Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> שף בשקט עם אלירן גבריאל ממינה טומיי

שף בשקט עם אלירן גבריאל ממינה-טומיי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אלירן גבריאל, השף של מסעדת מינה טומיי בהרצליה, ויתר על חלום חייו לטובת בישול. פה הוא מסביר מה יש לו נגד גפילטע פיש ומתוודה על יחסיו המורכבים עם ירקות. ויש גם מתכון, למינה תאי אדום – מנת הדגל של המסעדה

שם: אלירן גבריאל

מקום מגורים: נתניה. במקור מקריית שמונה

מסעדה: מינה טומיי הרצליה

לימודים: שנה בתדמור, ובעיקר מניסיון. מגיל 18 אני במטבח.

סגנון בישול: כיום – אסייתי. אני חובב מאוד את הסגנון הצרפתי, אבל אני כמעט שנתיים באסייתי, ואני מאוד מתחבר אליו.

עבודות קודמות: חמש שנים במסעדת נחלים, ליד קיבוץ הגושרים, ושנה בחסילון, בהרצליה פיתוח. במינה טומיי אני נמצא שנה.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: האוכל של אמא. קובה, מרק דלעת, עלי גפן ממולאים….

אם לא הייתי שף הייתי: עורך דין. זה היה חלום חיי, לפני שגיליתי את עולם הבישול.

מנה אהובה: בשר אדום, אבל אני מעריץ גדול של ירקות. ירקות זה מה שעושה לי את זה – גם בריא וגם טעים.

חומרי גלם אהובים: אני אוהב לבשל הרבה עם פירות ים למיניהם, צדפות ולובסטרים ושרימפסים. וכמובן - ירקות ועשבים טריים.

לעולם לא אבשל: גפילטע פיש. טעמתי את זה בערב פסח בניו זילנד. זה פשוט לא זה. זה חיוור, אנמי כזה.

מנת דגל: מינה תאי אדום – נתחי סינטה מוקפצים בווק עם בצל, שעועית ירוקה, עגבניות שרי וחצילים, ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס.

מסעדה מוערכת / אהובה: אני אוהב את מסה, והייתי לא מזמן בגוצ'ה ומאוד מאוד נהניתי. אבל נראה יל שבכל מקום שאי אכנס – אני אהנה.

השראה: בצעירותי זה היה ללמוד מאמא. כל המאכלים העדתיים. ההשראה השנייה שלי זה לראות אנשים שמתמוגגים ונהנים לאכול את האוכל שאני מכין. זה מבחינתי עושה לי טוב, ומחזיק אותי קיים ושמח.

חלום: לפתוח מסעדה משלי, מסעדת שף, לא גדולה מדי. זה באמת חלום חיי.

מתכון: מינה תאי אדום
חומרים ל-4 אנשים:
1 ק''ג סינטה בקר או פילה בקר, פרוסים לנתחונים.
50 מ''ל שמן שומשום
40 גרם קורנפלור
100 מ''ל רוטב צדפות
50 גרם חמאה/שמן סויה
120 גרם משחת קארי אדום (או יותר, לפי החריפות הרצויה(
800 מ''ל חלב קוקוס
100 מ''ל רוטב צדפות
200 גרם סוכר דקלים/150 גרם סוכר לבן
15 גרם חמאה
מעט שמן לטיגון
500 גרם שעועית תאילנדית
3 בצלים סגולים, קצוצים דק
100 גרם עגבניות שרי (לא חובה)
1 חציל גדול, חתוך לקוביות ומטוגן .
צרור בזיליקום טרי.
אופן ההכנה:
1. מערבבים שמן שומשום, קונפלור ורוטב צדפות עד לקבלת משרה אחידה, ומשרים את נתחוני הבקר, למשך הלילה.
2. בסיר עמוק מחממים חמאה/שמן סויה, ופותחים בתוכה את משחת הקארי. לאחר שהקארי התמזג עם החמאה מוסיפים חלב קוקוס, ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים סוכר דקלים ורוטב צדפות, ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה במשך כרבע שעה.
4. מלהיטים מחבת נפרדת, סוגרים את הבשר במחבת לוהט עם שמן וחמאה, ומעבירים לסיר עם הרוטב. באותה מחבת מקפיצים מעט שעועית, בצל,עגבניות שרי וחצילים מטוגנים, מעבירים לסיר ומערבבים.
5. מגישים יצוק על אורז לבן מאודה.

מינה טומיי
שדרות אבא אבן 8, הרצליה פיתוח.
09-9618877