Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> בורגר ועוד. מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר

בורגר ועוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות מפתיעה...''. ריקי אלעזר, שציפתה לפאסט פוד, הופתעה לטובה מאיכותה של מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר באילת

הכתבה נכתבה לפני פסח. המסעדה כשרה לפסח ופתוחה במהלך חול המועד.

הובטח לי כי מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר במלון ישרוטל רויאל גרדן מתמחה בבורגרים. שיערתי שאני הולכת לאכול את הבורגרים הטובים ביותר באילת, אך המלצות המלצר הובילו אותי לבחור במאכלים אחרים לגמרי. בורגר, לא היה אחד מהם.

המסעדה הכשרה, הממוקמת במלון ישרוטל רויאל גרדן, אינה מסעדת פאסט-פוד רגילה. מדובר במסעדה איכותית ומרשימה, המשרה אווירה רגועה ונעימה. גיסתי ואני התיישבנו במסעדה הממוקמת בתוך המלון, המוקפת ב''טיילת'' פנימית המהווה מעין רחוב קטן מסביב למסעדה, ובו חנויות ביגוד והנעלה מהמותגים המובילים בעולם. בהיותנו נשים רעבות (ולא רק לאוכל) היושבות במסעדה ומוקפות בסטייל, הרגשנו שהגענו לנירוונה. במרכז המסעדה, ממוקם מטבח שקוף המאפשר לחזות בעבודת הטבחים ולהתרשם בהתאם. אישית, אני מאוד מעריכה מסעדות בהן המטבח שקוף, מפני שרמת הניקיון במטבחי המסעדות הוא נושא בעל חשיבות עליונה בעיני. במקרה של ראנץ' האוס בר בורגר, המטבח אכן נקי וניתן לראות כי הטבחים משתמשים בכפפות.

הומלץ לנו בחום לנסות מיין הבית, קברנה סובניון שירז של כרמל מזרחי, שהתאים לארוחה שלפנינו. כמו כן, הוגש לנו לחם הבית שמגיע עם אוליו שום קלוי (שזה בעצם, ממרח שום) וטפנד זיתים שחורים (שוב, ממרח) שאותם מכינים במטבח המסעדה. הופתענו לטובה מהלחם המוגש בצורת ארבע פרוסות גדולות חתוכות ושחומות, לעומת הסטנדרט הקיים ברוב המסעדות, בהן לחם הבית הינו רצועה אחידה אותה נאלצים הסועדים לפרוס בעצמם. הלחם היה קראנצ'י וטעים, והכמות הספיקה לשתינו לאורך הארוחה כולה.

למנה ראשונה אכלנו סלט עליו מונח בשר בקר חם ברוטב חריף עם שני סוגי חסה. הבקר היה רך והרוטב החמיא לטעמו. שילובו של הבקר בסלט, שבאופן מפתיע כלל גם אגוזי מלך, היה מוצלח ביותר. כמו כן, אכלנו אצבעות עוף מצופות שומשום במטבל חמוץ-מתוק שהיה מעדן. העוף היה רך והתיבול פשוט. ללקק את האצבעות (תרתי משמע).

המלצת המלצר למנות עיקריות, כללה סטייק ריב איי 300 גרם שמוגש עם תפו''א בקייג'ון, תרד מוקרם ורוטב המיועד לסטייק, וכן מנת פילה סלמון ברוטב טריאקי. הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות שונה ומפתיעה, ועל כך אני מצדיעה לשף המסעדה. הפילה סלמון היה גם הוא רך ומוצלח ביותר, וגיסתי אכלה ממנו עד אפס מקום. בעודנו מתענגות על המאכלים שמולנו, הבנו את הסיבה בגינה הם שוכנים בתפריט תחת הכותרת ''המיוחדים''.

המנות העיקריות מגיעות עם 3 תוספות לבחירה: צ'יפס, שהעדפנו לא להזמין לשם הגיוון, תרד מוקרם בסגנון ראנץ האוס, אותו כאמור אכלתי בתאווה, וקליפות תפוח אדמה מתובלים בתבליני קייג'ון (תערובת תבלינים), שהיה חסר טעם מוגדר, ועדיף אם היה קראנצ'י יותר ומתובל פחות.

קינחנו בסלט פירות טריים המורכב מקיווי, תפוח ותפוז השוחים להנאתם במיץ תפוזים, אך הוא היה חסר מאוד לטעמי. לדעתי, על סלט פירות לכלול טווח רחב יותר של פירות, ואף רצוי היה לערבב טעמי פירות נוספים או מעט יין ביחד עם המיץ. הומלץ לנו בחום לטעום מסופלה השוקולד שלידו נחו שני כדורי וניל מעוטרים בעלי נענע ואגוזים. הקינוח אכן טעים מאוד, אך סטנדרטי וחסר ייחוד.

עם זאת, שוב גילינו שלראנץ' האוס בר בורגר יש יכולת להפתיע לטובה כשמדובר באופן ההגשה. בהזמנת תה עם נענע, מקבלים סט של ספלים אישיים וקומקום ובו מים חמים. הנענע מוגשת בצלוחית נפרדת, כך שכל סועד צמא יכול לבחור לעצמו מהי כמות הנענע המועדפת עליו. מומלץ בחום לאלו שלא אוהבים לחפש את התה שלהם בין עלי הנענע. הגשה זו הזכירה לנו בחיבה מסיבת תה אנגלית אמיתית. הסיום המושלם לארוחה.

ראנץ' האוס בר בורגר
טיילת לה בולבארד, מלון ישרוטל רויאל גארדן, החוף הצפוני, אילת.
08-6386628