Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות כשרות אל גאוצ'ו חיפה

ארוחה מהסרטים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה

''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה

ארוחת ערב וסרט, התפריט הרשמי לדייט בישראל. כיאה לשמרן שבי ולמרות שאנו כבר סוגרים כמעט שנתיים, לקחתי את זוגתי לבילוי משותף, שכלל בילוי בפסטיבל הסרטים בחיפה, המלווה בארוחה. רומנטי וקלאסי, בלי לשבור יותר מדי את הראש. מה כבר יכול להשתבש?

לא מעט, מסתבר. הערב החל ברגל שמאל, תרתי משמע. בעודנו צועדים לקולנוע שהציג את הסרט התיעודי שהלכנו לראות, רצועת סנדלה השמאלי של זוגתי נקרע, ואת שארית הדרך עשינו כשהיא מדדה לה בעקבותיי על סנדל חצי קרוע. התקלות נמשכו עם איחור של קרוב ל-20 דקות במועד ההקרנה של הסרט שראינו – דבר יוצא דופן בפסטיבל, המצטיין בין השאר במחסור בפרסומות - שבמהלכן החלו למנות בפנינו את כל העוסקים במלאכת הסרט, והיו כה רבים מהם. הסרט, תיעוד של יואב שמיר על מטיילים בהודו, היה מצוין, אבל עם הסנדל, ועם האיחור בהקרנה, יצא שהגענו לאל גאוצ'ו, עשר דקות הליכה מאולם הקולנוע, באיחור של קרוב לחצי שעה.

מכאן קיבלו הדברים תפנית חיובית. בכניסה למסעדת אל-גאוצ'ו, הכשרה למהדרין, קיבלה את פנינו רותם המקסימה, שהובילה אותנו לשולחן מרווח ליד החלון הענק. המסעדה משקיפה על חצי העיר חיפה והנמל, ולכן חשוב להזמין מקום ליד החלון. רק בשביל הנוף היה שווה לבוא. והאוכל? האוכל התברר כבונוס נפלא.

למנות פתיחה הוגשו לנו נקניקיית צ'וריסו עסיסית וטעימה, שכל ביס ממנה מכיל טעמים חדשים, אמפנדס בשר המכיל בשר בקר טחון המתובל במידה, שנעטף בבצק ומונח אחר כבוד בתנור אבן לוהט להשלמת האפייה. התוצאה המתקבלת היא מעטפת בצק קראנצ'ית וטעימה מבחוץ, ומילוי חם ומשובח מבפנים. וכמובן, אי אפשר לאכול ארוחה בשרית ללא אלכוהול. כאן הפתיע אותנו הבעלים שגיב עם משקה אלכוהולי מרענן וטעים, הכולל מיץ תפוזים, מספר מרכיבי אלכוהול ותבלינים שונים, ונגמר בלגימה אחת. את הכוס השנייה כבר משכנו על פני כל הארוחה.

ואז הגיעו העיקריות: על שולחננו הונח גריל פחמים מרחש, עליו מונחים סטייק אנטרקוט, סינטה, סטייק פרגית ואסאדו עגל חלב. פצחנו בסטייק הפרגית שהיה עסיסי וטעים, נעלם לו תוך שניות ספורות, ופינה מקום לדבר האמיתי: הבשר. למתחילים, סטייק אנטריקוט, שהיה עשוי בדיוק במידה הרצויה, טיפה אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, מתובל בפלפל שחור גס, וכבר בביס הראשון הרגשנו את כל המיצים שבו מתערבבים בפה לחוויה קולינארית, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים. למתקדמים, סינטה בקר, טיפה קשה יותר ללעיסה, אך שווה כל טיפת זיעה ומאמץ שתשקיעו. למומחים, נתח גדול של אסאדו, מגיע עדיין מחובר לצלע, רך כמו חמאה וכולל גם חתיכת שומן נדיבה, צלויה אף היא.

לצד הבשר קיבלנו תוספות, שכיאה למסיח - נדחקו לסוף השולחן. סנטטיה - מנת פלחי תפוחי אדמה ובטטה מטוגנים ומתובלים; סלט ירקות קצוץ דק-דק ומתובלן, שאמור להוות מנה עיקרית אם בן הזוג שלכם הוא צמחוני ובמקרה שלנו אירח חברה לסנטטיה, ורוטב צ'ימצורי מעשה ידי השף להתפאר, שזוגתי טבלה בו בשמחה את הבשרים.

בצער רב, ומפאת חוסר מקום בבטן, נפרדנו לשלום משאריות הבשר, ובירכנו לשלום את רותם שהפתיעה אותנו עם הקינוחים שבחרה לנו, שניהם פרווה, על טהרת ריבת חלב. קרפ ריבת חלב מגולגל וחינני, מקושט בסירופ שוקולד ואבקת סוכר, עם כמות מדויקת של מילוי שלא מתפרצת החוצה, וטעם מתקתק ונפלא. פלאן ריבת חלב, עגלגל ורוטט, שוחה ברוטב סוכר, בעל מרקם שנע בין ג'ל למוס וטעם עדין. לצידם הגיע סלט פירות, חתוך גס בכוס גבוהה, שבעוד אני מנסה לנהל שיחה עם שגיב, הבעלים, זוגתי שלפה לי מתחת לאף.

אז למי שלא הספיק לרשום, הנה שוב המתכון המהיר לערב מושלם: בחורה, סרט נחמד וארוחה זוגית טובה לאור נרות, המשקיפה על נוף מהמם. תפריט מהסוג הזה לא יכול לקלקל שום דבר.

אל גאוצ'ו
יפה נוף 120, חיפה
04-8370997