Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> על ציפיות והפתעות במסעדת טאבולה

על ציפיות והפתעות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מבחינתי, הכוכב של הערב: נתח פילה של 300 גרם, שמשודרג מאוד בזכות כיסוי של חזה אווז ורוטב פיקנטי ויוצא דופן של יין לבן, עגבניות שרי וזיתים שחורים...''. שפרה צח הופתעה לטובה (מאוד לטובה) ממסעדת טאבולה שבהרצליה

כשחושבים על מסעדה בהרצליה פיתוח, ועוד כזו שצמרת הכלכלה והחברה מתארחת בה קבוע, מייד עולה בדמיון מין מועדון חברים סגור, עם אוכל יקר ושמרני. ''טאבולה'' האיטלקית מצליחה להפוך כל ציפייה להפתעה. ההפתעה הראשונה שלנו היא למראה גודלה של המסעדה – כ-200 מקומות, בתפוסה כמעט מלאה, וזה בסתם ערב של תחילת השבוע. בסופי שבוע, כך נאמר לנו, השולחנות פה הם מצרך מבוקש עוד יותר. ההפתעה השנייה הייתה טווח המחירים השפוי עד מאוד, בעיקר של המנות העיקריות שמתחילות ב-50 ש''ח ומגיעות מקסימום עד 105ש''ח אם תתעקשו על פילה בקר (שווה להתעקש, אגב, ועוד נגיע לכך בהמשך).

את ההפתעה השלישית מספק האוכל עצמו – כל מיני מנות שכבר יצא לנו לאכול פה ושם, זוכות בטאבולה לנגיעה קצת שונה. אבל עוד לפני האוכל אנחנו טועמים מיין החודש, שהפעם הוא קברנה-סוביניון מעולה של יקב הר אודם. בינתיים המלצרית שלנו טורחת לברר מה אנחנו אוהבים ומה מתאים לנו: הוא בעד משהו לא כבד מדי, בעוד שאני מגיעה מורעבת ומוכנה לטרוף גם את המנות שלו. לפחות לראשונות אני מוכנה ליישר איתו קו, ולכן אנחנו מדלגים על מנות כמו כדורי מוצרלה מטוגנים ברוטב, גלילות חצילים במילוי ירקות ובציפוי גבינה ואפילו על ריזוטו פורטבלו שנראה מפתה, והולכים על המנות הקלות יותר: פטריות מוקפצות ביין לבן, שטעמן המוכר מתעשר הודות לתוספת של פסטו וגבינת פטה; וקרפצ'ו דניס מעודן, עשוי ברוטב לימון מדויק מאוד, בתוספת עירית קצוצה.

אבל בעיקרית אני כבר לא מוכנה לוותר: בסדר, שהוא יאכל לזניה, אני צריכה בשר בין השיניים! ''דווקא לזניה מצויינת'' הוא מחמיא, וצודק לגמרי. הוא אפילו לא נבהל מכך שהמלית מורכבת מבשר ו - שומו שמים - תרד, כי הכל משתלב יחד ונאפה ברוטב עגבניות עשיר. ועכשיו למנה שלי, שבחינתי היא הכוכבת של הערב: נתח פילה של 300 גרם, שמשודרג מאוד בזכות כיסוי של חזה אווז ורוטב פיקנטי ויוצא דופן של יין לבן, עגבניות שרי וזיתים שחורים.

באחרונות הוא מוסיף חוליה נוספת לשרשרת הטירמיסו'אים שהוא נוהג לקנח איתם בכל הזדמנות. אני מעדיפה את המלצת המלצרית: פרפה אגוזים שעליו יצקו רוטב שוקולד שהתקשה ויצר שכבת ציפוי, ומעליה שברי פקאן. ''הפעם שלך יותר מוצלח אפילו מטירמיסו'' הוא מודה, וזו כבר מחמאה גדולה.

טאבולה
הנשיא 75, פינת קרן היסוד, הרצליה.
09-9574404, 09-9573818