מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > חדשות> השמפניה של הבירה: חדשות האלכוהול

השמפניה של הבירה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תפריט יינות ישראליים חדש במסעדת ננה; וודקה p.i.n.k. החדשה, הכוללת גם קפאין וגוארנה; סיורי יין בגליל; מדריך רוגוב ליינות; יינות שיכר בטעמים מופרעים; וגם בירה אחת, שמיוצרת באותו תהליך כמו שמפניה. חדשות האלכוהול

יינות ישראליים במסעדת ננה
מסעדת ננה הרומנטית שבנווה צדק משנה את תפריט היינות שלה, והופכת אותו לתפריט של יינות ישראליים בלבד. ההחלטה התקבל בשל האהבה הגדולה ליינות ישראל של בעל המסעדה, גולן דור, וההצדעה לתעשיית היין המקומית, שבשלה הקים ממול למסעדה גם את חנות היין 'פרי הגפן'.
תפריט היינות החדש של מסעדת ננה מציע מגוון של 52 יינות מזנים שונים. ביינות: כרמל פטיט סירה 2005; סומק קריניאן 2003; יינות בלנד כסוסון ים גאודי 2006, ובלנד יפו 2005; יינות מרתף כגון המערה 2004, קסטל גרנד וין 2005, וכרמל לימיטד אדישן 2004; וקשת רחבה של יינות לבנים מיוחדים, דוגמת זמורה ויונייה 2006, ירדן גוורצטרמינר 2007, ועוד רבים נוספים.
בנוסף לתפריט הקבוע, תציע המסעדה מבחר יינות ישראלים, שימכרו כספיישלים ויתחלפו לפי עונות השנה. המטרה, לדברי גולן, דור, היא ''שלקוחותינו יוכלו לפתוח צוהר אל עולם היין הישראלי המרגש''.
ננה
אחד העם 1, נווה צדק, ת''א.
03-5161915

חדש בארץ: וודקה p.i.n.k
p.i.n.k. הינה וודקה ברמת אולטרה פרימיום, בעלת 40% אלכוהול, המיובאת מהולנד. ייחודה של p.i.n.k. הוא בפורמולה הייחודית, המשלבת קפאין וגוארנה, כך שאין צורך לערבב אותה עם משקאות אנרגיה. ניתן ליהנות ממנה עם קוביות קרח, בצ'ייסר, או מעורבבת בקוקטיילים על בסיס וודקה.
p.i.n.k. מיוצרת ע''י מזקקת DeHoorn ההולנדית. היא עשויה 100% חיטה הולנדית עדינה, הנאספת ידנית ומזוקקת חמש פעמים. המים שבהם משתמשים בתהליך הינם מים טהורים, ממעיינות טבעיים הממוקמים באזורים הכפריים של הולנד. התוצאה הינה וודקה רכה, חלקה כמשי, נטולת ריחות וטעמי לוואי. בסיום התהליך, מועברת הוודקה ל-Distillers Florida שבארצות הברית, שם נמזגת לתוכה התערובת הייחודית של הקפאין והגוארנה הטבעיים, ושם היא עוברת גם את תהליך הבקבוק.
הגוארנה, המתווסף לוודקה, הינו צמח בעל פירות דמויי תות הגדל בצפון ברזיל וונצואלה, ושמו נגזר משמו של השבט האינדיאני גוארני, אשר אנשיו מאמינים שלפירותיו תכונות מאגיות. הגוארנה מכיל ממריץ צמחי טבעי לחלוטין, אשר בניגוד לקפאין המספק פרץ עוצמה לטווח קצר, נספג בגוף לאט, ומשתחרר לאורך פרק זמן ארוך יותר. בנוסף, לפי האמונה, הגוארנה מגביר את חילוף החומרים בגוף, שורף שומנים ופועל כאפרודיזיאק.
כמות של 30-50 מ''מ וודקה p.i.n.k היא בעלת חוזק שווה לכמות של ½ עד ¾ ספל תה או קפה. מטרתה של p.i.n.k. וודקה - לספק לצרכן חווית שתייה מענגת, אך לא משתלטת.

לוגמים שישי – סיורי יין בגליל
חברת lir בגליל מציגה את ''לוגמים שישי''- סיור בין יקבים וטעמים בגליל. הסיור, המיועד לזוגות, משלב ביקור ביקבים מובחרים, חשיפה למרקם התרבויות המרתק של הגליל, ביקורים בכפרים, וסיור אותנטי בכפר ריחנייה - כולל סיור והדרכה במוזיאון למורשת הצ'רקסית. בכל יקב ייערכו מבחני טעימה של מיטב היינות, והמשתתפים יקבלו הסבר על החושים שבאים לידי ביטוי בטעימת היין, על השפעת הכוס על טעמו של היין, ועל מרכיבי הצבע השונים של היין. הסיור יסתיים בארוחה ססגונית ועשירה, בהשראת המטבח הגלילי ותנובת הגליל.
הסיור מתקיים בכל יום שישי בשעה 10:00 בבוקר.
מחיר לאדם: 250 ₪ (כולל ארוחת צהריים).
לפרטים נוספים:
ליאורה בגא: 050-6956385.
רויטל קונריקוס: 050-8924365.

מדריך רוגוב ליינות ישראל 2008
טובי הוצאה לאור מוציאה, זו השנה הרביעית ברציפות, את מדריך רוגוב ליינות ישראל - המדריך המקיף ביותר של יינות ויקבים ישראליים. את המדריך ניתן להשיג בישראל, לונדון, ניו-יורק, וושינגטון, לוס אנג'לס ועוד. המדריך כולל 460 עמודים, והוא מופיע באנגלית בלבד, בפורמט של מהדורת כיס בכריכה קשה.
מדריך רוגוב ליינות ישראל כולל את תולדות תעשיית היין בישראל מהזמן העתיק ועד ימינו; אזורי היינות וזני הענבים; ביקורות של כ-2200 יינות, הכוללות דירוג ומועדי שתייה של כל היינות המצויים בשוק או העומדים לצאת לשוק בתשעת החודשים הקרובים; עדכונים אחרונים לגבי כל היקבים; דירוג בצירי העשור הקודם; זיהוי יינות כשרים, בליווי הסבר המפרט מה הופך יין לכשר; מילון מונחים, ועוד. החידושים במדריך 2008: סקירה של 18 יקבים חדשים; ביקורות של למעלה מ-600 יינות חדשים; פרק מיוחד המוקדש לאחסון יין ומקררים יעודיים; פרק מורחב בנושא טעימות יין, לו מצורף גם טופס שבעזרתו ניתן לדרג את היין.
מחבר המדריך, דניאל רוגוב, הוא מבקר היינות המשפיע ביותר בישראל. הוא כותב טורי ביקורת שבועיים על יין ומסעדות בעיתון 'הארץ', ומשתתף בקביעות בשני מדריכי יין יוקרתיים - מדריך הכיס ליינות של יו ג'ונסון, ודו''ח היינות של תום סטיבנסון.
מחיר לצרכן: 99 ₪.

יינות שיכר ייחודיים של יקב מורד
יקב מורד, הממוקם יקענם ומתמחה בייצור שיכר – יינן שאינו עשוי מענבים, אלא מירקות, פירות וצמחים - משיק בימים אלו יינות שיכר בטעמים ייחודיים. השיכר מופק מפירות ייחודיים כמו פרי הדסים המצטיין בטעמו ובניחוחו, פסיפלורה, תות שדה, תפוחים, דבש, מרווה, נענע, קינמון, פטרוזיליה, חרובים, לואיזה, תמרים, סלק, תפוחי אדמה ועוד. לכל השיכרים הללו טעם ארומאטי וניחוח מבושם.
ביינות השיכר החדשים של מורד: יין שיכר דובדבנים טבעי איכותי סדרת 2006; יין שיכר תפוחים מתוק מסדרת היינות של 2004; יין שיכר אשכוליות מעודן משנת 2004; יין קינמון מתקתק בעל ארומה חזקה; יין נענע לבישול ולמשקה; ויין שיכר קינוח מעולה מתפוחי אדמה.
כמו כן, מוציא היקב גם ין שיכר מרימונים, שמצטיין בארומה ייחודית ואשר מייחסים לו סגולות רפואיות. בנוסף לטעמו הייחודי, שיכר הרימונים הוא נוגד חמצון מעולה, ויעיל ברפואה העממית לטיפול במגוון בעיות.
מחיר לצרכן: 35 ₪ לבקבוק יין שיכר 250 מ''ל. 78 ₪ לבקבוק יין שיכר 700 מ''ל. בנוסף, ניתן לרכוש מארזים מיוחדים, המשלבים גדלים וסוגים שונים של יינות שיכר וליקרים.
את המוצרים ניתן לרכוש במרכז המבקרים של יקב מורד, באמצעות אתר האינטרנט המשודרג של היקב, ובהזמנה בטלפון 04-9597125.

השמפניה של הבירה
בבירדי, חנות הקונספט לבירה בתל אביב, משווקת בימים אלו את דאוס, השמפניה של הבירות. דאוס היא בירה חזקה (11.5% אלכוהול), המיוצרת במבשלת Bosteels שבצפון בלגיה, בתהליך דומה ליצור שמפניה. תהליך התסיסה של הבירה אורך מספר חודשים, וכולל שלוש תסיסות מרכזיות: תסיסה ראשונית בעזרת שמרים מיוחדים, תסיסה שנייה במיכלי נירוסטה, ולאחר מכן מועברת הבירה לצרפת, שם היא עוברת תסיסה שלישית, הכוללת מספר חודשים בבקבוק מיוחד.
לאחר התסיסה השלישית מתבצע תהליך של סיבוב הבקבוק, באותה שיטה מסורתית של ייצור שמפניה. בכל יום, במשך מספר שבועות, מסובבים את הבקבוק מעט ומטים את צווארו כלפי מטה, עד שהבקבוק עומד בצורה אנכית. בסיום תהליך הסיבוב מקפיאים את צוואר הבקבוק, ו''פקק'' השמרים הקפואים, שנוצר בתהליך התסיסה, משתחרר החוצה על ידי הלחץ הקיים בבקבוק.
בסיום התהליך מתקבלת בירה קטיפתית, זהובה וצלולה, בעלת ארומה מורכבת של תפוחים טריים עם רמזים של מנטה, טימין, הדרים, אגסים, ג'ינג'ר וציפורן. דאוס מתאימה כאפריטיף או כקינוח, ומהווה תחליף מקורי לבקבוק השמפנייה הקלאסי.
מחיר לצרכן: 130 ₪. ניתן להשיג במרכז הבירה בירדי בתל אביב, במשלוח דרך אתר האינטרנט.