Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה ובתי קפה ארוחה במונטיליו

טוסקנה - רבע שעה מת''א


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בשביל להרגיש קצת חו''ל לא צריך לטוס לטוסקנה. מספיק לצאת מהבועה התל אביבית, ולבקר במונטיליו שבגני יהודה. קפה מסעדה חלבי עם אווירה ביתית, אוכל מצוין, ועוגות שמרים שבשבילן שווה להגיע למקום גם ברגל

בשביל להרגיש קצת חו''ל לא צריך טיול בטוסקנה. מספיק לצאת מהבועה התל אביבית, ולבקר במונטיליו שבגני יהודה. קפה מסעדה חלבי עם אווירה ביתית, אוכל מצוין, ועוגות שמרים שבשבילן שווה להגיע למקום גם ברגל

בתור תל-אביבים (למחצה) איננו מרבים לצאת מהבועה, ולכן ההחלטה ללכת על הקצה, לצאת אל חיי הספר ולסעוד מחוץ לגבולות תל אביב – היא מבחינתנו הרפתקה נועזת. לקראת המסע המסוכן הצטיידנו בכל האמצעים הדרושים (GPS לניווט מתקדם), עברנו את ביקרות הדרכונים בלב הולם, ואחרי רבע שעה של נסיעה קלילה על כביש 4 נחתנו בסמוך לעיירה הציורית סביון, במתחם כפרי בו שוכנות חנויות חמודות. בינות לענפי זית וצמחיה נמוכה המתין לנו הפרס על תעוזתנו – קפה מסעדה מונטיליו.

ללא כל ציפייה מוקדמת קידמה את פנינו אווירה ביתית וחמימה, מעוצבת בדיוק במידה הנכונה. מסתבר שהאווירה הביתית לא באה ככה סתם – המקום התחיל כקפה שכונתי קטן, בו אפשר היה לקרוא ספרים, לשתות קפה ולאכול עוגת שמרים ביתית (אנחנו עוד נשוב אליה....). עם השנים הקליינטורה המקומית גדלה, את המסעדה החלו לפקוד גם עוברי אורח, והמקום התרחב והפך למסעדה צמחונית-חלבית, מהטובות באזור. אבל למרות ההתרחבות נותרו האופי הביתי והשירות האישי כמו בתחילת הדרך. מי שמזדמן למקום יכול לבחור בין מרפסת עץ רומנטית מוקפת ירק לבין חלל פנימי מעוצב בחמימות. הספרייה עדיין קיימת, ובין מנה למנה אפשר לשלוף ספר, ולשלב אמנות עם קולינריה.

להבדיל מרוב בתי-הקפה בת''א מכורתנו, המקום מאופיין במנות מיוחדות ובלתי שגרתיות. פתחנו את הארוחה במגוון מנות ראשונות, אשר עשו לנו צבעוני בעיניים וטעים בחיך: מנה של רולדת פלפל קלוי בעשבי תיבול ופטה הייתה טעימה בהחלט, למרות שילובם של מספר טעמים - אף רכיב לא היה דומיננטי מדי, ונוצר שילוב מעניין ועדין. קרפצ'יו סלק עם שום ופרמזן, מנה שהוגשה עם טוסטונים שהוסיפו לה רבות, הייתה מתקתקה וטעימה, מומלצת ביותר, ורק הגדילה לנו את התיאבון והציפיות. אל אלה צירפנו לחם מרוקאי חמים ונימוח עם ממרח עגבניות עשיר וחציל קלוי ברוטב צ'ילי וטחינה.

לאחר הפסקה קצרה, אותה ניצלנו בכדי להירגע משלל הטעמים, הסתערנו על שתי מנות עיקריות: תבשיל קארי שכלל אורז בר, בטטה, וחציל מבושלים בחלב קוקוס וקארי; וראפ MIDDLE EAST - שתי טורטיות עם טחינה, חציל קלוי, ביצה קשה ותפו''א. אל שתי המנות התלוו סלטים אישיים מרעננים. המנות היו מעניינות, לא נפלו מהפתיחה המבטיחה, וחשוב מכל - בניגוד להרבה מנות צמחוניות טיפוסיות, המנות של מונטיליו הותירו אותנו שבעים ושמחים. תבשיל הקארי היה מצוין במיוחד, ודמה לריזוטו איטלקי קטיפתי ומתקתק עם נגיעות הודיות מפתיעות.

בסופו של הערב הוכחנו לעולם למה צריך קיבה נפרדת לקינוחים. זכינו לקבל 3 מעוגות השמרים המפורסמות של המקום (פרג, שוקולד וחלבה), אשר הוכנו ע''י המייסדת עצמה, אורה גלעד. העוגות היו חמימות והזכירו את בית אמא. כיוון שהשחיתות ב''חו''ל'' חוגגת, הוספנו מנת וניל-פיסטוק - גלידת וניל עם פיסטוקים, חלבה, אגוזים, סילאן ותמרים. יאמי.

מרגישים היטב את בטננו המדושנת, למדנו כמה דברים בדרך הקשה. לפעמים שווה לראות עולם, ולגלות את טוסקנה ממש ליד הבית. סביר להניח שנהפוך לנוסעים מתמידים, תיירים דרך קבע, אפילו רק בכדי לבדוק מה קורה במקום בבקרים. מי יודע, אולי מחכים לנו אי-שם טעמים אחרים וחדשים.

מונטיליו
המתנחלים 1, מתחם סביון, גני יהודה.
03-5346267