מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> סימפוניה של צבעים במסעדת מינה טומיי

סימפוניה של צבעים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מנת הסירלוין טוגראשי, שהגיעה אף היא במהירות, הייתה שירה של טעם, מרקם וצבע. נתחי הסירלוין דקים וורדרדים הוגשו קרים, על גבי סלט עלי רוקט ונבטים...''. מיה בר התרעננה במסעדת מינה טומיי, עם אוכל רחוב אסייתי משודרג

חברתי ט' טוענת תמיד, שהחיים קצרים ולכן צריך לטעום מהם כמה שיותר: לנסוע ברחבי הגלובוס, ללבוש בגדים במגוון סגנונות וצבעים, להכיר הרבה אנשים, לגור בכמה צורות התיישבות, לראות הרבה סרטים ולקרוא המון ספרים. הבנתם? אחת כזאת דינאמית, תזזיתית, שצריכה להתחדש כל הזמן, שהישארות במקום אחד לאורך זמן משולה בעיניה לקיפאון – לתחילת הסוף.

להיות חברה של אחת כזאת זה נחמד, תלוי מתי. בתקופות בהן השגרה מאירה פנים, והעולם מחייך אלי, אני קצת מתרחקת, פן תנסה לסחוב אותי למקומות אחרים ותשבש את חיי הנוחים. בתקופות אחרות, בהן הדחף לשינוי נותן גם בי את אותותיו, אני מיד מתקשרת אליה, וכעבור שעה קלה גם אני יוצאת מהריבוע. ''היום ניפגש במינה טומי'', היא הודיעה לי, ואני קצת התפלאתי מהבחירה שלה, שנראתה לי שגרתית למדי, בהתייחס לרחוב בו שוכנת המסעדה: אבן גבירול, ממלכת הסושיות-נודליות בתל אביב. אבל היא כבר ניתקה את הטלפון, כנראה מיהרה לעשות עוד שבעה דברים בשעה שנותרה לה עד פגישתנו.

בשעה היעודה הגעתי למקום. כבר מלצפות מבחוץ באווירה ששררה בפנים, הרגשתי שזה מקום עם אנרגיות; מלצרים שהולכים וחוזרים לאורך שבילי המסעדה עם מאכלים בצורות שונות, וסועדים שמושיטים – מי מזלג, מי כף, מי מקלות – לעבר כלי אוכל בגדלים ובצבעים שונים.

שחף שבתאי, המייסד, ההוגה והשף היועץ למינה טומיי, הגדיר את הקונספט של המסעדה כ''אוכל רחוב אסיאתי משודרג''. פאנץ' ליין של ארבע מילים, אבל ברשותכם – חשוב לי להתעכב עליהן מעט. אוכל רחוב הוא שדה מערכה אכזרי, שלא נותן הזדמנות שנייה לרושם ראשוני. תחשבו למשל על דוכני הפלאפל בשוק בצלאל שפעם שכנו זה לצד זה: דוכן ליד דוכן ליד דוכן, ראש בראש, מתחרים על חוש הראייה, הריח והטעם של העוברים והשבים. התמחות חד מימדית של מנה אחת, הכל חשוף. החוקים ידועים. אין מקום לאלתר ואין מקום לטעות.

כשאתה בוחר לאכול ברחוב, אתה מקבל מנה פולקלוריסטית שהשתכללה עד שלמות במהלך אבולוציוני של דורות, ויהיה זה פלאפל, פאד-תאיי, אגרול או גיוזה. הריחות מפתים, המראה צבעוני ומושך. מצד שני – אתה מקבל תמיד אותו דבר, סוג של קבעון, היעדר דמיון או יצירתיות. ועכשיו דמיינו את מיטב דוכני הרחוב שפגשתם בבנגקוק, בייג'יניג, דלהי, וג'קארטה, כולם בחלל אחד, כשבעלי הבסטות שואלים זה מזה רעיונות, חומרים וקונספטים. עכשיו גם תכניסו אותם לחלל אסתטי, מעוצב והיגייני... והופ – קיבלתם המחשה ויזואלית למושג ''אוכל רחוב אסיאתי משודרג''. ברוכים הבאים למינה טומיי!

מסעדת מינה טומי מבקשת להציע לכם את הטוב שבכל העולמות – את ההתמחות וההשבחה הגנטית של דורות של רוכלי רחוב, את עושר הטעמים, הצבעים, הריחות והמרקמים של מאכלי רחוב באשר הם, את המגוון האינסופי שיש ליבשת אסיה להציע, ומעל כל אלו: את היצירתיות, איכות חומרי הגלם, האסתטיקה והנוחות שמהווים את הטוויסט המערבי של כל הסיפור. שיהיה לכם בתיאבון.

כבר כשקבלנו את התפריט לידנו, התחלנו להרגיש, שהקונספציה כולה לא שגרתית: בחר מהתפריט מאכלים בשלושה גדלים אפשריים, קבל אותם לשולחן לפי קצב הכנתם (ולא לפי ראשונה-עיקרית), והכי כדאי: לאכול במשותף ולחלוק בטעמים. מאחר ששתינו היינו רעבות, הזמנו מכל הבא ליד.

ראשונים הגיעו לשולחננו שנחאי דמפלינג, דים סאם מאודה עם שרימפס, עוף, ג'ינג'ר ובזיליקום; וספרינג-רול וייטנאמי, במילוי עוף מושרה בתה יסמין ברוטב מונג בין. מה אומר לכם, שני מעוררי תיאבון משובחים מאין כמותם. בצק הדים סאם היה עדין, ונתן לטעם המילוי העשיר לדבר. הספרינג רול נראה ממש כמו ממתק: בצק דק מטוגן ובתוכו תערובת של בקר קצוץ, ירקות ואטריות שקופות.

מנת הסירלוין טוגראשי (שבעת התבלינים), שהגיעה אף היא במהירות (כל המנות נעשות במקום, ובזריזות), הייתה שירה של טעם, מרקם וצבע. נתחי הסירלוין דקים וורדרדים הוגשו קרים, על גבי סלט עלי רוקט ונבטים. פנכה קטנה של רוטב פיקנטי, מורכב ממיסו, חרדל וטרגון העשיר את המנה.
את ההזדמנות לשלוף אטריות בעזרת המקלות קבלנו עת הגיע אלינו הביו סינגה, מנה מלאזית של קלאמרי ושרימפס עם אטריות ביצים ברוטב קומבו ואצות ווקאמה. המנה, שנחשבת עיקרית בשל גודלה, הייתה מקור בלתי נדלה של פירות ים עשויים בדיוק ואטריות שספגו את כל הטעמים שבקערה. תענוג לכל אוהבי הנודלס. אחת המנות הטובות בעיר.
אחרון, והרבה יותר מחביב, היה הקריספי סלמון סקין; שמונה יחידות, ממולאות באבוקדו, בצל ירוק, ואורז, והפתעה, הפתעה: ציפוי פנקו עדין, שהפך את המנה לקריספית. מעולה.

קינחנו עם תה דבש ולימון, ובננה לוטי, הקינוח שזכרנו מהטיול לתאילנד. ואיזה שדרוג קבל הפנקייק המתוק במינה טומי: הבצק היה דקיק, והכיל פרוסות בננות מקורמלות, שיצרו ביסים של תענוג. שומשום שחור שפוזר מעל הוסיף ייחודיות וקצת שבר את מתיקות המנה.

יום שהתחיל לי אפור ושגרתי, נגמר בסימפוניה של צבעים. לא צריך להמתין לנפילת מצב רוח בשביל להגיע לשם. כדאי לבוא הרבה קודם, כדי לתחזק אנרגיות חיוביות, ולהכניס לחיים הרבה צבע, יצירתיות ושמחה.

מינה טומיי
אבן גבירול 30, לונדון מיניסטור, תל אביב.
03-6966363