Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לה קוצ'ינה: איטליה, כמו באילת

איטליה, כמו באילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה ראשונה בחרנו שרימפס טריים, מוקפצים בשמן זית, שום ולימון. השרימפס היה טרי ונגיס מאוד, וקולות של שביעות רצון עלו החל מהטעימה הראשונה.,....'' ריקי אלעזר נהנתה במסעדת לה קוצ'ינה מאיטליה, כמו שאפשר רק באילת

כבר בטיסה לאילת, הבנתי שאני בדרך לחוויה קולינארית אמיתית. ''לה קוצ'ינה זו המסעדה האיטלקית הכי טובה בישראל'' פערה גיסתי זוג עיניים והביעה בתחנונים והפצרות את רצונה העז לסעוד איתי. אולם, לאמא שלי, שבאותו שבוע מלאו 52, הובטח המקום מראש, וכך נאלצה גיסתי להסתפק בזיכרונות העבר.

המסעדה בנויה כבית איטלקי, המספקת שש אופציות המאפשרות לכל אחד לסעוד בסגנון האהוב עליו: דק לאלו שמעוניינים לשבת ליד הים; טרסה לצפייה בעוברי האורח שבטיילת; סלון המספק אוירה רומנטית עם אח, תמונות, ספה ואוירה ביתית וחמה; חדר המטבח המשרה אוירה נינוחה, ממנו ניתן לצפות בעבודת הטבחים; חדר אוכל שתקרתו מעוטרת בשמים כחולים ומלאכים; וכמובן, חדר VIP בסגנון ביתי ועתיק, שרווה, כך סיפר לי, חגי המלצר שלנו לאותו הערב, הצעות נישואים וביקורי מנכ''לים.

חגי התחיל את החוויה בהציגו את עצמו, ובהציעו בחיוך חם יין, הסבר על המנות שבתפריט וגם על אילת. את היין קיבלנו בשמחה, שמפניית למברוסקו איטלקית שאינה מצויה בתפריט והובטח לנו כי זוהי המסעדה היחידה שמוכרת אותו כיום בישראל, וחבל שכך. זוהי שמפניה קלילה וטעימה ביותר בעלת כמות אלכוהול קטנה, המתאימה בעיקר לנשים.

לפתיחה, הגיש לנו חגי לחם הבית, לצד צלוחית ובה מלח גרוס. בפירוט הסביר חגי, תוך שהוא יוצק שמן וחומץ בלסמי לקערית, כי יש לטבול בה את לחם הבית, ''ממש כמו באיטליה''. לחם הבית היה טעים ורך להפליא, והגיע בכמות המספיקה לשניים- שלושה סועדים.

למנה ראשונה בחרנו את הגמברי אל אוליו, שרימפס טריים, מוקפצים בשמן זית עם שום, חמאה ולימון, ואת הפנזורוטי אלה ריקוטה, שהינה רולדת תרד בשילוב גבינת ריקוטה ברוטב פיטריות. יש לציין לשבח כי המילה ''תענוג'' וקולות רמים של שביעות רצון עלו החל מהטעימה הראשונה. השרימפס היה טרי ונגיס מאוד, ורולדת התרד רכה. לא התאפקנו וחיסלנו לחלוטין את המנות הראשונות, תוך שאנו ''מנגבות'' את שאריות הרוטב שבצלחותינו בלחם הבית.

לקראת המנה העיקרית, נערך השולחן מחדש בטקסיות מהודרת. את עקבות הפירורים שהותיר אחריו לחם הבית, ניקה חגי במכשיר המיועד לכך, והחליף את הסכו''ם. כעת, הוגשה המנה העיקרית, שכללה פילטו אלה ונציאנה - מדליוני פילה בקר מפולפלים, ברוטב שמנת וגבינת גורגונזולה; וריגטוני פימונטזה - פסטה בתוספת נתחוני פילה בקר, רוטב חום, שמנת, שום, בצל, בזיליקום ועגבניות מיובשות. אני ואימי חלקנו בתאווה רבה את שתי המנות העשירות בטעמן ובאיכותן. שלושת מדליוני הפילה הוגשו על מצע רוטב השמנת בצורה אסטטית ונעימה לעין, כמו גם לבלוטות הטעם, והריגטוני פימונטזה הוכתר כמנה בעלת טעם עילאי. כמנה צידית, הוגשו גם תפו''א קטנים אפויים, אך טעמם היה חסר ייחוד והחוויר לעומת המנות העיקריות, ולכן הם נזנחו.

קינחנו בפרפה שוקולד נוטלה, שהגיע בתוספת סלט בננות ופרנג'ליקו. הפרפה אמנם טעים ביותר, אולם מתאפיין במרקם כבד מאוד של שוקולד, ולכן מומלץ למכורים לשוקולד בלבד. סלט הבננות שהוגש בצידו היה טעים ביותר, ורענן את המנה הכבדה. בנוסף, דגמנו פרפה אספרסו בניחוח פרנג'ליקו, שמוגש עם פריכיות שקדים ופטל שחור, ומהווה מנה מצוינת לזוג, בשל גודלו. לשאלתי, ענה חגי כי את הפריכיות בעלות הטעם הייחודי מכינים במסעדה עצמה, כמו גם את הפרפה עצמו.

בלה קו'צינה, כפי שהבטיחה גיסתי מראש, יודעים לספק את החוויה הקולינארית והאסתטית השלמה. החל מהשולחן שערוך באלגנטיות, כיאה לאווירה הרומנטית שמשרה המסעדה, ועד לסועדים בה, הלבושים בהתאם ומהווים חלק מהאווירה הנינוחה של המסעדה. ברקע ניתן לשמוע שירים איטלקים ישנים ורגועים, המאפשרים לשוחח בשלווה עם היושב מולך, והכי חשוב- ליהנות מאיטליה, כמו שאפשר רק באילת.

לה קוצ'ינה
טיילת ישרוטל, רויאל ביץ', אילת.
08-6368932