אז מה הכנת לי היום ?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סחר החליפין הוא מונח עתיק יומין, והוא ממשיך להיות שימושי גם בימינו. הדבר המפתיע הוא, שגם הילדים שלנו מפתחים כישורים ומיומנויות בתחום. זה מתחיל בדרך כלל בהפסקות בין השיעורים, כאשר נשלפות להן שקיות האוכל עם הסנדביצ'ים המוכרים ולעיתים צפויים מראש.
מוחם הקודח כבר מתחיל לעשות חישובים: מי הקונים הפוטנציאליים למנה היומית ומהי התמורה ההולמת ביותר ובשקית של מי היא יושבת. כל יום זוהי משימה חדשה של ''איתור'' קונים פוטנציאליים המרבים במחירוהכי חשוב – מה הכי ובא לי לאכול היום.

סנדביצ'ים לבית הספר זוהי עבודה סיזיפית, יומיומית שמחייבת שבירת שיגרה ויצירתיות. ומכיוון שכל ילד הוא עולם ומלואו וכל אחד אוהב שילובים שונים סביר להניח שאתם יודעים טוב ביותר מה הכי מתאים לילד שלכם. הנה כמה רעיונות שיוכלו לעזור לכם לפתח את אפשריות האוכל שאתם מכניסים מידי בוקר לתיק האוכל של הילד. אולי כך ''אנשי העסקים'' האלה ישקיעו את כישורי המשא-ומתן שלהם בתחומים אחרים.


טיפ - הילדים יישמחו מדי פעם לקבל הפתעה בתוך תיק האוכל: פתק אישי רק בשבילם, מדבקה, סוכרייה על מקל, עוגיית מזל, פירות יבשים, פופקורן....
גיוון באריזה - מפיות צבעוניות, סרט מתנה, אפילו שקית יומולדת,
ציור סמיילי על נייר הסנדביץ', חותמת של נשיקה עם שפתון...

לא פחות חשוב – האחסון !!
קופסאות פלסטיק עם מכסה שנסגר טוב. ולא בכאילו.
אם לא מעוניינים בנזילות על מחברת חשבון או בגדי ההתעמלות.

כריך צורות
מורחים מה שאוהבים – גבינה, מיונז, ממרח חרובים, ממרח חלבה, חמאת בוטנים גבינה, פלפלים, נקניקים וחותכים גם את הלחם עם המילוי בעזרת חותכני עוגיות גדולים, רצוי ממתכת כדי שיחתכו טוב יותר.

* זמן הכנה – 2 דקות.

קווץ' טוסט
מורחים גבינה+קטשופ, ולמי שאוהב תוספות – זיתים, תירס וכד'
גיוונים – להחליף מידי פעם את בסיס הכריך - פיתה, לחמניה, בגט, לחם מלא, חלה...

*זמן הכנה -כולל טוסטר- 5 דקות.

קורנפלקס
להכניס לקופסת פלסטיק 1 חלב עמיד פצפון בקרטון + כפית חד פעמית + קורנפלקס מועדף.
זמן הכנה – 30 שניות זוז.

סלט על מקל (טוב,לא כולם אוהבים, אבל שווה לנסות. משנה צורה משנה תאבון)
משפדים על שיפודי עץ

ירקות- עגבניות שרי, פרוסות מלפפונים, פרוסות גזר, זיתים (מגולענים),
ריבועי פלפלים בשלל צבעים. אפשר גם לשלוח ליווי לסלט – קופסאת גבינה לבנה קטנה, משולש גבינה מותכת.

חלבונים- קוביות גבינה (בולגרית / צהובה / טופו).

בשרי – מיני קבנוס, גלילות של נקניקים מושחלות על השיפוד, קוביות פסטרמה של עוף/הודו, (מבקשים בסופר במקום לפרוס את הנקניק)

• את השיפוד מומלץ להכין ערב קודם. לאחר נעיצת מרכיבי השיפוד. מומלץ לחתוך את הקצה המחודד.

זמן הכנה – 2 דקות.


התוספת שתופסת
קלחי תירס מבושלים (זמן בישול – 10 דקות מרגע הרתיחה)
מקלות של ירקות – בתוך קופסא.
סלט פירות – בקופסא +כפית.

* הכנה ערב קודם.