מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחת השבוע במסעדה אג'נדה גריל ישראלי

גריל ישראלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי

''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי

שתיים הולכות לאכול. שתיים שלא אכלו כמעט כלום כל היום, כי רצו מכאן לשם. שתיים, שרוצות לשבת ולאכול, בלי שאף אחד יעצור אותן. שתיים רעבות, שרוצות לנעוץ שיניים בבשר. וכמעט שכחתי, השתיים רוצות גם לדבר באווירה נעימה, ושתהיה חנייה נוחה, ושהשירות יהיה אדיב ומחויך, ושהמחיר יהיה סביר, והשירותים מעוצבים, ואם אפשר, אז גם שתהיה אפשרות לטיול קצר בסוף הארוחה, בו ישאפו אויר צח, תרופת פלאים לשחרור הכבדות.

אג'נדה גריל ישראלי, שממוקמת בנמל תל אביב, נשמעה כמו מסעדה שתספק את כל צרכנו.

כשהגענו למסעדה, גילינו שיש לה שני אזורי ישיבה, לכל אחד אופי משלו. האזור החיצוני נראה כמו מזללה פשוטה, עם שמשיות שפונות לרחבה. לעומתו, החלל הפנימי של המסעדה הוא אופרה אחרת. רהיטי העץ הכבדים וגופי התאורה משרים מכובדות, פינות הישיבה השונות מאפשרים לכל סועד בחירה בין התכנסות באחת הפינות לארוחה אינטימית, לבין ישיבה במרכז המסעדה או על הבר, באווירה חברתית יותר. מעל הבר תלוי מסך טלוויזיה גדול, שמשדר כל הזמן משחקי כדורגל, לצדו עמדת די ג'י, שמנגן בכל ערב מוסיקה בסגנון אחר.

פתחנו בכוס יין אדום, שירז דלתון, שערב עד מאוד לחכנו, ומלא אותנו בחגיגיות נעימה. המלצר האדיב המליץ בחום על מבחר הסלטים, ושתי דקות לאחר מכן התמלא שולחננו באוסף סלטים מגוון להפליא בצלחות מעוינות. הסלטים נעו בין גרסאות משודרגות של הסלטים שהתרגלנו לפגוש בשיפודיות העממיות, (למשל, כרוב סיני, גזר מרוקאי, תפו''א, פטריות חמות וקוביות סלק) לבין כמה הברקות של ממש (כמו הטבולה, וכמו חמשת סוגי סלטי החצילים, ובמיוחד החציל המטוגן, שצופה בפירורי לחם, והיה פריך ואפילו מפתיע בטעמו). עברנו עם המזלג בין צלוחית לצלוחית, נהנות מהמגוון ומהטריות. הלאפה שהוגשה לנו חמה מהתנור שודכה עם חומוס סמיך, כמו שאנחנו אוהבות.

לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת של פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה, בשל טעמם המתקתק והמרקם הנימוח של הנתחים, ופרגיות, שקיבלו צלייה מדויקת, ששמרה על עסיסיותן. בני הלוויה של הבשר היו פירה עם בצל מטוגן ומג'דרה ביתית, אבל מאחר שהתקשינו להיפרד מהסלטים, הסתפקנו בטעימה מהם ותו לא.

לקינוח בחרנו בפאי תפוחים עם פרות יער וגלידת וניל. המנה, ששילבה בין קר לחם, בין מתוק לחמוץ, סגרה בנעימות את הארוחה, והותירה טעם מתוק בפה.

האג'נדה של אג'נדה, כפי שמוסברת בכרטיס שמונח על השולחן, היא לספק בשרים איכותיים וסלטים תוצרת בית. ניתן לסכם את הביקור ולומר, שהמטבח בהחלט עמד בהצהרת הכוונות הזו. אם נוסיף לכך את עיצוב המסעדה, את השירות, המוסיקה והמחיר, נקבל גריל בר שנעים וטעים להעביר בו ארוחה מלאה.

בסוף ויתרנו על הטיול. למי יש כוח לצעוד על בטן מלאה?

אג'נדה
התערוכה 3, נמל תל אביב.
03-5444418