שבע ארוחות פיתוי'' ממסעדת כתית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת כתית הנמצאת בכפר רות מגישה אוכל ים תיכוני עם נגיעות אותנטיות מחד וקלאסיות מאידך: הרבה פירות ים מהארץ ומחו''ל מוצאים את דרכם לתפריט המסעדה, עליו מופקד השף מאיר אדוני. לאחרונה הוציא אדוני בשיתוף עם גיל ססובר את ''שבע ארוחות פיתוי''- ספר בישול מעוצב בקפידה המשלב צילומים אומנותיים עם נגיעות ארוטיות. מתוך הספר:


סביצ'ה שרימפס על מצע ג'לי מלפפון, גבינת סנט מור וגרניטה ג'ין וטוניק

מתכון של מאיר אדוני מתוך ''שבע ארוחות פיתוי''. מוגש במסעדת כתית

2 מנות
180 קלוריות למנה

החומרים:
4 שרימפס בינוניים טריים מאוד, קלופים וחצויים לאורכם
2 כפות מיץ לימון
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
1/2 בצל קצוץ
2 עלי בזיליקום, קצוצים דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 פרוסות דקות של גבינת סנט מור (או קממבר)

לג'לי מלפפון:
5 מלפפונים, לא קלופים, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות
מיץ לימון
מלח
3 גרם אבקת ג'לטין או 1/2 עלה ג'לטין

לגרניטה ג'ין וטוניק:
330 מ''ל (1 בקבוק קטן) מי טוניק
50 מ''ל (1/4 כוס) ג'ין איכותי
מיץ לימון
כ-1/2 כוס מי סוכר (מרתיחים סוכר ומים ביחס של 1:1 ומצננים)
1/2 חלבון

ההכנה:
ג'לי:
מרסקים את המלפפונים בבלנדר, או סוחטים במסחטת מיצים. מתבלים במיץ לימון ובמלח לפי הטעם. ממיסים את אבקת הג'לטין במחבת (או במיקרוגל) עם 1/3 ממיץ המלפפון, ומחממים על להבה נמוכה כמה שניות, עד שהג'לטין נמס לגמרי.
מערבבים את הג'לטין המומס עם מיץ המלפפון. מרפדים תבנית מוס אישית בניילון נצמד, יוצקים לתוכה את המיץ ומאחסנים במקרר כמה שעות, עד שהג'לי נקרש לגמרי. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.

גרניטה:
מערבבים את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות, עד שנוצרים גבישים קפואים (חלבון הביצה ימנע הקפאה מוחלטת). מרסקים את הגרניטה במעבד מזון, מחזירים לתבנית ומקפיאים שוב כ-4 שעות, או עד השימוש.
סביצ'ה:
כ-10 דקות לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים ומשרים בתוכם את השרימפס.

ההגשה:
הופכים את הג'לי על קרש חיתוך ומסירים את הניילון. קורצים ממנו שני ריבועים בגודל של כ-3 ס''מ ומניחים אותם בצלחות הגשה. מתבלים בשמן זית, במיץ לימון, במלח ובפלפל. בכל צלחת מניחים על הג'לי פרוסת גבינה ומעליה 2 שרימפס. מניחים על השרימפס (בעזרת כף גלידה) כדור גרניטה ומגישים.

מסעדת כתית
כפר רות משק 12
טלפון : 08-9762623