Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת סושי מאניה: קליל ומוקפד

קליל ומוקפד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פילה דניס ברוטב סצ'ואן היה נפלא. הדג, שנצלה בפלנצ'ה, הוגש עם אורז לבן וירקות מוקפצים. הצלחת הייתה צבעונית והביאה לידי ביטוי כמעט את כל מה שהטבע יכול לתת לנו...''. מיה בר התרשמה מהאוכל ה''באמת משובח'' של מסעדת סושי מאניה

אכילת סושי משובח נקשרת בתודעתי לאירוע חגיגי. אם אוציא מהכלל את הסושיות המהירות (קונספט חביב, בו אוכלים סושי דביק ממגשית פלסטיק), הרי שרוב מסעדות הסושי האיכותיות מאופיינות בלוק נוצץ (הן של האוכל, הן של המקום), ויוקרה. הוסיפו לכך את העובדה שסושי (ואוכל יפני-אסיאתי בכלל) הוא גם קל בקלוריות ובתחושת הכובד, והתוצאה: הזדמנות לצאת לאכול טוב וללבוש את הבגדים היפים בלי לפתוח כפתור מתחת לשולחן בסוף הערב.

בסושי מאניה גיליתי שאפשר ללכת אפילו רחוק יותר, ותחושת החגיגיות במקום קשורה לא רק באסתטיקה (מנות יפהפיות וצבעוניות), או בקלות האוכל וטעמו הבאמת משובח, אלא גם בסנדרטים הגבוהים שמעמידה המסעדה בכל הקשור באיכות חומרי הגלם (בסושי מאניה מביאים את הדגים ביבוא אישי מאירופה פעמיים בשבוע, משתמשים באורז נשיקי - אורז מיוחד, שמושקה במי שלגים, בעל טעם איכותי במיוחד, ובביצי ביו), בדגש על תפריט בריא (בישול ירקות אל דנטה, כך שישמרו על הויטמינים, הצבת סויה קיקומן דלת נתרן דרך קבע על השולחנות) ובהקפדה מיוחדת על ניקיון (חיטוי ירקות, עמידה בתקני ניקיון מחמירים).

לאור זאת, הגענו למסעדה הכשרה בצהרי יום עבודה רגיל, וזכינו לאירוח לבבי ומקצועי מצד צוות המקום. בתום התייעצות ממושכת והמלצות ממוקדות, בחרנו במספר מנות שהגיעו לשולחננו עד מהרה. פתחנו בסושי קריספי אינסייד-אאוט בציפוי פנקו. המנה הייתה טרייה, ושילוב פירורי הפנקו הפריכים והחמים עם הירקות והדג הקרירים הייתה מיוחדת וטעימה ביותר. רצועת טריאקי פיקנטי קשטה מלמעלה והשתלבה יפה עם צבעו הצהבהב של הסושי.

המשכנו בסלמון בשתי צורות, חמה וקרה. הסלמון בטריאקי הוגש חם בתוך קופסת עץ יפה על מצע של קרח לשמירת הטריות והטעם. מתיקות הטריאקי עם הטמפרטורה המדויקת שבה הוגש הדג עשו לו רק טוב, והוא היה במיטבו. סלט הסשימי סלמון, ובו רצועות אצות וירקות, אטריות שעועית שקופות ופטריות שיטאקה, היה הפתעה של ממש. הסלט, שהוגש קר וקושט בקצח ובשומשום, היה חגיגה של צבע וטעמים. מצוין.

פילה דניס ברוטב סצ'ואן היה נפלא. הדג, שנצלה בפלנצ'ה, הוגש עם אורז לבן וירקות מוקפצים. הצלחת הייתה צבעונית והביאה לידי ביטוי כמעט את כל מה שהטבע יכול לתת לנו: חלבונים, ויטמינים, דגנים – ובדיוק בצורת הבישול המתאימה. התוצאה הייתה נפלאה לחיך ולבריאות.

סיימנו בספרינג רול - דף אורז במילוי עלי בייבי, אטריות שעועית, מלפפון, גזר, קנפיו, טמגו, אספרגוס ונענע, בליווי רוטב צ'ילי בוטנים. המנה, שהייתה יפה כמו יצירת אמנות וטעימה כמו כל המנות שקדמו לה חתמה את הארוחה והשאירה בנו טעם של עוד.

לקינוח בחרנו משהו אחר לגמרי, טארט טאטן, שהיה הטעים שאכלתי בחיי. בצק החמאה היה פריך ועדין, והאגסים המקורמלים היו מתוקים במידה, פשוט נפלאים. את האכילה ליווינו בשתיית תה הרמוני, סדרה מבית היוצר של ויסוצקי, שהשתלבה יופי עם הסגנון כולו, שהיה מעודן וטעים.

הלכנו משם קלות ושמחות, בלי שום חרטות, עם ידיעה שאכלנו טוב ונכון וטעים. וכאשר אני מנסה לסכם לעצמי את החוויה כולה במילה אחת, איני מצליחה לבחור בין ''נפלא'' ל''מצוין''. נתפשר על גם וגם.

סושי מאניה
בן גוריון 5, רעננה.
09-7713512

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש