מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> בילוי בבית הקפה ומאפיית בוטיק ברדו

כגזר ביום השפן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''שלוש הצלחות שהתרוקנו מהר וביעילות, עד כדי כך שבזמן ששקעתי בהנאה באכילת הלזניה שלי, שרון העלימה את סלט הברדו שלה מהצלחת כגזר ביום השפן...''. נדב אבידן בילה דייט מוצלח עם בחורה טבעונית בבית הקפה ברדו שבפולג

יש לי נטייה לסבך את עצמי. באמת. נניח שאתם רוצים לצאת לדייט עם בחורה טבעונית (לא צמחונית, טבעונית!). ונניח שהיא ממש מוצאת חן בעיניכם, באמת. ואפילו נניח, שהיא אומרת לכם: ''עזבו, קשה למצוא מקום שיהיה לי בו מה לאכול במבחר, בואו נלך למקום הזה והזה שאני מכירה, נחמד שם..''. האם הייתם אומרים- ''אחלה, יקירתי, את קובעת, לא רוצה להגיע למקום חדש ולגלות שאין לך מה להזמין''? או שהייתם אומרים ''מה את דואגת, יקירה, בשבילך אמצא מקום גם בקצה העולם, מה יש, נגוון קצת את המקומות שאת כבר מכירה''?..

אם אתם לא בטוחים, הרשו לי לספר לך שאמנם לא ערכתי מחקר סטטיסטי מעמיק, אבל יש בי תחושה חזקה שרוב העולם היה בוחר באופציה א'. אני, כמובן, בחרתי באופציה ב', וללא היסוס כלל. ואז התחלתי לחפש. בתל אביב היא מכירה הכל - נפסל, הבטחתי חידוש. פריפריה. איך מחפשים באינטרנט מקום לטבעונים שגם לי יהיה מה לאכול בו חוץ מנבטים מושרים במים? בלאגן. בסוף הצלחתי למצוא משהו שנשמע מבטיח- ''ברדו'', בית לחם וקפה באזור התעשייה פולג (ליד איקאה). בחינה מדוקדקת של התפריט הוכיחה כי גם לי יהיה מה לאכול (יש להם אוכל בריא, אבל לא רק טבעוני ותמוה - פשוט קל מאוד להרכיב ארוחה שתתאים גם לטבעונים), וזה כבר הרגיע. בחינה עוד יותר מדוקדקת גילתה כי לשרון (יקירתי הנ''ל, כן?) יהיה מבחר די מרשים של אפשרויות גם למנה ראשונה וגם למנה עיקרית. אם כך, טלפון להזמין מקום, עוד טלפון לשרון - תהיי מוכנה בשעה כך וכך, ויצאנו לדרך.

נקודת שבח ראשונה – בית הקפה יפה ממש. קטן, אינטימי, ביתי מאוד, עם מוסיקה ''נחמדה ונעימה'', כדברי שרון. הוא מחולק כך שחצי ממנו מתפקד כבית קפה לכל דבר, המשתמש במוצרי המאפיה שבגב הבניין (מאפיית ברדו) כבסיס ליצירת המנות בתפריט, והחצי השני הוא בעצם מעין ''חנות המפעל'' של מאפית הבוטיק הזו, המייצרת לחמים מחיטה מלאה, בעלי ערך בריאותי גבוה מאוד, והכי חשוב - טעימים להפליא! כל יום יש שם לחמים חדשים. אנחנו הגענו בט''ו בשבט, והנה הפתעה- לחם עם פירות יבשים.. חוץ ממנו, קנינו לנו גם לחם עם עגבניות מיובשות, לחם דגנים חיטה מלאה, ולחם חלב קוקוס עם אגוזי קליפורניה. כל זאת עוד לפני שהזמנו לאכול... אין כמו ריח של לחם טרי כדי לגרום לי לשכוח הכל וללכת כשיכור אחר מקורו.

ואז סוף סוף היינו מוכנים להזמין. שרון חקרה ארוכות את מירב, המלצרית שלנו, על הרכבה של הזעירה במנות, כדי לוודא שאין בה משהו לא רצוי, וראוי לציין כי מירב הפגינה שליטה מוחלטת בכל המנות בתפריט, ומקצועיות וחביבות אמיתית (כל הכבוד!). אולם שרון עדיין לא הייתה מוכנה להסתכן ממש, והעדיפה ללכת על מרק בצל. אני מצידי פתחתי בפוקצ'ה מוצרלה וחצילים. המרק של שרון היה מצוין, לדבריה, והקערה הריקה שנותרה הוכיחה זאת, ואני מצידי נהניתי מאוד מהפוקצ'ה שלי. אפויה בדיוק ברמה הנכונה, הגבינה איכותית, מנה פשוטה וטעימה.

למנות העיקריות, שרון לקחה את הסלט הביתי של המקום, המתהדר בשם ''סלט ברדו''. אני קיבלתי לזניה צמחונית, עם 4 סוגי גבינות וחצילים. בשיחה קצרה שניהלנו, גילינו שנינו שאנחנו מאוד אוהבים פטריות, ולכן החלטנו בגחמה רגעית להזמין גם סלט פטריות מוקפץ. והתוצאות: שלוש צלחות שהתרוקנו מהר וביעילות, עד כדי כך שבחמש הדקות בהן שקעתי בהנאה באכילת הלזניה שלי, שרון העלימה את סלט הברדו שלה מהצלחת כגזר ביום השפן, כך שאפילו לא הספקתי לראות ממה הוא מורכב.. מיותר לציין כי היא נהנתה ממנו מאוד. הלזניה גם היא הייתה מעולה, וסלט הפטריות שהגיע אחרי שתי המנות האלו פשוט עשה לנו חשק לעוד- מעולה!

בקינוחים שרון כבר פרשה מהעניין, והותירה אותי לבד להתמודד עם הצורך במתוקים. ''שידוך קובני'', עוגת שוקולד מטורפת, ענתה על הצורך הזה, ובענק. מצוינת, לא פחות.

בסופו של דבר, עם שקיות הלחמים שלנו, פנינו הביתה בחזרה. מלאים, שבעים ומחייכים- שהרי הכי חשוב בכל העניין הזה באמת התגשם: שרון נהנתה מאוד, וגם לי היה ממש כיף. והרי כל יציאה שנגמרת ככה, משהו טוב קרה בה, לא? והפעם, צריך לזקוף את כל היתרונות לטובת ברדו, בית לחם וקפה שהכרתי במקרה.

ברדו
הבונים 12 , אזה''ת פולג, נתניה
09-8654935