Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> הרביעייה הפותחת: ים בחורף - תמוז, יוליה, אל מול הים, היקב

ים בחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב

המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב

תמוז
מסעדת תמוז ממוקמת בחוף ארגמן שבנתניה, על צוק ממש מעל המים. ארוחת ערב במרפסת של המסעדה משולה לארוחה על סיפון של ספינה, בגלל הים שממלא את העין עד האופק. ''דווקא כשיש סערה'', אומרת פרחיה, מבעלי המקום, ''זה הכי יפה, כי אנחנו יושבים בעין הסערה, אבל בפנים נעים''. בתמוז הוסיפו לתפריט לכבוד החורף מבחר של מרקים, לצד התפריט הקבוע שכולל דגים, פירות ים, וסטייקים שמתוכם מומלץ במיוחד סטייק האנטרקוט. היות והים שופע בחורף – במנות הספיישל ניתן למצוא שפע של דגי ים, כמו לוקוסים. בתמוז יחלקו לכם גם כירבוליות, בהם תוכלו להתעטף בעת הארוחה. מומלץ במיוחד לבוא בשעת השקיעה, ''כי בחורף'', אומרת פרחיה, ''יש את השקיעות הכי יפות''.
תמוז
חוף ארגמן, נתניה
09-8850550

יוליה
מסעדת יוליה, אחותה הצעירה של מסעדת בויה הוותיקה, ממוקמת בנמל תל אביב, ומשקיפה אל הנוף הקסום של גלי הים. ביוליה יש אווירה אינטימית, רומנטית וחמימה, שעושה חשק להישאר במקום עוד ועוד, במיוחד כשבחוץ קר וגשום. התפריט העשיר והיצירתי, בסגנון ביסטרו, כולל מנות בשרים, דגים, פירות ים, סלטים ועוד. בחורף, מציעים בכל יום ספיישלים חורפיים, ובהם מרק בשר עשיר עם חומוסים ולימון פרסי יבש, מרק צמחוני משתנה, ותבשיל זנב שור – מנת קדירה עשירה לחורף. את כל אלה ניתן ללוות בקוקטיילים על פי בחירה, מתוך בר המשקאות העשיר.
יוליה
יורדי הסירה 1, נמל תל אביב - מבנה 2, תל אביב.
03-5469777

אל מול הים
באווירה כפרית פסטורלית, שקט ושלווה עם נוף מדהים לים הכחול, נמצא גן אירועים אל מול הים שבקיבוץ פלמחים. המקום אידיאלי לאירוע בלתי נשכח, בגלל התפאורה שהוא מספק: ים כחול הנשקף לכל עבר, שפע של עצים ירוקים, הצבעים העזים של הפרחים, וריח פרדסים. המקום עצמו, בעיצוב כפרי-קיבוצי, משרה אווירה ביתית, אינטימית, רגועה וחמה. מוזיקת הרקע, סקסופון וחליל צד מאת נגן הבית, מאפשרת לאורחים ליהנות, לדבר ולהירגע מול נוף הים. במקום עורכים אירועי חורף, עד 130 איש, בכל ימות השבוע, כולל שישי-שבת. תפריט החורף כולל מגוון של תבשילי קדירה, ביף-בורגיניון, גולש הונגרי, נזידים, מרק ירקות שורש ועוד.
אל מול הים
קיבוץ פלמחים.
03-9538109, 050-5545666

היקב
מסעדת היקב, בטיילת של נתניה, משקיפה אל הנוף היפהפה של הים, ומעוצבת בצבעים פסטורליים היוצרים תחושה רגועה, נעימה ורומנטית כל כך, שאין להתפלא אם תגיעו למקום בשעות הערב המוקדמות, ובלי שתרגישו ירד עליכם הלילה. המסעדה מגישה תפריט אנין המורכב ממנות חלביות, כולל מגוון של ארוחות בוקר עשירות, נשנושים, קישים, סלטים, כריכים, בורגרים צמחוניים ועוד. בחורף, כדאי להתפנק על מגוון המרקים העשירים, או על מגוון של דגי ים ובריכה, הנאפים על לבנים לוהטות, מושרים במרינדה עשירה ועשבי תיבול. ואם מתחשק לכם אחרי הארוחה לצאת לטיול רומנטי בגשם – ממסעדת היקב ישנה גישה לירידה לחוף.
היקב
גד מכנס 6, נתניה.
09-8622220