Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> אוסקה: פיקניק אוריינטלי

פיקניק אוריינטלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בסושי שלנו שולבו גזר, פלפל וחביתה בסגנון יפני. את החביתה מטגנים באוסקה במחבת מרובעת יצוקה מברזל, והיא מוכנה להיכנס לרול בתום לא פחות מחמישה-עשר קיפולים.....''. יובל בלנקובסקי הצטייד באוסקה בסלסלת פיקניק לא שגרתית

הכל התחיל כשנדב יאיר החל להכין סושי בבית, כתחביב. הסושי שיצא תחת ידיו היה איכותי ומקצועי מכדי לשמור אותו לחברים בלבד. כך, הוקם אוסקה, מפעל לייצור סושי הקרוי על שמה של העיר השלישית בגודלה ביפן, ומתמחה בסושי כשר למהדרין, כמו גם במגוון של מנות בשריות שונות, ראשונות ועיקריות, בסגנון יפני. המפעל מייצר מגשי סושי, ומשווק אותם לחנויות ומרכזי המזון ברחבי הארץ. לצדו הוקם בר סושי, המשרת את תושבי ועובדי אזור גבעת שמואל בירושלים. אחר כך נפתחו שני ברים נוספים – בקניון רב שפע שבשכונה החרדית גוש 80, וברחוב אגריפס, סמוך לשוק מחנה יהודה.

אוסקה סושי בר הוא הנקודה היחידה באזור שוק מחנה יהודה בירושלים, שבה אפשר לאכול אוכל אסייתי. למקום אין מקומות ישיבה, והוא מיועד לטייק-אווי, או שניתן להשתמש בשירות המשלוחים שלו לרחבי ירושלים. באוסקה מכינים את הסושי משלושה סוגי דגים: דניס, טונה וסלמון. החלטנו, אני וידידתי, לנצל את ההזדמנות ולערוך פיקניק סמוך למאגר המים של בית זית. אמנם זה לא הים התיכון, אבל במושגים ירושלמים - זה מאגר מים די מכובד בתקופה זו של השנה.

פתחנו ברול סושי מדג דניס. אוסקה מנצלת את קרבתה לשוק, ועובדת עם דגים וירקות טריים שנקנים יום יום בשוק מחנה יהודה. בסושי שלנו שולבו גזר, פלפל וחביתה בסגנון יפני. את החביתה, על בסיס חלמון סוכר ותבלינים, מטגנים באוסקה במחבת מרובעת יצוקה מברזל, והיא מוכנה להיכנס לרול בתום לא פחות מחמישה-עשר קיפולים. הסושי היה נחמד, אם כי ברול שקבלנו החלק של האורז היה גדול מדי לטעמי. לזוגתי לארוחה זה לא ממש הפריע.

לאחר מכן חלקנו שתי מנות ראשונות: אצבעות סלמון בטמפורה, ושיפודי עוף בתיבול אסיאתי. שתי המנות היו טעימות, והתאימו בגודלם למנה ראשונה.

למנה עיקרית לקחנו מוקפץ של חזה עוף, נודלס, ירקות וטופו. אני מאוד אהבתי את המוקפץ של אוסקה, שמגיע בקופסת הקרטון האופיינית לA.T אסיאתי. מדובר במנה גדולה, מתובלת במידה וטעימה מאוד, שהשביעה אותי בקלות. יכולתי לדמיין את עצמי בלי קושי מזמין אותה כארוחת צהריים, באמצע יום עבודה.
המנה העיקרית השנייה שהבאנו איתנו לפיקניק הייתה שניצל טינקאצו - שניצל בסגנון יפני. השניצל היפני של אוסקה מושרה תחילה במרינדה של חרדל דיז'ון. לאחר מכן, מצופה השניצל בקמח, מושרה בטמפורה, ולבסוף - עובר טבילה נוספת בפאנקו - פרורי לחם יפניים. לפאנקו מוסיפים חלבון ביצה, וקולים אותם קלות בכדי לקבל פריכות וצבע. השניצל הגיע על מצע של אורז מאודה. השניצל היה טעים, נדמה שההשקעה בהכנתו – השתלמה.

שבעים ומרוצים חזרנו לירושלים, עיר שיש לה ים רק בשם, אבל יש לה את שוק מחנה יהודה, שלדעתי הוא היפה בארץ. טוב לדעת שיש בשוק הירושלמי גם נקודה נחמדה של אוכל אסייתי שאפשר לקחת הביתה.

אוסקה
מרכז ספיר , בנין 7 , ירושלים.
אגריפס 72, ירושלים.
1-700-50-50-12