מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> הרביעייה הפותחת מסעדות לילית, ראנץ' האוס, רפאלו, לחמים

הכן עצמך נפשית לצום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נכון שביום כיפור מצווה לענות את נפשותינו. אבל לפחות את חלקנו, מה שמחזיק אותנו לאורך הצום זה לאו דווקא ההתפלשות בעינוי, אלא יותר הזיכרון של ארוחה אחת, מוצלחת באמת, והשאיפה לאכול אותה שוב. הנה כמה מסעדות שכדאי להתחרע בהן לפני הצום הגדול. כאלה שרק זיכרון המטעמים שלהן יוכל להחזיק אתכם עד צאתו של הצום וגמר החתימה הטובה

נכון שביום כיפור מצווה לענות את נפשותינו. אבל לפחות את חלקנו, מה שמחזיק אותנו לאורך הצום זה לאו דווקא ההתפלשות בעינוי, אלא יותר הזיכרון של ארוחה אחת, מוצלחת באמת, והשאיפה לאכול אותה שוב. הנה כמה מסעדות שכדאי להתחרע בהן לפני הצום הגדול. כאלה שרק זיכרון המטעמים שלהן יוכל להחזיק אתכם עד צאתו של הצום וגמר החתימה הטובה

ראנץ' האוס
מסעדה אילתית המגישה בשרים איכותיים בנוסח אמריקאי – כלומר, לפי משקל - ומפורסמת בזכות הסטייקים שלה. המלצת השף היא לפתוח במרק ירקות ובשר בקר מתובל בפפריקה, להמשיך לצלעות כבש; או לכנפי עוף פיקנטיות מטוגנות, מצופות בדבש ורוטב ברביקיו; או לאומצות ורד הצלע – מנה זוגית במשקל 250, 400 או 700 גרם; או לספר ריבס בקר - 800 גרם של צלעות בקר קדמיות, מושחמות ברוטב ברביקיו מיוחד; או לצ'ילי בורגר – המבורגר 300 גרם מבקר טחון עם צ'ילי קון קרני, על לחמנייה פתוחה. ויש עוד. כל המנות העיקריות מוגשות בתוספת תרד, חלת בצל, ובחירה בין פירה, צ'יפס או תפוח אדמה אפוי. את חגיגת הבשרים הזאת אפשר לקנח עם מגון של גלידות סורבה, פאי פירות יער או מנת גלידה בסירופ שוקולד, בשם ''הליידי הלבנה''. המקום המושלם לארוחת טרום יום כיפור. גם ככה אחרי ארוחה כזאת צריך לצום כמה ימים, רק כדי להוריד אותה...
ראנץ' האוס
טיילת ישרוטל, רויאל ביץ', אילת.
08-6368989

רפאלו
מסעדה שהתפתחה מבית קפה קן בראשל''צ, בזכות אוכל טוב ואיכותי, שירות מוצלח ואווירת בילוי. התפריט מגוון מאוד, ויכול לקלוע לטעמו של כל אחד כמעט: ראפים במילויים שונים (אנטרקוט, חזה עוף או פרגית); כנפיים ברוטב צ'ילי חריף-מתוק; נתחי רוסטביף מוקפצים, בליווי טורטיות מקסיקניות וממרח גוואקמולה; מרקים; לחמים; המבורגר; סטייק פרגית; פהיטס – נתחי חזה עוף בגריל על מצע ירקות מוקפצים ביין, בליווי טורטיות מקסיקניות, ממרח גוואקמולה ורוטב סלסה; כבדי עוף מוקפצים עם פטריות ובצל ברוטב יין וקינמון; סלטים מסוגים שונים; כריכים; טוסטים; פיצות; פסטות, רביולי, לזניות וניוקי; נודלס ירקות, חזה עוף או פרגית; וזה באמת רק קצה הקרחון. את כל הטוב הזה אפשר ללוות עם מגוון של בירות, יינות ומשקאות אלכוהוליים נוספים, ולקנח עם מגוון של בלינצ'ס מתוקים, עוגות, פאיים וקינוחים נוספים. בשעות הנכונות יש גם עסקיות, ומי שגר באזור ולא רוצה לצאת מהבית – יכול ליהנות מהמגוון האדיר הזה בדלת אמותיו, באמצעות שירותי המשלוחים.
רפאלו
משה בקר 12, א.ת. ישן, ראשון לציון.
03-9560293

לחמים
לחמים החלה כמאפיה המשלבת ידע רב שנרכש בדנמרק, צרפת, אטליה רוסיה וישראל. המאפים של המקום מיוצרים באופן ידני (כל כיכר לחם מעוצבת ביד), לפי שיטות עתיקות ומסורתיות, ונאפים בתנור אבן, דבר אשר מקנה להם טעם ייחודי ועשיר במיוחד. אחר כך נפתח בית הקפה, המגיש מוצרים משודרגים מהמאפיה: לחמי בריאות מקמח מלא/ שיפון; מבחר גדול של לחמניות; מאפי בוקר משובחים; קרואסון שוקולד, חמאה ושקדים; בריוש מזוגג בסוכר; דניש צימוקים נהדר; טארטלטים קטנים של בצק פריך; קרם פטיסייר ופירות העונה; טארטים; עוגות קרנץ; עוגות שמרים ועוגות בחושות; מגוון קישים; פוקצ'ות טריות וריחניות, מבצק איטלקי אותנטי מועשר בשמן זית, מלח גס, רוזמרין ומבחר ירקות; ועוד. כעת ניתן להשיג, בחנות ובית הקפה, גם מוצרים ללא סוכר – בראוניז; קטוצ'יני בתוספת שוקולד בלגי ואגוזי מלך; עוגת גזר ועוגיות חמאה. גם למי שנזהר בצריכת הסוכר שלו מותר להצטייד לפני הצום.
לחמים
החשמונאים 99, תל אביב.
03-5618111

לילית
עם ותק של יותר מעשור ולוקיישן חדש, בבית אסיה שבתל אביב, מציגה לילית מטבח ישראלי מודרני כשר במיטבו, העושה שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר - בשר משובח, דגים טריים, ירקות בלאדי ושמן זית משובח. במעבר ממסעדת דגים חלבית לתפריט בשרי נשמרו הגישה הים תיכונית, הטיפול המדויק והגישה המינימליסטית. בתפריט ניתן למצוא מנות כמו כבד מזוגג בסילאן עם סלסה של בוטנים, תפוזים וכוסברה; אספרגוס ומלון כתום עם כמהין שחורות, שקדים וצ'ילי; קרפציו דג ים עם זרעי עגבניות, מנגולד, סויה וואסבי; פרגיות צלויות בכורכום וכמון עם סלסה של זיתי קלמטה וצ'ילי; אנטריקוט צלוי על הגריל עם צ'יפס עבים במיוחד; פילה בורי בגריל עם עדשים שחורות, פטריות צלויות ועגבניות תמר; ניוקי צרובים עם אספרגוס, עגבניות ומנגולד; ספריבס טלה עם לוביה, מנגולד עגבניות וצ'יפוטלי; דניס שלם צלוי בתנור עם לימונים אורגנו ובזיליקום; ועוד. במקום ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה ושתייה חמה במחיר המנה העיקרית, וארוחות מיוחדות ליום שישי בצהריים. ואתם לא צריכים לדאוג לאנשי לילית לגמר חתימה טובה – המסעדה משתפת פעולה עם עמותת עלם, ומעניקה לבני נוער במצוקה הזדמנות לרכוש מקצוע ולהשתלב בחברה. את גן העדן שלהם הם כבר הרוויחו.

לילית
דפנה 2, בית אסיה, תל אביב.
03-6091331