Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת ארוחה ירוקה:הסיפור על האיש הירוק

הסיפור על האיש הירוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני מקבלת לזניה, עשויה להפליא מקמח מלא, ממולאת בעלי תרד בר וגבינות עיזים אורגניות. לצידה - שעועית טרייה, שעוד לא הספיקה להבין שנקטפה....''. אורלי פרש-אזולאי נהנתה מארוחה אורגנית טעימה במסעדת ארוחה ירוקה

צמחיה ירוקה, אוויר הרים צלול, נוף עוצר נשימה... זו התפאורה שליוותה אותנו לאורך דרך הגלבוע בדרך לארוחה ירוקה. ''מי צריך לנסוע לחו''ל?'' מצאתי את עצמי אומרת, ''יש לנו ארץ כל-כך יפה''. חיוך נמתח על פניו של האיש שלי, שכנראה שמע את המשפט הזה בפעם המי יודע כמה. זהו צהרי יום חורף שמשי, עונת פריחת האירוסים בגלבוע (פברואר-אפריל) בעיצומה, ואנחנו בדרכנו אל ארוחה ירוקה, מסעדה אורגנית גלילית. פעם קראתי באותיות קטנות באחד ממדורי האוכל על מסעדה אורגנית, אך מעולם לא ביקרתי בכזו. ככל שהתקרבנו למקום, התעוררה סקרנותי...

אל ארוחה ירוקה הגענו שיכורים מהנופים ומהאוויר. את פנינו קיבל גיתי, בעל המקום, עם חיוך רחב וכוס תה צמחים חם ומהביל. המסעדה הכשרה נעימה ופשוטה. האידיאולוגיה האקולוגית מדברת בעד עצמה מכל פינה. המבנה עשוי מחומרים ממוחזרים, ומהחלונות נשקף נוף מרהיב (כאילו שלא הספיק לנו קודם). במקום מתקיימות פעילויות שונות בשיתוף פעולה עם אנשים מהאזור - מופעים מוזיקליים בטבע, סיורים וסיפורי תנ''ך, פעילות אתגרית בפארק מלכישוע הסמוך, טיפוס וסנפלינג על מצוקי הגלבוע, כמו גם סדנאות בישול בריא - מקטיף הירקות ועד לסעודה משותפת. אנחנו מסתפקים בטיול קצר בטבע, בשילוב עם ארוחה נינוחה ובריאה, באווירה פסטורלית.

הארוחה נפתחת במרק עדשים וירקות כתומים – מרק עשיר מלא בניחוחות וטעמים, המוגש לצד לחם שאור טרי וחם, שנאפה במקום. למרק טעם טבעי, הוא מתובל בעדינות נפלאה על ידי עשבי תיבול בלבד, ואנחנו מצליחים ממש להרגיש בטעם של כל ירק בנפרד. ''אנחנו רוצים להעניק לסועדים את האפשרות לחוות את הטעמים הטבעיים של הירקות, מבלי שנתערב בארומה הטבעית של המזון'' אומר גיתי, ואני מבינה מיד על מה הוא מדבר.

כהכנה למנות העיקריות, מוזג לנו גיתי יין מרלו אורגני, מוצלח ביותר, של יקבי הבשן, המיוצר מענבים המגודלים בכרם אורגני, ומעובדים ביקב הבוטיק, אורגני גם הוא. משם, קלילים ועליזים, אנו פונים אל המנות המיוחדות, שהוכנו באהבה רבה על ידי רינת, הצלע הנשית במסעדה. אני מקבלת לזניה, עשויה להפליא מקמח מלא, ממולאת בעלי תרד בר ובגבינות עיזים אורגניות. לצידה - שעועית טרייה, שעוד לא הספיקה להבין שנקטפה, מתובלת בשמיר. הוא מקבל פאי תרד בר מבצק פריך מקמח מלא ושומשום, כמו גם סלט גזר, שום וכוסברה- מתובל באופן פשוט אך מנצח.

עוד מונחים על השולחן מיץ גזר אורגני, וסלט עלים ירוקים עם גרעיני חמנייה, מיוחד בטעמו, טרי עד כדי כך שכל נגיסה בו לוותה בקול פריך של פצפוץ, ובהתפרצות חזקה של טעמים מודגשים של כל עלה ועלה. ''התפיסה הבריאותית שלנו רחבה'', אומר גיתי. ''אנחנו רוצים שיהיה בריא, שיהיה טרי. מה שיש בתפריט שלכם - נמצא בצלחת שלנו. זה הכי איכותי שיש''. אנחנו מקבלים כל מילה שיוצאת מפיו, היות וטעם הירקות בולט כל כך בארומה ובטעמים, לעומת הירקות שאנו קונים לביתנו. ''אולי נקים גינה אורגנית?'' שאל האיש שלי כקורא את מחשבותיי. ''אילו הייתה לנו גינה...'' עניתי, ושמחה התגנבה לליבי מעצם שאלתו.

למנה אחרונה אנחנו מקבלים כדורי תמרים עם אגוזים, עשויים עם טחינה מלאה וסילאן, מצופים בקוקוס, שטעמם - טעם גן עדן. לצידם, תפוח אפוי עם מקל קינמון, שטעמו המתקתק-חמצמץ הוא סיום קליל לארוחה הצמחונית שאכלנו. ''אין לנו ניסיון להרשים במנות מורכבות, יש לנו כוונה מלאה להנאה, שמחה ופשטות'', אומר גיתי, ואכן - המנות הטעימות, הפשוטות לכאורה, שימחו את ליבנו בעיקר בשל העובדה שקמנו מהשולחן כשתחושת שובע האופפת אותנו מעורבת בקלילות מאוד לא אופיינית.

בדרך חזרה התנגנו לי המילים של האיש הירוק שכתב יהונתן גפן: ''...היה היה פעם, בעיר ירוקה, גר לו איש אחד, איש ירוק. האיש הירוק גר בבית ירוק עם דלת ירוקה וחלונות ירוקים. הייתה לו אישה ירוקה, ושני ילדים ירוקים. ובלילות, הוא היה ישן במיטה הירוקה שלו וחולם חלומות ירוקים ירוקים...''.

ארוחה ירוקה
ד.נ. גלבוע, מלכישוע.
052-4311430, 052-4819258

B2