Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה ובתי קפה במסעדת ההיקב קפה-מסעדה בנתניה

היה טוב, היה יופי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה

''חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, והדג היה לא פחות ממדהים...''. נדב אבידן מסביר למה נחשב היקב לקפה-מסעדה מוביל בתחומו בנתניה

שלומי, חברי הטוב, איננו בנאדם שנוהג לחפף. לפני שהלכנו ליקב הוא ערך בדיקה מקדימה, וחזר עם בשורות טובות: בעיני נתנייתים רבים, הוא סיפר לי, קפה-מסעדה היקב נחשב למוביל בעיר מבין המקומות החלביים. כך שהגענו עם ציפיות גבוהות מאוד. הרף גבה עוד קצת כשהתברר לנו שבימי שני וחמישי יכולים הסועדים לאכול לצלילי ביצועיו של זמר, המלווה את הסועדים בשירה חיה. רצה הגורל והגענו ביום שני. אכן, יש למה לחכות.

הגענו לקפה-מסעדה היקב בשעת ערב מאוחרת, לאחר השקיעה. עם הגיענו, ביקשנו את אזור המעשנים, ובכך – כך גילינו מאוחר יותר- הרווחנו עוד משהו קטן: ישיבה על הטרסה הנהדרת במקום, כשרק מטרים ספורים מפרידים ביננו לבין אוושת הגלים. המקום קיים כשנתיים וחצי, ממוקם בקומת הקרקע של מלון ''טיילת'', מול הים בנתניה, ואוחז בתפריט חלבי, כשר למהדרין. המקום מנוהל ע''י פאטריק הרר, שזהו לו הניסיון הראשון שלו בניהול מסעדה ממש. עם זאת, ניכר בו שכל החלטה שלו התקבלה מתוך אהבה מלאה לעולם המסעדנות, ויותר מזה - לאנשים שאוהבים לאכול. מסתבר שכשישנה תשוקה ואהבה למקצוע, האינטואיציה משלימה את מה שהניסיון מביא עם השנים.

למנות ראשונות הזמנו פטה סלמון וחציל בלאדי, מתוך הספיישלים היומיים. המנות הגיעו לשולחן בתוספת לחם וחמאה, וקעריות רוטב ויניגרט, קטשופ ואלף האיים,. מנת הפטה סלמון של שלומי הייתה נפלאה, בעלת מליחות עדינה, נימוחה בפה ובהחלט משאירה טעם של עוד. גם החציל שקיבלתי אני היה מצוין, וזכה למתקפות רבות מצד שלומי, שביקש ''עוד חתיכה קטנה, מה איכפת לך, זו מנה ענקית!''.

הזמר החל לשיר יחד עם המנות הראשונות, וכל החששות שלי מפני חלטורה של ערב שירה בציבור נמוגו מייד. ''הבחור יודע לשיר!'' לחש לי שלומי, ולי לא נותר אלא להישען אחורה וליהנות מביצועים ברמה שאינה נופלת מן מהמקור לשירים כמו ''my way'', ''goergia on my mind'' ועוד. ולא, זו אינה הגזמה בשבחו של הזמר, מבט חטוף אל השולחנות סביב גילה שכל הפרצופים נהנים ומופתעים לטובה מיכולתו.

בשלב זה בערך פנתה אלינו המלצרית תהל, שיש לציין את חביבותה יוצאת הדופן לטובה, וכן את מקצועיותה בכל הנוגע לתפריט והרכב המנות, ושאלה אותנו מה שלומנו והאם אנחנו מוכנים להמשיך. אישרנו, ועל שולחננו נחתו שתי מנות ענקיות. המבורגר מגבינת חלומי, מעבר להיותו מצוין, ומעבר לעובדה שכל מה שרציתי היה לחבק את השף שהמציא את המנה (גולן זוהר, למתעניינים), היה ממוקם בצלחת גדולה, שהייתה מלאה בצ'יפס טעים ובסלט חי. שלומי קיבל דג בורי שלם בתוספת צ'יפס. התחלנו לאכול, ומה אומר: חיכיתי הרבה זמן למקום שיחזיר לי את האמונה במסעדות, ובלי ששמתי לב - מצאתי אותו. ההמבורגר מגבינת החלומי היה מצוין, הדג היה לא פחות ממדהים (ואני ידוע בקרב מכריי כאדם מאוד בררן בעניין אכילת דגים), ולמרות גודלן של המנות, נהנינו לנקות את הצלחת לחלוטין.
בשלב בו רמת השובע הצדיקה בהחלט את המושג ''הסיגריה שאחרי'', והתכוונו להתרווח אחורה, באופן הגברי ביותר, ולטעון שאכלנו המון, ואין לנו מקום לעוד פירור, הגיעה מנה עיקרית נוספת - פטריות פורטבלו בציפוי טמפורה עם 4 סוגי גבינות, בתוספת צ'יפס וסלט. הסצנה – שני גברים מותשים מול צלחת אוכל – הזכירה לנו את ''בצהרי היום''. אבל לא היססנו הרבה, ומייד פתחנו במרץ באכילה. הדבר היחיד שהיה פספוס במנה הזו, הוא שהיא נחשבת לספיישל יומי, ואינה נמצאת דרך קבע בתפריט. מעבר לכך - גם הצלחת הזו התנקתה מהר מאוד, על אף שכאן כבר נתגלו קשיי קיבולת אצל שלומי, והוא פרש באמצע המנה, תוך שהוא מסתכל עליי בעיניים מלאות קנאה על שאני מצליח לאכול אותה עד סופה.

הזמן חלף עבר ביעף, ובלי לשים לב הגיעה השעה 23:30, ועדיין המקום נראה כאילו כל הלילה עוד לפניו, ואין אפילו סדק קטן בחיוכה של תהל, או שמץ עייפות, כשהיא ניגשת לברר איתנו אם אנחנו מוכנים לקינוח. שלומי הלך על פונדנט שוקולד, ואני בחרתי בוופל בלגי, המיוצר באופן ידני במסעדה עצמה. ובהחלט, כשהגיעו הקינוחים, התחשק לי לחטוף את המיקרופון מהזמר ולשיר בעצמי. איזה יופי של מנות, איזה כיף של השקעה! הוופל הבלגי היה מצוין, ונמחה מעל צלחתי טרם הספיק שלומי לשאול איך יש לי מקום בשבילו אחרי כל הארוחה שזה עתה סיימנו. הפונדנט של שלומי צריך היה לתת כמה שיעורים פרטיים לכמה מסעדות שטענו לתואר ''הסופלה הטוב ביותר'', ולא התקרבו בכלל אל רמתו של זה שהיה מונח על הצלחת מולנו.

חזרנו הביתה מפוצצים ומרוצים. המקום נקי ומוקפד, האווירה קסומה ונעימה, השירות נעים (זו אקסיומה בטוחה - כשהעובדים עובדים בהנאה ומרגישים בנוח, השירות תמיד יותר טוב. כאן התחושה הייתה מאוד נינוחה, וניתן היה להבין למה המקום נחשב למבוקש מאוד בקרב המלצרים בעיר), ומתאים לכל סועד באשר הוא שאוהב אוכל טוב - והאוכל, אח, האוכל... יופי של ערב, שבהחלט יישאר בזיכרוננו לטובה.

היקב
גד מכנס 6, נתניה.
09-8622220