פרויקט סלט ירוק מושלם- אביב בא לעיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדה טובה לא נבחנת על פי המנה העיקרית שלה, אמר פעם מישהו אלא על פי הסלט הירוק. מה זה כבר סלט ירוק, תשאלו בטח, ואני אענה לכם שאם השף לא יודע להכין את הסלט שלו כמו שצריך, אין לכם גם מה לחפש אצלו סטייק. סלט ירוק הוא אבן בוחן אמיתית למסעדנים וגם מלכודת קלאסית

ראשית, העלים צריכים להיות טריים, ללא גרגרי חול ומגוונים. לא מספיק לשים עלים מסוג ומרקם אחד, אלא צריך לשים כמה סוגים ובכמה מרקמים. הדבר השני בחשיבותו הוא הרוטב. כמות גדולה מידי ממנו, הורגת את הסלט ומפספסת את הכוונה שלו – לרענן את הפה של הסועד. הדבר האחרון שהייתם רוצים לפגוש זה סלט ירוק שוחה בשלולית רוטב ויניגרט ש''מפילה'' אותו ארצה. ועוד לא דיברנו על מרכיבי הרוטב, החמיצות לעומת השומניות ומתיקות אפשרית. ויש את התוספות: אגוזים, גבינה, עגבניות ומה לא. כדאי להוסיף לסלט?

ומה עם הגודל? האם דרושה קערה ענקית מהעלים הירוקים, או שמספיקה צלחת קטנה מהם? לאיזה גודל חותכים את העלים , או שבכלל צריך לקרוע אותם ביד? לשאלה הזאת יש תשבה חד משמעית: העלים לא צריכים להיות יתר גדולים מהפה שאוכל אותם.

לקראת האביב שבפתח, יצאנו לדגום, חמושים בכל מידע המורכב לעיל כמה סלטים ירוקים, והתוצאות לפניכם:

בוקצ'ו


בסלט הירוק של בוקצ'ו יש מגע אישי. חוץ מעלים ירוקים גם בסלט גם עלים פנימיים של חסה ערבית, פרוסות דקיקות של צנונית, עגבנית שרי אחת ועוד רמזים לסוף החורף ותחילת האביב, מה שהופך את אכילת הסלט לחוויה הרבה יותר מעניינת מסתם סלט ירוק.

בוקצ'ו
הירקון 106 פינת פרישמן
03-5246837

ארטישוק


ארטישוק, כמאמר המשרר היא המקום שנכנסים אליו ''עם הרבה טקס בישבן''. משהו עם השילוב עם אמנות כנראה עושה את זה. הסלט הירוק של המקום מורכב מעירוב של עלים ירוקים המכונים בייבי גרינס (יש בכל סופר) עם רוטב ויניגרט ייחודי שמקבל את המתיקות הנעימה שלו מסילאן, דבש תמרים וממש מעורר געגועים לתוספת של כמה עלי חסה פנימיים מחסה ערבית פריכה. גרגרי הרימון שמפוזרים מעל נותנים את הקונטרה של החמיצות וכל העניין די נעים.

ארטישוק
מונטיפיורי 36, תל אביב.
טלפון: 5667770 03

אוליב ליף


ב''אוליב-ליף'', מסעדת הבית של מלון שרתון, מוגשות שתי גירסאות של סלט ירוק: בצהריים, במסגרת הארוחה העסקית, מוגשת הגירסה הפשוטה יותר, הכוללת עלים רעננים של חסה ירוקה ואדומה, רוקט, עלי רשד ואגוזי מלך, בתיבול של חומץ הדרים. הסלט של הערב משתדרג עם תוספות של גבעולי אספרגוס, אנדיב ופילטים של פרי הדר, שנותנים לסלט יותר ''גוף'' והופכים את שילוב הטעמים מריר-חמוץ-מתוק למודגש יותר. בשני המקרים הסלט מוגש בקערה ענקית המספיקה לשניים-שלושה סועדים, מה שאומר שכדאי לכלול אותו בהזמנת המנות הראשונות, ולהמשיך ליהנות ממנו כתוספת למנה העיקרית.

אוליב ליף
הירקון 115, תל אביב
טלפון : 03-5219300

וילה פולק


בחצר הנעימה והמוצלת של וילה פולק אפשר לאכול סלט ירוק ולהרגיש כמו קולוניאליסט, מינימום. הסלט הירוק של המקום הוא האופציה העשירה של העניין: כמה סוגי חסות (בעיקר אדומה) עגבניות שרי, צנוניות, פרמזן בשפע, קרוטונים, ועוד רוטב ויניגרט טעים עם חרדל בצד, למי שמעוניין בתוספת. המנה גדולה ( וכאן זה אולי המקום לבקש מהטבחים באשר הם לחתוך את החסה לחתיכות קצת יותר קטנות ) ולמי שממש משוגע על העניין, יכולה להיות אפילו מנה עיקרית.

וילה פולק
אחד העם 20, תל אביב
טלפון : 03-5166569

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש