מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> שף בשקט - ראיון עם פנינה מס מחוות התבלינים שבגלבוע

שף בשקט עם פנינה מס מחוות התבלינים בגלבוע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פנינה מס, השפית של חוות התבלינים בגלבוע, מספרת איפה למדה לעבוד עם תבלינים, מהי מנת הדגל שלה, ואיך היא בתחום למרות שהזכרון הראשון שלה מאוכל לא מלהיב

פנינה מס, השפית של חוות התבלינים בגלבוע, מספרת איפה למדה לעבוד עם תבלינים, מהי מנת הדגל שלה, ואיך היא בתחום למרות שהזכרון הראשון שלה מאוכל לא מלהיב

שם: פנינה מס.

מקום מגורים: חוות התבלינים בגלבוע.

מסעדה: חוות התבלינים בגלבוע.

לימודים: מהחיים.

סגנון בישול: מקומי, ים-תיכוני.

עבודות קודמות: מגדלת חקלאות אורגנית ותבלינים.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: שנאה לחצילים במיץ עגבניות שאימי הפולניה למדה משכניה.

אם לא הייתי שף הייתי: עוזרת לאנשים בעזרת רפואה אלטרנטיבית.

מנה אהובה: סלט עגבניות עם רוקט, גבינת צאן והרבה שמן זית.

חומרי גלם אהובים: פירות וירקות.

לעולם לא אבשל: פירות ים.

מנת דגל: קרפ במילוי פטריות, אספרגוס, חמאת מרוה ופורט.

מסעדה מוערכת/אהובה: רפאל.

השראה: מרק ורה (אני מכירה רק את מה שהוא עשה באנסי).

חלום: לא לשכוח ליהנות מהדברים הקטנים בחיי, כולל הבריזה והנוף שאני חווה כל יום כאן על ההר.

מתכון: חצילים אפויים ברוטב סלסה
מתכון מאוד פשוט, שקיבלתי מסוניה חברתי מירושלים. היתרון הוא הכנה קלילה, בדרך הכי בריאה. ניתן לשדרג את המנה עם רוטב סלסה.

חומרים:
לחצילים:

4-5 חצילים
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים
פטרוזיליה קצוצה
לסלסה:
3 עגבניות
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף (בהתאם למידת החריפות שאוהבים)
מעט מלח
4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
4-5 ענפי כוסברה קצוצים (רק למי שאוהב)

הוראות הכנה:
1. קולפים את החצילים, וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר בערך (לא פחות). מברישים כל פרוסה משני צדדיה במעט שמן זית.
2. מניחים את כל הפרוסות בשכבה אחת בתבנית אפיה שטוחה, מרופדת בנייר אפיה.
3. אופים בחום בינוני במשך 15-30 דקות - עד שהפרוסות רכות למגע. כשבטוחים שהחצילים מוכנים מוציאים מהתנור.
4. כשהחצילים עדיין חמים, סוחטים מיץ לימון על כל פרוסה, ובוזקים מעט מלח (עדיף מלח ים אטלנטי).
5. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים מייד.
6. למעוניינים, ניתן להגיש עם רוטב סלסה: למעבד מזון מכניסים 2 עגבניות, שן שום, שמן זית, פלפל ירוק חריף ומלח, וטוחנים גס. מוסיפים עגבנייה קצוצה דק, עגבניות מיובשות וכוסברה.

כשיש טלפון מאורחים שמיד מגיעים זו מנה מהירה להכנה. שימו ליד סלט טעים,טחינה ולחם מעניין, ואין כיף גדול מזה. בייחוד ביום קיץ חם על המרפסת. תיהנו.

חוות התבלינים בגלבוע
הר גלבוע, מכביש הסרגל (65) לכביש יישובי תענ''ך (675), מצומת יזרעאל עד לנוף הגלבוע (667), גלבוע
04-6531093