Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בית קפה כשר> בית הקפה של גידי: לחובבי הפתעות נעימות

הפתעות נעימות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כמנת פתיחה קיבלנו פטריות ענקיות, ממולאות בפטריות, בטטה, חציל וגבינת פטה, ברוטב שמנת וחרדל דיז'ון. המנה הייתה מדהימה לחלוטין ומעוררת חושים...''. ריקי אלעזר נהנתה מאוכל ייחודי, המוגש במנות נדיבות, בבית הקפה של גידי

אבי ואני הגענו לרמת גן רעבים. מה זה רעבים... ידעתי שאנחנו הולכים לאכול בבית הקפה של גידי והזהרתי אותו 24 שעות קודם לכן שלא יאכל הרבה. מסכן, הגיע מהצבא עייף ומורעב, ונדהם לגלות שהתפריט הכשר חלבי. ''מצטערת, שכחתי שאתה בעייתי עם אוכל'' התנצלתי.

כשרועי, המלצר המחויך והאדיב, הגיע, הוא התקשה למצוא לאבי מנה שתרצה אותו. ''סמוך עליי, וקח את פסטת השף ברוטב שמנת. יש בה בטטה, פטריות ולמעלה פרמזן. ממש מעדן''. אבי הסכים בחוסר רצון ומאוחר יותר הסביר לי שהוא לא אוהב רוטב שמנת, משום שכשהתנסה במנת פסטה ברוטב שמנת בעבר במסעדה אחרת, המנה הייתה ''נפילה''. אני, לאחר ששמעתי מרועי את מכלול המנות המומלצות, ביקשתי את מאפה הרועים, משום שמנה המשלבת חצילים וגבינת צפתית, ומכוסה בשכבת פירה נשמעה לי מאוד ייחודית, והחשוב מכל- היו בה ערמונים. מעולם לא אכלתי מנה עיקרית הכוללת ערמונים. החלטתי שזהו הזמן המתאים לנסות.

רועי הציע לנו לפתוח קברנה סוביניון סלקטד של כרמל, יין אדום ועשיר בטעמו, שהשתלב באופן מושלם עם המנות שהזמנו. בעודנו מחכים לנסות את המנות הייחודיות, הגיש לנו רועי כמנת פתיחה פטריות ע-נ-ק-י-ו-ת ממולאות בפטריות (אלוהי הפטריות כנראה שמע את תחינתי!), בטטה, חציל וגבינת פטה מעליהם מפוזרת גבינת צהובה, ברוטב שמנת וחרדל דיז'ון. המנה הייתה מדהימה לחלוטין ומעוררת חושים, ושנינו טרפנו ממנה עוד ועוד. ''אבי'' החלטתי להעיר את תשומת ליבו לעובדה שהוא אכל שמנת ''שמת לב שהפטריות היו ברוטב שמנת?''. ''כן אכלתי מסביב'' חייך אבי והביט בחוסר חשק במנה העיקרית שלו, שבדיוק מצאה את דרכה לשולחן..

פסטה ברוטב שמנת. הנה היא פה, ולא ניתן להתעלם ממנה. אבי החל במלאכת האכילה. ''נו, זה טעים?'' שאלתי סקרנית, מחכה לתגובה ''תשמעי, הרוטב ממש טעים. הוא פשוט מעולה. נראה לי שאפזר עליו גבינת פרמזן עכשיו'' אמר ועשה. ובזמן שבית הקפה של גידי הצליח לגרום לאבי להפוך את רתיעתו משמנת לאהבה של ממש, אני המתנתי שמאפה הרועים יתקרר מעט, ופתחתי בסלט המוגש לצידו, המורכב ממלפפון ועגבנייה טריים המעוטרים באגוזים מגוררים, ובצידם זיתים ירוקים. המאפה עצמו היה חביב, אך למרות שאני אוהבת כל מרכיב בנפרד, לא ממש הסתדר לי השילוב ביניהם.

בסיום המנות העיקריות הזמנו קדאיף, קינוח המורכב מגבינת ריקוטה חמה, שערות קדאיף, וסירופ חם, מעוטר באגוזים. רועי המליץ על פאי התפוחים, מנה הכוללת גם כדור גלידה וקצפת, ואנו לא יכולנו לסרב. הקינוחים עצמם היו גדולים ומרשימים, ויכלו להספיק בנקל לשניים עד ארבעה אנשים. אבי פתח בפאי התפוחים וסירב להניח את הכפית. ''יש שיכבה קריספית למעלה, זה ממש טעים, והתפוחים החמים בפנים מתוקים וטעימים, ולשם שינוי יש בצד הפאי גלידת בננה, שהיא הרבה יותר טעימה ומתאימה למנה הזו מגלידת הווניל שמגישים לצידה במסעדות בדרך כלל'' אמר בהתלהבות רבה, בזמן שאני התענגתי מהקדאיף: חמים, בעל מתיקות במידה הנכונה, ובשל גודלו, משביע כמנה בפני עצמה.

הודנו לרועי על השירות האדיב והסובלני ויצאנו מבית הקפה של גידי מרוצים, שבעים ומלאי חיוכים. בית הקפה מהווה מעין פינת חמד בליבה של רמת גן. מיקום אסטרטגי, ועיצוב נכון ועכשווי עם תפריט כשר, ייחודי ומפתיע. לא פלא ששמו חוצה את מחוזות רמת גן.

בית הקפה של גידי
בן גוריון 108, רמת גן.
03-6722172