Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אלביס צדק לגבי אלבמה. מסעדת אלבמה בנתניה

אלביס צדק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אור הסתער על מנה ענקית של צלעות צוואר מצויינות, ואנוכי התמודדתי בהצלחה עם ספריבס מעולים. הבשר היה עסיסי וטעים וחוסל למרות גודלן של המנות...''. אדווה גן סתיו מאשרת את האמרה המשויכת לאלביס פרסלי: אלבמה היא מקום בו הבירה קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת. אם כי היא מתייחסת למסעדת אלבמה שבנתניה, ולא למדינה שבדרום ארצות הברית

ערב יורד על אלבמה. רוח חמה מבדרת את צמרות העצים, המשתקפים בפניו של אגם רחב ידיים המואר באור הירח. דובי התיישב ליד המעשנה והביט בקרטר, גבר שחור, חסון ומחוייך, בזמן שהכניס את הבשר לתוך תנור הברזל הגדול. מדי פעם היה מתחיל קרטר לשיר, ושירת הגוספל שלו היתה מדהימה כמו הספריבס שיצאו תחת ידיו, והוגשו לכל מי שהגיע בעקבות הריח המופלא שנישא עם הרוח.

אחרי ארוחת הערב ישבו קרטר ודובי על שפת האגם. קרטר סיפר לדובי שאלביס פרסלי אמר פעם על אלבמה שהיא מקום בו הבירה קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת. דובי לא בטוח אם אלביס אכן אמר זאת, אבל כל הדרך חזרה לישראל, אותה עשה לבדו על יאכטה שקנה ושיפץ, חלם דובי איך יבנה מעשנה אמיתית במו ידיו, ויפתח בארץ מסעדה בה יוכל לשחזר את אלבמה שלו, בה התאהב. החלום הזה, שקרם עור וגידים, הוא שגרם לי להגיע ערב אחד למסעדת אלבמה שבנתניה עם אור אחי הקטן (שכבר מזמן אינו קטן) בציפיה לערב משובח של בשר ובירה (קולה, במקרה שלי).

המסעדה אפלולית ונעימה. דובי המקסים קיבל את פנינו בהסבר קצר על המקום. הוא סיפר שהוא מכין את כל המנות בתפריט (אפילו את הקינוחים) במעשנה, בתהליך של עישון חם. צליית הבשר לוקחת זמן ולכן עד לבואן של המנות העיקריות יוגש לנו מבחר מנות פתיחה (זהירות! יש סיכוי טוב שתשבעו עוד לפני הצלעות!). לשולחן הגיעו כנפי עוף צלויות, תפוחי אדמה קטנים עם טעם מדהים של חמאה ומדורה (חיפשתי הגדרה טובה יותר, האמינו לי), קערת כרוב כבוש, רצועות סינטה בשר לבן, עגבניות ממולאות אורז ומיני חמין בסגנון הבית. כל מנות הפתיחה היו מצויינות, וציפיותינו עלו בהתאם.

מפלסי הבקבוקים שעל השולחן ירדו לגבהים מטרידים, וחודשו לכבוד בואן של המנות העיקריות, שהגיעו בצלחות ענק שהכילו נתחים נדיבים במיוחד של בשר. אור הסתער על מנה ענקית של צלעות צוואר מצויינות, ואני התמודדתי בהצלחה עם ספריבס מעולים. הבשר היה עסיסי וטעים וחוסל למרות גודלן של המנות. יש משהו במעשנה הזאת שהצליח לגרום לבשר הלבן להיות טעים יותר מבכל הכנה אחרת שטעמתי. המנות העיקריות הוגשו לצד תפוחי אדמה אפויים וחצויים שהוזנחו קצת על ידנו, ואיתם הסליחה.

קפה שחור וחזק בספלים קטנים ליווה את קינוח היום, קוגל קטן תוצרת בית, שבחר עבורנו דובי (במילא לא היינו במצב של להפעיל שיקול דעת כלשהו בשלב הזה). זה היה בדיוק מה שהיינו צריכים לסיום הארוחה הזאת. יצאנו אל הקור הגדול אחרי ערב משפחתי טעים ונעים. גילינו שאלביס, בהנחה שזה אכן היה הוא, צדק: באלבמה הבירה באמת קרה, הצלעות עסיסיות והאווירה לוהטת (טוב, אז לא לוהטת, לא צריך להיות קטנוניים...).

אלבמה
פנקס 47, נתניה.
054-4557287