבלין היא מסעדה שמתאימה לילדים, שפשוט ימותו על הקינוח הזה (לא שמבוגרים לא יתקשו לעמוד בפניו). בכלל, המרחב הגדול אך הסגור שמציעה המסעדה, והאופציה של חנות התבלינים, הופכים את המסעדה הזאת לאטרקטיבית במיוחד למשפחות. אפשר בקלות לשבת לאכול, ולתת לילדים להסתובב קצת בין השולחנות, או בחנות הצמודה. אופציה מרעננת לשילוב של בילוי בחיק הטבע, ואכילה עם כל המשפחה.

תבלין
יער אשתאול, בית שמש.
02-9924995