Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קונדיטוריות עם ריח של בית

החיים הטובים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות

קונדיטוריות עם ריח של בית


''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום בחיפושו אחר קונדיטוריות עם ריח של בית גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות

בוקר שישי הוא לא עוד בוקר. התחושה המופלאה הזו שמתפשטת ברגע שאתה מתעורר ויודע שהיום פתוח היא עילאית ובלתי נתפסת. המונוטוניות והשגרה העייפה של הפעולות היומיומיות הבסיסיות והנסיעה לעבודה באותה הדרך, מפנות מקומן לטובת מחוזות חדשים ובלתי מוכרים ותוכניות מאתגרות מתוכננות היטב או ספונטניות. בוקר שישי האחרון התחיל בקצב אחר. התעוררתי מוקדם בבוקר למרתון של סידורים, קניות בסופר, רשימת מתנות למשפחה ותור ארוך מדי בבנק. לקראת השעה 11:00 בקשתי לי קצת שקט ושלווה. החלטתי לפנק את עצמי ואת זוגתי בקפה טוב ומאפי בוקר בקונדיטוריית חמדה עוגות, ברחוב קרליבך בתל-אביב. אחת מתוך מספר קונדיטוריות ששוות ביקור.

חמדה עוגות היא אי של שקט. מצד אחד, אתה במוקד ההתרחשות, על בר אינטימי מול חלון גדול שקוף, רואה הכל- את האנשים והמכוניות, את הכבישים והרחוב ההומה. מצד אחר - אתה הכי מנותק שאפשר, יושב על כוס קפה הפוך, עם עיתון וריח אפייה ביתי, כזה, שמציף את החלל, ורק מתבונן בחוץ במה שאתה בוחר לראות. ח-ל-ו-ם. קראתי את המחשבות שלה: ''איך אנחנו לא עושים את זה כל יום?!''. אם רק היינו טיפה מקדימים את הפקקים של הבוקר וגונבים לנו חצי שעה כזאת פעם-פעמיים בשבוע לביקור קונדיטוריות חטוף, לבטח החיים היו נראים אחרת. הרבה יותר שפויים, זה בטוח.

אז אנחנו מתיישבים בחמדה עוגות- קונדיטוריה בולנז'רי בסגנון קונדיטוריות אירופאי צרפתי, עם שיק תל-אביבי וריח של בית. שרון, מנהלת הקונדיטוריה, מקבלת את פנינו בחום ומספרת לנו על חמדה, הקונדיטורית הראשית והמקימה, שהגשימה בקונדיטוריה את חדוות היצירה הפרטית שלה ואת הצורך לעשות לאנשים טוב על הלב והבטן. המקום, כבמספר קונדיטוריות בהן בקרתי, מעוצב בצורת 2 חללים: מטבח קונדיטוריה רחב מימדים, בו עומלים הקונדיטורים על הכנת המאפים, וחלל החנות ובית הקפה הקטן, המשקיף אל הרחוב. בכל שעות היום אפשר לצפות בקסם הזה שהוא מנת חלקם של עובדי קונדיטוריות , קסם של הכנת העוגות, הקרואסונים והרוגעלך. למה קסם? כי לא יעזור, העיסוק בשמרים הוא מתת אל ליחידי סגולה בלבד. ההתמחות של חמדה עוגות היא בצקי שמרים למיניהם ועוגות בחושות. את כל תהליך ההכנה רואים דרך הקיר השקוף, וזה חלק מכל הכיף. למה? כי המטבח מבהיק מיופיו ולובנו, מצוחצח כמו בית מרקחת ממש, ומשתלב בהרמוניה עם העיצוב הלבן הנקי. אין כמו קונדיטוריות שהנקיון בהן ניכר בכל פינה. על המדפים האסתטיים פזורים מאפים מתוקים ומלוחים וקונפיטורות ביתיות בהתאם לפירות העונה: שזיפים, תותים, משמשים, אפרסקים וחבושים. כל המוצרים נטולי חומרים מלאכותיים וצבעי מאכל.

שנינו לוגמים קפה ומתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים: בואיקוס טבעי, בואיקוס ממולא עגבניות מיובשות ובואיקוס ממולא תערובת גבינת עזים, קשקבל, פרמז'ן ומוצרלה. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות. לאחר שאנחנו שבעים דיו כדי ליהנות נטו מהטעמים, אנחנו עוברים למאפים המתוקים: קרואסון ריקוטה צרפתי בקרם שקדים עם נגיעת קליפת תפוז, רוגעלך חלבה, רוגעלך קרם פאטיסייר וקרואסון פרג. המאפים יצאו הרגע מהתנור, העלים פריכים והמילויים נימוחים בפה. אנחנו לא נפרדים לפני שאנחנו מצטיידים בעוגת הדגל המקומית- הסיבה האמיתית לנהירה לחמדה עוגות- עוגת שוקולד שמרים.

בבקרים הבאים שלנו כל בוקר מרגיש כמו יום שישי: עונג צרוף של נס קפה לוהט עם פרוסת עוגת שמרים. עכשיו, תשכחו מכל מה שהכרתם. תשכחו מעוגות השמרים הרכות שחיממתם במיקרוגל או עוגות הסופר ''הביתיות''. שווה להשקיע בביקור קונדיטוריות טובות והמלצתי לכם היא כמובן עוגת השמרים השוקולדית של חמדה היא כולה חטא שוקולד מושחת ומתוק שבא לבכות! פריכות קרואסונית טרייה עטופה בגלגולים עדינים משוקולד אמיתי, כשבינות עטיפות הבצק מתחבאות להן קוביות שוקולד אלוהיות ומענגות. אין לי מושג מה שמו שם, אבל מה שבטוח הוא שבעוגת השמרים הזו יש המון אהבה, ושהיא העניקה לי וגם לזוגתי כמה בקרים של חסד וגילוי מחדש של המושג ''טעים''.

חמדה עוגות
קרליבך 13, תל אביב.
03-5615005