מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> בשר עם כבוד במסעדת מיטשוס

בשר עם כבוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת

לא כל יום אני מזדמן לגולן, אבל רצה הגורל וחברי הזמין אותי לבקר בחוות בוקרים באזור קצרין. קפצתי על ההזדמנות, איזה גבר לא ירצה לרכב על סוסים במרחבי הגולן כשבצידי הדרך קבוצת פרות מלחכות עשב. ואם כבר נוסעים לחוות בוקרים בגולן, אין מתאים מלבקר במסעדת בשרים המבוססת על בשר המקומי. לאורך הדרך בגולן ישנם מספר רב של מסעדות בגולן המתמחות בסוגי בשרים, מסתבר שזוהי האופנה של השנים האחרונות בגולן - מסעדות בשרים המבוססות על הבקר המקומי.

בחרנו ללכת למסעדת מיטשוס, הממוקמת באזור התעשייה של קצרין. המסעדה מותאמת למשפחות עם ילדים המטיילות בגולן. יש בה די מרחב בכדי שהילדים יוכלו לשוטט, ובתפריט יש מספר מנות המבורגר וצ'יפס המתאימות גם לדור הצעיר. על הבר של המסעדה ראינו כמה בוקרים מהגולן, שבאו לאכול סטייק משובח לאחר יום עבודה. ובאשר לתפריט, הבשרי כמובן - אין מה לדבר על בשר קפוא או יבוא מארגנטינה. במיטשוס גאים בתוצרת המקומית של מגדלי הבקר בגולן. המסעדה רוכשת עגלים צעירים בגיל חצי שנה, ומגדלת אותם בעצמה עד לשלב השחיטה. את הבשר ניתן לאכול במסעדה או לרכשו בקצביה הצמודה לה.

התחלנו במנה ראשונה של נקניקיות מרגז, המוכנות כמובן במקום. למיטשוס שתי גרסאות של מרגז, האחת רגילה והשנייה מעורב פיסטוק חלבי טחון. לצד המרגז מוגש לחם הבית ומבחר סלטים. בין הסלטים היה סלק אדום כבוש, צימוקי זיתים שהיו מעולים, וכרובית מוחמצת מעשי יד הבית.

משם המשכנו למנה העיקרית. החלטנו לבדוק סטייק סינטה, נקודת מבחן אמיתית למסעדת בשרים. אנטרקוט טוב אפשר למצוא בהרבה מקומות, אבל רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה. הבשר במיטושוס מאוד איכותי, אם אתם לא תושבי הגולן סביר להניח כי יהיה לכם קשה למצוא בשר ברמה הזאת אצל הקצב המקומי, אפילו אם הוא קצב טוב.

במיטשוס מציעים בר יין עשיר, המבוסס על הן על יינות מיקבים מסחריים והן על יינות מיקבי בוטיק, כולם מאזור רמת הגולן. אנחנו בחרנו לצרף לסינטה את היין המקומי של המסעדה הנקרא סלוקייה. זהו יין בוטיק (2,000 בקבוקים בשנה) שמכין בעל המסעדה וניתן לרכוש אותו במקום בלבד. היין הפתיע לטובה אף יותר מן הבשר, יש לו את כל התכונות הטובות שאפשר לצפות מיין בוטיק קטן. הוא אגרסיבי במידה ומתאים מאוד ללוות ארוחת בשרים.

על הקינוח ויתרנו, למרות שלמיטושוס יש מבחר של קינוחים מפתים להציע. העדפנו להישאר עם הטעם של הבשר. במקום, בחרנו לקפוץ למעדנייה הצמודה למסעדה, ולהצטייד לקראת המנגל שתכננו למחרת. אחרי הכל, איזה קינוח הולם יותר לבשר, מעוד קצת בשר?


מיטשוס
ליד יקבי קמת הגולן, קצרין.
04-6963334