Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות כשרות עם מטבח לטיני

סמבה דה לה בוקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה

מסעדות כשרות עם מטבח לטיני


''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים בחיפוש אחר מסעדות כשרות עם מטבח לטיני נשבה בקסמי מסעדת לה-בוקה

אנחנו אוהבים את המושבה. תמיד אנחנו יכולים לחטוף בה רגעים מעט שונים מהשגרה, וליהנות מאווירה קצת אחרת. לא אחת, כשרצינו לשאוף אויר ולהירגע, יצאנו לסיבוב בין בתי האבן היפים בעלי צמחיית החצרות העבותה והצבעונית. ואנחנו ממש לא היחידים שנמשכים למקום. המושבה הגרמנית בירושלים היא בהחלט אזור הבילויים החי והתוסס ביותר בעיר. לבד מן העובדה שהתושבים פוקדים אותו באופן קבוע, חלה בשנים האחרונות עליה ניכרת במספר תיירים. לרגעים נדמה שהליכה ברחובה בראשי של המושבה, רחוב עמק רפאים, מלווה ביותר דוברי אנגלית וצרפתית מאשר בדוברי עברית. זה נחמד מאד ובודאי מעלה את הצורך במציאת מסעדות כשרות איכותיות, כיוון שמרבית התיירים הם יהודים, שמבחינתם ירושלים היא עיר הקודש.

'בחיפוש אחר מסעדות כשרות באזור, מצאנו את "לה בּוֹקָה'' החושפת אותנו כבר יותר משנה לבישולים על-פי המטבח הלטיני המסורתי, המכיל בתוכו לא רק את אמריקה הלטינית, אלא גם חלקים מאירופה, ויוצרת בהשפעותיו את הגרסה הכשרה למהדרין של מיטב המטעמים. התלבשנו היטב, כדי שהקרירות הירושלמית לא תפריע, ויצאנו לסעוד את נפשנו במסעדה כשרה עם מטבח לטיני, אחת מתוך מבחר מסעדות כשרות אשר במושבה הגרמנית. כיוון שהמסעדה נמצאת בקומה השנייה של המבנה, ממתינה המארחת בקומת הכניסה ומלווה את האורחים פנימה. המסעדה עצמה הייתה מלאה מפה לפה. מוזיקה לטינית קצבית ושקטה התנגנה ברקע. לחלקה המרכזי צביון אלגנטי, והמרפסות המבוקשות מציעות חוויה מעט פחות מעונבת. התיישבנו במרפסת הסגורה והחמימה שממנה נשקף נופו של הרחוב המואר.

כדי להתחיל ברוח טובה ועם חיוך נעים, נבחר יין Don Mendoza, מרלו מאזור מֵנְדוֹסָה שבארגנטינה, אחד היינות הכשרים היחידים המגיעים ממדינה זו. יחד עם היין, בעל הבקבוק המרשים, הגיעו אל השולחן מנות הפתיחה של המטבח הלטיני המתאים לתפריט מסעדות כשרות ומציע במסעדה זו פוקצ'ת בית טעימה עם מטבלי שעועית שחורה, סלסה מקסיקנית וגוואקמולי. לצידה - טורטייה לה בוקה שעוטפת ביצה קשה, גוואקמולי, פלפלים קלויים, חצילים, עלי רוקט ורוטב צ'ימיצ'ורי. הטורטייה הגיעה כשהיא כבר מחולקת לביסונים, שהמתינו לעבדכם הנאמן ולשותפו, שיטבלו אותם בעוד קצת גוואקמולי וינגסו בהם בתאווה. אחלה פתיחה - רעננה, טרייה וטעימה.

עודנו מלקקים את האצבעות והגיעו המנות הראשונות השוות במטבח הלטיני ומקובלות על מסעדות כשרות כמו: סביצ'ה טונה אדומה על טורטייה היא מנה פרואנית טעימה המגיעה כקומפלקס בן שלוש קומות, שבבסיס כל אחת מהן טורטייה שטוגנה והפכה פריכה להפליא ובעלת מתיקות עדינה מאד. הסביצ'ה עצמו היה טעים וחמצמץ, והרשים בצבעוניות מרכיביו השונים והמגע הטרופי שבו: פלפלים קלויים, בצל סגול, אננס ועוד ועוד. ליד הסביצ'ה, טאפאס הבית. נקניקיות צ'וריסו מבשר עגל טחון; צ'ילי קון קרנה פיקנטי, עשוי מבשר טלה מבושל בישול ארוך עם שעועית וצ'ילי; צמד קבבוני בשר טלה טעימים, שהוגשו עם צ'ימיצ'ורי; ופהיטה עוף שבה רצועות עוף חוברות לרצועות פלפלים ו צ'ילי, ויוצרות מנה מתקתקה-חריפה, המסבה הרבה הנאה. הצבעים והגיוון נעימו לנו מאד, וממש כיף לקבל אל השולחן מנה שהיא בעצם ארבע מנות.

זה כבר נשמע המון, נכון? אבל יש עוד וכדאי לשמוע. בשלב העיקריות נבחרו ברוב קולות מנה של חזה מולארד ברוטב צ'אטני פסיפלורה מתפריט המיוחדים, ולוֹמיטוֹ בוליביאני. המולארד, מנה ספרדית עם נגיעות ברזילאיות, עברה התאמה לחומרים המקומיים של ארצנו. לצד סלט קטן של עלים ירוקים, לבבות חסה, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים, הונחו זו על גבי זו פרוסות של חזה מולארד, ועליהן ניגר צ'אטני פסיפלורה. מנה יפהפיה וטעימה. אבל היהלום שבכתר הארוחה הזו היה ללא כל צל צילו של ספק, הלומיטו הבוליביאני. רבותיי, איזה תענוג! על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים. פשוט מצוין. נראה שלא אסע עד בוליביה כדי לאכול... אבל עכשיו אנחנו יודעים איפה אפשר ליהנות מהמנה הנפלאה הזו, אז אנחנו מסודרים.

אמנם כבר היינו מרוצים, אבל בלי קינוח לא מסיימים ארוחה. זה חוק טבע ששווה לאמץ גם עבור מסעדות כשרות, לא? צ'וּרוֹס חם נרתם למשימה. זהו מאכל בצק מטוגן הממולא בקרם אגוזי-לוז (שמחליף את ריבת החלב מטעמי כשרות) או בקרם חלבה, על-פי מיטב מסורת הפיוז'ן בת זמננו. הצ'וֹרוּס הלוהט גולגל בסוכר וקינמון, ולצידו נמס בהתמדה כדור סורבה קוקוס צונן, ונספג בצ'ורוס, לשמחת הסועדים. עם פשרה זו בין חום לקור סיימנו את הארוחה בלב שלם. קינוח נפלא עבור מסעדות כשרות עם מטבח לטיני.

לכבוד חמשושליים, מוצעות במבחר מסעדות כשרות תפריטים מיוחדים. במסעדת לה בוקה שני תפריטים מיוחדים, במחיר 69 או 89 ₪ לסועד. תפריט ב-69 ₪ לסועד כולל מנה ראשונה לבחירה (סלט עלים צעירים, מרק עוף מקסיקני, טורטייה לה בוקה) ומנה עיקרית לבחירה (פלנצ'ה כבדים, חזה עוף ברוטב חלב קוקוס וסלסה מקסיקנית, צ'וריסו עגל, אמפנדס בשר). תפריט ב- 89 ₪ לסועד כולל מנה ראשונה לבחירה (סלט עוף מקסיקני, מרק ברזיליאי, טורטייה עוף, טורטייה כבש) ומנה עיקרית לבחירה (אסדו דרום אמריקאי, פאייה עוף/ בקר/ צמחוני, פהיטה עוף/ בקר/ צמחוני, ביסה דה צ'וריסו - סטייק אנטריקוט 250 גרם).

''את המאכלים הכרתי במסע קולינרי באמריקה הלטינית'', סיפר גיא, השף של המסעדה ובעליה, וסחף אותנו בתיאוריו אל מחוזות השראתו. אור ניצת בעיניו כשהוא נזכר בבּיג-מאמא'ס שפגש, אותן נשים גדולות מימדים אשר לימדו אותו את רזי המטבח המקומי. באזור הלטיני של העולם, שבו גדלים כל כך הרבה מיני ירקות ופירות טרופיים ואחרים, ואהבת הבשר שגורה בו, קיים עושר בלתי רגיל של תרבות אוכל. ספרד, פורטוגל, ארגנטינה, מקסיקו, בוליביה, קובה, פרו, צ'ילה, ברזיל... אין מסעדות כשרות רבות עם מטבח לטיני כמו ב"בלה בוקה" האוספת עבורכם את קסם האוכל של כל המקומות האלו, ליצירת קרנבל קולינארי על שולחנכם.


לה בוקה
עמק רפאים 46, ירושלים
077-72147755, 02-5635577