ריזוטו, סרטנים ופרמזן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

על המדרגות בכניסה למסעדת בוקצ'ו שרועה כבר כמה שנים אישה אחת לא מאוד צעירה וגם לא כל כך רזה, שמחכה, לא ברור למה. לידה שוכב כלב בולדוג מאיים. רגע, לא צריך להיבהל, בסך הכל מדובר בפסלי הברונזה של ניצה, בעלת המקום שנהנית לשלב בין שתי אהבות גדולות, פיסול ואוכל איטלקי.

המסעדה משפחתית ונעימה (אל זוג ההורים הצטרף גם הבן בניהול) ומזכירה בעיצוב סלון ביתי, שמארח גלריית תמונות שמתחלפות כל תקופה. אל הבישול האיטלקי התוודעה ניצה כשנסעה לשליחות לכמה שנים באתיופיה, ממש אחרי מלחמת ששת הימים. אתיופיה, בעברה קולוניה איטלקית, ספגה השפעות אירופאיות שכללו, איך לא את המטבח האיטלקי, וניצה שהיתה מסתובבת בין מטבחי השכנות, התאהבה.

אחרי שחזרו לארץ פתחו הזוג פיצריה, ולפני 14 שנים עברו לדבר האמיתי – בוקאצי'ו, מסעדה איטלקית ים תיכונית, שמתהדרת בבישול מוקפד וחומרי יסוד מהטובים ביותר שניתן למצוא. את הכל הם מכינים במקום, מהפוקאצ'ה בהתחלה ועד לקינוחים שבסוף. אצל ניצה לא מעגלים פינות.

את הארוחה פתחנו עם יין החודש, קברנה סוביניון של יקב ססלוב משנת 2002, שהחליק בגרון ופתח את התיאבון. למנות ראשונות הזמנו מרק סרטנים, שהורכב מציר סרטנים וציר דגים, עם שמנת וקרוטונים וגם סרטן אחד שלם שנח לו באמצע הקערה, ונמצץ עד תום.

מנה נוספת היתה סלט רוסטיני, שהורכב מרצועות סינטה מתובלות וחמות, שהונחו אחר כבוד על עלי חסה, זיתים, מלפפונים חמוצים, בצל, עגבניות שרי, פלפלים קלויים ושאר ירקות. היה טעים.
נרגענו עם עוד קצת יין והמשכנו למפגש מסעיר נוסף בין פירות ים לבשר, הפעם היו אלה ריזוטו פירות ים ופילה עגל ברוטב פלפל. הפילה היה פשוט מדויק והריזוטו הכיל בתוכו מולים, שרימפסים, טבעות קלמרי, ראשי קלמרי, פטריות פורצ'יני זעפרן ועשבי תיבול. אין מה לדבר, ניצה וצוות השפים באים מאהבה ועושים עבודה טובה.

לקינוח, לא וויתרנו לעצמנו, לא כל יום אנחנו אוכלים בחוץ, אכלנו סורבה תות וטיראמיסו. הבנתם נכון, היה טעים לאללה. יצאנו לרחוב מדושני עונג, מעט שיכורים, ועם כוונות רציניות לבלות את החופשה הבאה באיטליה, או לפחות לחזור לבוקצ'ו לסיבוב נוסף בזמן הקרוב.
יחי הפרמז'ן!

בוקצ'ו
הירקון 106 פינת פרישמן
תל אביב
טל' 03-5246837

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה