הולכים בעקבות הריח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המבחר העשיר של העוגות הבחושות, העוגיות, המאפים המלוחים והמתוקים בפיס אוף קייק בלבל את נועה שחר. בסוף היא טעמה פחזנית קרה עם קרם אלוהי בטעם של פעם וקרואסון שקדים נימוח, והפכה למבקרת קבועה ביפו

המבחר העשיר של העוגות הבחושות, העוגיות, המאפים המלוחים והמתוקים בפיס אוף קייק בלבל את נועה שחר. בסוף היא טעמה פחזנית קרה עם קרם אלוהי בטעם של פעם וקרואסון שקדים נימוח, והפכה למבקרת קבועה ביפו

שני תיירים מקומיים יוצאים ליום טיול ביפו. למה מקומיים? כי אנחנו גרים בתל אביב, מרחק רבע שעה נסיעה מכאן. למה תיירים? כי הבוקר קמנו, ארזנו תיק עם בקבוק מים, פירות וספר מפות, ויצאנו לתור את יפו לאורכה ולרוחבה. מה יש, לא צריך לנסוע לגליל בשביל לטייל. יש מספיק מה לראות פה, מרחק רבע שעה נסיעה מהבית.

רק ירדנו מהרכב ואני כבר הכרזתי: רעבה. הטיול עוד לא התחיל, קבל עלי התייר, אבל כשהבחין במאפיית ''פיס אוף קייק'' מעבר לפינה והבין לאן אני חותרת, הפסיק להתנגד. הלכנו בעקבות הריח, ונכנסנו. השאר היסטוריה.

פיס אוף קייק, שהוקמה ע''י הקונדיטור משה אהובי, היא מאפייה ביתית, משפחתית כזו, וקשה להתעלם מהאווירה הזו אפילו אם חולפים בה לרגע קל. המקום קטנטן - בעוד מספר שבועות יעברו למעון החדש והמרווח יותר בהמשך הרחוב - וניתן למצוא בו מבחר עוגות טעימות, עוגיות ומאפים, הנאפים עם קסם ביתי אישי, בידיהם המיומנות של צוות קונדיטורים מנוסה ומחומרי הגלם האיכותיים ביותר. המגוון של המקום כולל עוגות שמרים קלועות, עוגות בחושות בטעמים, מוסים, טורטים, עוגות גבינת מסורתיות, מאפי בוקר מתוקים, מגוון עשיר של עוגיות בטעמים שונים ושפע של קינוחים. מלבד המחלקה המתוקה, מייצרים בפיס אוף קייק בורקסים, קישים מכל הטעמים, לחמי שאור חמים וטריים מקמח מלא, ובסוף השבוע - חלות מתוקות לשבת. לשומרי הבריאות מציעה המאפייה מגוון עוגות ועוגיות ללא סוכר, וגרנולה תוצרת בית עשירה בדגנים ואם אתם יודעים מראש מה אתם רוצים – אתם יכולים פשוט להרים טלפון. בפיס אוף קייק ישמחו להכין עבורכם את ההזמנה מבעוד מועד.

עובדים נושאי מגשים לוהטים עמוסי כל טוב נכנסים לחנות הקטנה ומתקינים את המגשים בעגלות, קומות קומות של מאפים מתוקים ומלוחים שהגיעו הרגע מהתנור. מי שמבקש יכול להציץ אל המאפיה - המצויה ממש בצמוד - שם ראינו עובדת מניחה בעבודת יד דובדבנים טריים על פאי, עובד אחר מורח שוקולד על בצק טרי ומכניס לתנור, וגם איך מגש של גביניות מתוקות יוצא מהביל מאותו התנור, כמה רגעים לפני שטעמנו אחת מהן.

אני הייתי במצב בו כבר לא יכולתי להחליט מה אני רוצה יותר. העוגות הבחושות בכל הטעמים נראו מצוין; המאפים המלוחים קרצו לי, והמתוקים גם הם קראו בשמי. התייר שלצדי לא התבלבל, ובחר לעצמו מלוא השקיק מאלו וגם מאלה. אני טעמתי פחזנית קרה עם קרם אלוהי בטעם של פעם, גבינית אחת וקרואסון שקדים שהותיר אותי עם חיוך נימוח, ממש כמוהו. קנינו גם גרנולה עשירה שתתן לנו כוח לחזור לטייל עכשיו אחרי התענוג הזה, כי כל מה שהתחשק לנו היה להישאר שם עוד קצת.

יש משהו אותנטי ועממי בפיס אוף קייק, ויחד עם זה המקום מלא בשיק ובטעם טוב. זה השילוב ההולם ביותר שאני יכולה לצפות מקונדיטוריה יפואית: שתעניק תחושה של פשטות משולבת באיכות ללא פשרות. אנחנו יצאנו מתודלקים ליום הטיול שלנו, עם צידה לדרך בתיק, וגם קצת הביתה. אבל הייתי אומרת שאחרי שגיליתי את המקום המתוק הזה, שווה להגיע יותר ליפו, לא כתיירים אלא כלקוחות קבועים.

פיס אוף קייק
שבטי ישראל 11, יפו
03-6822163