Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> אוכל עם אג'נדה במקום בלב

אוכל עם אג'נדה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות...''. ליאורה חוברה נהנתה מהאוכל הייחודי של קפה-מסעדה מקום לב, ואף חילצה מתכון לממולאים צימחוניים

''לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות...''. ליאורה חוברה נהנתה מהאוכל הייחודי של קפה-מסעדה מקום לב, ואף חילצה מתכון לממולאים צימחוניים

האמת היא שקפה-מסעדה מקום בלב באמת שובה את הלב כבר מהרגע בו נכנסים בשערי הגן. עוד לפני שמגיעים לענייני האוכל שלשמם התכנסנו, כמובן, כדאי לערוך סיור כדי לבחור היכן לשבת. אם תגיעו בבוקר שמשי, בחרו לכם פינה נסתרת בגן. אחד הדברים היותר נחמדים כאן הוא היכולת ''להיות עם'' (זה או אלה שסועדים בחברתם) אבל ''להרגיש בלי'' כל האחרים. אם החורף תקף במפתיע או שהגעתם בערב, כדאי לבחור מקום קרוב לאח המחממת, ולהתכרבל תוך שאתם מביטים סביב באוסף הענתיקות הענק המפוזר שאסף לאורך השנים, חיים שסטל, בעל המקום.

מקום בלב הוא קפה-מסעדה עם אג'נדה. המזון מוכן רק ממה שגדל בעונה, ולכן התפריט משתנה ומותאם למה שהשף הביא באותו יום או קטף בגן המסעדה. חלק מהחומרים אורגניים והם גדלים בגן המסעדה. אני, כדיאטנית הדוגלת במזון שקרוב כמה שיותר למצבו הטבעי, ללא חומרי שימור, תוספים וצבעי מאכל וגם גוונים אורגניים אם אפשר, חגגתי במקום בלב. במקום בלב משתמשים באלמנטים קולינאריים מעניינים כמו בישול בבטן האדמה, עישון הבשרים במעשנה עתיקה, טחינת הקפה במטחנה עתיקה, בישול ארוך בסיר פויקה ועוד.

וכל ההקדמה הזאת היא רק כדי להגיע לאוכל, שהיה באמת מצוין. לביבות הפרסה היו בטעם של בית, והממולאים הקטנים שהוגשו לידן הכילו אורז מלא ועוד הרבה הפתעות טעימות ובריאות (מתכון בהמשך). הדגים היו נפלאים, עשויים במידה ועל הגריל (בדיוק מה שצריכה מי שהטיגון ממש לא עושה לה את זה, כמוני). מנת פסטה מומלצת היא הריביולי פורטאבלו, שהיא כשלעצמה ארוחה שלמה.

למנות אחרונות כדאי במיוחד לבחור את עוגת הפירות, ובשום פנים ואופן לא לוותר על הבוקצ'ה. מאפה איטלקי שבעל המקום הביא מהניכר, ושף המסעדה טרח רבות כדי לייצר את הטעם הנפלא של מאפה חלבי בטעם וניל, עטוף בבצק פילאס עם סוכר וקינמון, ועשוה בטאבון חם. אוכל שכולו נחמה חמה, נהדר לחורף.

אחרי ששבעתם, אל תוותרו על סיור בגן האורגני, המכיל גם שטח תבלינים מהם מכין שף המסעדה את הארוחה הנפלאה שזה עתה אכלתם.

מתכון: ממולאים צמחוניים עם אורז מלא וטופו
מאת: שף קובי כץ למקום בלב

חומרים (ל- 5 מנות):
לרוטב:
שמן זית לטיגון
3 בצלים חתוכים דק
3 שיני שום, פרוסות דק
4 עגבניות בינוניות חתוכות
1/2 ליטר מים
חופן סוכר
קורט טימין קצוץ
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט מלח ופלפל
למלית:
שמן זית לטיגון
3 בצלים, קצוצים דק
3 שורש סלרי, מגורדים
3 גזרים, מגורדים
3 פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט בהראט
קורט קינמון
קורט מלח ופלפל גרוס
½ קילו אורז מלא
1 חבילת טופו, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
לממולאים:
5 עגבניות בינוניות, מרוקנות
5 פלפלים צהובים, מרוקנים
5 קישואים עגולים, מרוקנים

אופן ההכנה:
1. לרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, ומטגנים בצלים ושום עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים בערך 45 דקות. אם הרוטב לא דליל מספיק יש להוסיף מים.
2. למלית: בסיר מחממים מעט שמן זית, ומאדים בצל, סלרי, גזר ופלפלים. מוסיפים אגוז מוסקט, בהראט, קינמון, מלח ופלפל, וממשיכים לאדות עוד 2 דקות. מוסיפים את האורז והטופו, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2 דקות .מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה .
3. לממולאים: ממלאים את העגבניות, הפלפלים והקישואים במלית, ומסדרים כל סוג בתבנית עמוקה ונפרדת. מכסים ברוטב את הממולאים עד 2/3 מגובהם. מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות. עגבניות כ-20 דקות, פלפלים 30 דקות וקישואים 40 דקות.
4. מגישים על מחבת חמה מנה הכוללת 3 סוגי הירקות, לצד סלט ירוק ברוטב הדרים.

מקום בלב
פרדס משותף 5, רעננה.
09-7741575