Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת רנצ'ו בדישון. החווה הטובה

החווה הטובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''סינטה נהדרת, מתובלת בסילאן-חרדל, עשויה בדיוק פלילי כמעט, רכה שזה כואב ועסיסית מאוד. אני מעמיסה עליה צ'ימיצ'ורי בלי בושה, ונהנית מכל ביס...''. מיכל זמרני פוסקת: שווה להגיע לצפון, רק בשביל מסעדת רנצ'ו שבדישון

במקור, היינו אמורים לקפוץ לבקר את האח של הגבר, בצפון. אבל אי הבנה גרמה לנו למצוא את עצמנו בערב יום שני אחד, בשיא הקור, בצפון הרחוק, מול דלתות נעולות. בניסיון להוציא מתוק מעז, החלטנו להמיר את הביקור בטיול רכבים באזור. אבל החושך מתפשט במהירות הבהיר לנו שגם זו לא אלטרנטיבה מומלצת, בטח שלא בשבילי העיזים הפתלתלים שמעל לראש פינה. כאופציה אחרונה, החלטנו ללכת על מסעדה באזור. משהו טוב, לא יקר מדי, שיצדיק את הנסיעה בפני עצמו. כאן, למרבה השמחה, כבר קלענו בול. יש גבול לכמה עוגמת נפש אפשר לסבול בערב אחד.

מסעדת רנצ'ו ממוקמת בסמוך לחוות הסוסים והטרקטורונים של מושב דישון, ולמראית עין - עונה על כל הציפיות ממסעדת-חווה. הקירות ספונים עץ, אח עצים גדול ממוקם בכניסה, המטבח חבוי מאחורי וילון בחדר הפנימי. אנחנו נכנסים לחדר הפנימי יותר, מתיישבים באופן טבעי ליד השולחן החם ביותר, זה שמתחת למזגן, ואז מתחילים לסמן את ההבדלים בין הציפיות למעשה.

ראשית – המסעדה כשרה. התפריט, תפריט בשרים ארגנטינאי, כולל מנות בשריות כמו סינטה, פרגית, קבב, המבורגר, צ'וריסוס ואמפנדס. הסטייקים נמרחים בצ'ימיצ'ורי, לפני שהם נכנסים לאש, ממש כמו בארגנטינה. הכל טרי ומיוצר במקום ברגע ההזמנה, כולל הקינוחים. ובכל זאת – כשרה, ועל כן לא פועלת בשבתות, זמן הפעילות החזק ביותר של החווה. שנית - תפריט היינות. מסעדת רנצ'ו אוחזת בתפריט יינות מקומי מרשים, בעיקר מיקבים מאזור הגליל ורמת הגולן: יקב רימונים, יקב יראון של הרי הגליל, כנען של דלתון, בן עמי של סגל, קברנה פטיט שירה של תישבי. יש אפילו יין תוצרת הכרם המקומי – כרם דישון – של סגל, הנחשב ליין משובח ונמכר פה במחיר נמוך ביחס למחירו בשוק. שלישית – מגוון האופציות. למסעדה שיתוף פעולה עם מיטב האטרקציות באזור. לא רק עם החווה אליה היא צמודה – אלא גם עם יקבים שונים באזור (דלתון, רימון, יראון), פיינטבול, קייאקים בעונה, ריינג'רים, ג'יפים, אופניים ועוד. במסעדה מציעים גם ארוחת צהריים עסקית אטרקטיבית, ותפריט מיוחד לקבוצות. אורחי הצימרים שבאזור יכולים לקחת גם טייק-אווי.

אנחנו פותחים עם לחם הבית, חם וטרי, המוגש עם פלטת מטבלים: חמוצים, סלט פלפלים פיקנטי, פטה כבד טעים, סחוג, טפנד זיתים, ממרח פסטו שמצאנו אותו אנמי במקצת, ושתי גולות כותרת: מחד, פטריות שמפיניון ברוטב ברביקיו, מנה פשוטה, ייחודית ומעולה (או בלשון הגבר: ''איך לא חשבו על זה קודם?''). מאידך, ריבת תפוחים מפתיעה ומצוינת, המתובלת היטב בקינמון ובברנדי.

אנחנו עסוקים בלנגב היטב את שאריות המטבלים מהצלחות, כשהמנות הראשונות מגיעות. נקניקיות צ'וריסוס עסיסיות, חרוכות קלות; אמפנדס פריכים, בעלי מילוי פיקנטי ולוהט; מנה של כנפיים, חציין בסילאן וחציין ברוטב בוטנים – מנה נהדרת, מתקתקה, ללקק את האצבעות (והגבר מוסיף: ''ילדים יתחברו לזה''). וסלט ירקות, פשוט לכאורה, עם טוויסט מעניין של רוטב ויניגרט תפוז ושומשום. תוספת מרעננת, מתקתקה-חמצמצה, בין המנות הפיקנטיות. לראשונה בחיינו, הגבר ואנוכי אוכלים ירקות ליד הבשר.

מבחינתנו, אפשר היה לסיים את הערב בשלב הזה. מבחינת אסף, השף והבעלים, היינו עוד רחוקים מקו הסיום. אל שולחננו עשתה את דרכה פלטת בשרים לוהטת. אנטרקוט משוך בצ'ימיצ'ורי, עסיסי ואדמדם. קבב טלה דחוס, עסיסי, מתובל בקינמון ומתקתק כמעט (אבל רק כמעט). שלושה סוגים של פרגיות בתיבול עדן: בעשבי תיבול, פיקנטי, ובסילאן-חרדל – הטוב ביותר מבין השלושה. וסינטה נהדרת, מתובלת גם כן בסילאן-חרדל, עשויה בדיוק פלילי כמעט, רכה שזה כואב ועסיסית מאוד. אני מעמיסה עליה צ'ימיצ'ורי בלי בושה, ונהנית מכל ביס, גם כשכבר נדמה שאי אפשר יותר. את התוספות – תפוחי אדמה ברוזמרין וצ'יפס ביתי, העשויים שניהם תפודונים זעירים חצויים – אנו זונחים בכאב לב.

הזמן חלף. על השולחן נותרו רק שרידי בשר, וגם השעה כבר נהייתה מאוחרת. אנחנו מקנחים (וכשאני אומר אנחנו, אני מתכוונת בעיקר אלי. הגבר פרש בשלב זה) בפאי אגסים חם ברוטב מייפל, שבתוכו חבויים אגוזים קטנים ופריכים, כמו הפתעות בקופסה של קורנפלקס. אנחנו טובלים אותו לחילופין בשני רטבים - פירות יער ודובדבנים חמצמץ, ופטל מתקתק - ומעמיסים על הכפית גם סורבה תות או קיווי. המתוק הזה תדלק אותי היטב בנסיעה הארוכה חזרה הביתה. איזה כיף שנסענו לצפון.

רנצ'ו
מושב דישון.
04-6904494, 052-8695844