הבועה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הגבר מתכבד בסטייקבורגר, רצועות צרות של סינטה מיושנת, עשוית על הגריל, עסיסיות ומתובלות היטב ברוטב ברביקיו...''. עם אוכל משובח, עיצוב מסקרן, וליינים של מסיבות, הסינקופה בר יוצר, בלב העיר התחתית של חיפה, חווית בילוי ייחודית

סגירתו של הגבר על התמחות התקבלה בביתנו בקול ענות חלושה. בנסיבות רגילות, הייתה זו סיבה ממשית למסיבה, בגלל שהנושא הלחיץ אותו ברמה שהדירה שינה מעיניו, וגם בגלל שההתמחות המדוברת – בחיפה היא, ופירוש הדבר שאנו נשארים בכור מחצבתנו, ולא נודדים דרומה. אני דווקא רציתי לצאת ולחגוג את זה, אבל עומס של מבחנים, סמינרים, רפרטים ופרזנטציות, שהמשיכו לרחף מעל ראשו כעננת זעם, הוציא לו את הרוח מהמפרשים, והוא הודיע שלא מתחשק לו. בנסיבות אחרות, הייתי מוותרת לו. יודע צדיק נפש בהמתו, ואני יודעת שאם הייתי גוררת אותו החוצה כשהוא עמוס – הייתי זוכה בתמורה לערב מלא בפרצופים חמוצים. אבל הפעם, הרגשתי שזה הכרחי. שמעבר לסיבה המאוד קונקרטית לחגוג – לא יזיק לו לצאת מהבית להתאוורר. לכן, נתתי הנחייה: הולכים לסינקופה. תהיה מוכן בעשר.

סינקופה בר הוא סוג של בועה. באמצע העיר התחתית המתעוררת של חיפה, בין בנקים למשרדי עורכי דין. במקום שבעבר איכלס את הזונות, והיום שוכנים בו משרדי הממשלה, ומכללה אקדמית חדשה מוקמת מעברו השני של הכביש. את פנינו מקבלים קירות עטויי טפטים כהים, בירוק ובבורדו; חלונות גדולים, מקושטים, המשקיפים אל הרחוב; ריהוט בסגנון עתיק, הכולל אהילים מפותלים וספות מרופדות עם מעקות עץ מפותלים, לצד שולחנות עץ וכסאות בר גבוהים. את פנינו מקבלת גם איה, בעלת המקום, שפתחה אותו לפני שנתיים, אחרי שעברה בבדרך בלא מעט ברים מקומיים, בכל תפקיד אפשרי. ''רצינו לפנות לקהל מבוגר יחסית (21+), שאין לו כל כך מענה בעיר, ולתת משהו שיהיה קצת אחרת ממה שיש בעיר התחתית, ברמת העיצוב, האוכל, השירות'', היא מספרת. ואכן – הסינקופה מקפיד להציע למבקריו חווית בילוי אחרת. אם זה במוזיקה המוקפדת, בחלוקה לשתי קומות, שבכל אחת אווירה אחרת (למטה מודרני יותר, למעלה חמים ושכונתי), ואם זה באירועים שמארגנים במקום: אורבן מרקט, שוק יוצרים הכולל דוכנים של מעצבי בגדים, נעליים, תכשיטים ואקססוריז; קבלות השבת, הנערכות תחת הקונספט ''לטבול לחם'', וכוללות מנות עם רטבים טעימים; וליינים מתחלפים, כולל ליין מסיבות נושא אחת לשבועיים, בקומה העליונה של המקום, וליין חודשי של אוכל נושא, בו משתנה כל התפריט לשבוע לתפריט איטלקי, ספרדי, צרפתי, ועוד.

חווית הבילוי האחרת משתקפת גם בתפריט, הכולל מנות שרחוקות מאוד מנשנושי הבר הרגילים, עם שמות מסקרנים כמו ארנצ'יני (כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה על רוטב עגבניות חם), גלילת חצילים (חציל קלוי במילוי גבינות ועשבי תיבול, ברוטב עגבניות), ושרימפס (ברוטב עגבניות פיקנטי, צלפים ובזיליקום). אנחנו בוחרים לפתוח עם קוקטייל חמצמץ בשם אבסולוט מנדרים סאוור, ועם ניוקי נימוחים, ברוטב עגבניות, שמנת ופרמזן, עם ארומה מורגשת של בזיליקום. הניוקי מוגשים על צלחת מבית סבתא: לבנה, עמוקה, עם עיטורי פרחים עדינים, ופס זהב דקיק המקיף את השוליים. עוד דוגמה לחווית הבילוי האחרת.

על המנות היוצאות מהמטבח אמון ג'קי, הטבח של המקום, שבוחר לעמוד היום מאחורי הכיריים של סינקופה בר, לאחר עבר עשיר כבעלים של חלק מהפאבים המיתולוגיים של חיפה, ובהם המרתף, ג'ק והאפונים, האיזי והמפלט. ''התפריט פשוט לכאורה, אבל דינמי, משתנה כל הזמן בהתאם לביקוש, ויוצא דופן בשביל פאב'', הוא אומר. ''המנות גדולות, משביעות, עם טאץ' שלנו, והכל נעשה במקום. אפילו הצ'וריסוס. אני קונה את הבשר, טוחן אותו בעצמי, וממלא לבד, באמצעות מכונה שיש לי במטבח''. לדבריו, הוא משתדל להכין דברים שכיף להכין, ''שלא ישעמם לי, ולא ללקוחות''.

הצ'וריסוס של המקום, שהגיעו לשולחן על צלחת ענקית, אכן מעולות. גדולות, לוהטות, קראנצ'יות מבחוץ ועסיסיות מאוד מבפנים. לצידן מוגש סלט טרי, שאני אוכלת בידיים, והצ'יפס המיוחד של המקום, שבושל במים לפני שטוגן בשמן עמוק. הסיבה הרשמית לחגיגות מתכבד בסטייקבורגר, רצועות צרות של סינטה מיושנת, עשויות על הגריל, עסיסיות ומתובלות היטב ברוטב ברביקיו. כל הטוב הזה מאוגד לתוך לחמניה, שלתוכה חדרו גם כמה מהצ'יפסים הנהדרים ההם, שאני מפלחת לו בעקביות מהצלחת.

איה מביאה לנו משקה נוסף. ''זה הפתעה'', היא אומרת. ההפתעה, חריפה-מתקתקה, מורכבת מגורדונ'ס ג'ין, לימונים, קרח גרוס, ליים, טריפל-סק ומרטיני, ועולה לראש במהירות יחסית. גם הגבר נראה שפוך למדי. אנחנו נפרדים מאיה ומג'קי, לא לפני שאנחנו מבטיחים שנבוא לחגיגות השנתיים של המקום, ב-24.7. איה מתכננת מסיבה עם בריטפופ וחלוקת צ'ייסרים, ואנחנו מתקשים לסרב, וגם אין לנו סיבות. אחרי הכל, למה לא לצאת מהבית, כשיש סיבה למסיבה?

סינקופה
כיאט 5 פינת נתנזון 1, חיפה.
050-9188899