Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת חוות התבלינים

הישרדות בחווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים


מאז הגמר הגדול של ''הישרדות'' מקננת בי התחושה שחיי שגרתיים וכן, גם קצת משעממים. ''אני צריכה להירשם לעונה השנייה של הישרדות''. מצאתי את עצמי מהרהרת בקול , ליד בן זוגי שיחיה. אותו שיחיה המשיך בשיטוטו באינטרנט, בחיפוש אחר דברים מעניינים באתר המוכר חפצים יד שנייה (דבר שהפך להרגל יומיומי), ומלמל משהו לא מובן שהכעיס אותי עוד יותר. ''אתה לא מאמין בי. זה העניין'', הטחתי בו. בן זוגי סובב אליי את ראשו, ולא אמר מילה. ''פשוט משעמם לי. עמוס לי. שגרתי לי. תעשה משהו!'', זעקתי. ללא מילים, בן זוגי המאמין פתח אתר אחר, והחל לחפש פעילות ועניין לבת זוגו המשועממת.

ביום הפנוי שלי, לקח החמוד יום חופש, והודיע לי שאנחנו יוצאים למצוא עניין. מצאתי את עצמנו מוקדם בבוקר בתצפית על עמק יזרעאל מראשו של הגלבוע, מטיילת בשבילי שמורת הר הגלבוע, מזיעה, עייפה ומשוועת למזון, שתייה ומזגן. ''מסלול לא קל בחרת לי.'' קיטרתי. ''רצית הישרדות, לא כן?!'' ענה המאמין.

הבנתי. מיציתי. אני רעבה.

כך מצאתי את עצמנו בחוות התבלינים, למרגלות הגלבוע. עוד לפני שהתיישבנו קיבלנו אל השולחן קנקן של לימונדה צוננת עם לואיזה. ההליכה והחום ששרר באזור באותו היום הביא אותנו להתנפל על הקנקן. המלצרית החביבה שלנו חייכה בהבנה, והביאה את התפריט. בזמן שעלעלנו בו, הגיעו לשולחננו שלושה סוגי לחמים הנאפים במקום כל בוקר- פוקצ'ה, לחם בירה עם אגוזים ולחם עם גרגירי כמון וקימל. הלחמים היו טריים, וריחם עורר את כל החושים שלנו. ללחמים התלוו שלושה מטבלים - מטבל חצילים, מטבל זיתים ומטבל שמן זית עם חומץ בלסמי. עד שהגיעו המנות הראשונות ניסינו את כל הקומבינציות האפשריות עם הלחמים והמטבלים. כולם היו טעימים להפליא.

למנה ראשונה הזמנתי קרפ עירית - קרפ עדין ממולא בכבד עוף טחון עם עירית, שהוגש על רוטב שמנת. מנת פתיחה מעוררת תיאבון בשל רכותה ומרקמה הנמס בפה. בן זוגי הזמין את סלט החווה - עלי חסה, תפוחי עץ טריים ומיובשים, אגוזי פקאן וקשיו ברוטב חומץ-פטל. רוטב חומץ-פטל הינו רוטב מיוחד שנעשה בחווה, וטעמו המתקתק–חמצמץ מקרין על הסלט, והופך אותו למיוחד ועשיר בטעמו. שלחנו מזלגות זה לצלחתו של זו והתקשינו להחליט מי הזמין מנה יותר מוצלחת. לבסוף החלטנו שהזמנו שתי מנות שהשלימו זו את זו בצורה מושלמת. כמעט כמונו.

למנה עיקרית הזמנתי קבב כבש ביוגורט זוטא ונענע, שהוגש על פירה רך וטעים. קבב הכבש הוכן במידה הנכונה, טעם הכבש היה עדין כמו שאני אוהבת, והשילוב בינו ובין היוגורט הצליח להפתיע אפילו אותי. בן הזוג שלי הזמין ללא ספק את המנה המנצחת בעיקריות - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות. סטייק היען היה עסיסי ונימוח. שילוב הטעמים של כבד האווז העשיר בטעמו וגבינת הקשקבל החריפה מעט היה שילוב מנצח. מנה עם טעם מושלם. ירקות השורש המהבילים שלצידה, הפיצו ניחוח שרק העוסקים בבישול יכולים לזהות. ריח של חומרי גלם איכותיים, טיפול נכון, והמון אהבה לנעשה.

בשלב הזה חיוך רחב התפשט על פניי ועל פני בן זוגי המאמין. חיוך שמשמעו- ברור שגם קינוח! מולי הונחה מנה שכשמה כן היא - פינוקי שוקולד. על צלחת ארוכה הונחו ארבעה פינוקים עשויים שוקולד טהור. עוגת שוקולד, אצבע שוקולד פריכה, טרין שוקולד-קפוצ'ינו, וטראפלס שוקולד. מנה גאונית לאוהבי שוקולד שכמוני. קירבתי את הצלחת אליי. בהישרדות כמו בהישרדות - עליי להגן על שלי! בן זוגי הזמין את המנה האהובה על שנינו - קרם ברולה. הוא טען שזה היה הקרם ברולה הכי טעים שאכל עד כה. אני לא ממש יודעת אם צדק, כי הייתי עסוקה נורא בפינוקי השוקולד שלי.

בזמן שהתענגתי על הקינוח, שאל אותי בן זוגי המאמין אם אני עדיין רוצה להירשם לעונה השנייה של הישרדות. באותה נשימה הוא הזכיר לי שאוכלים שם רק אורז. במחשבה שנייה - זה ממש לא מתאים לי.

חוות התבלינים
הר גלבוע, מכביש הסרגל (65) לכביש יישובי תענ''ך (675), מצומת יזרעאל עד לנוף הגלבוע (667), גלבוע.
04-6531093