מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסיכות מתוקות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הילדים של היום, זה לא מה שהיה פעם. אם פעם הייתה מספיקה מסיבת תחפושות מאולתרת, היום הילדים רוצים ליצור משהו ועדיף שזה יהיה מקורי. רעיון מקורי כזה הוא יצירת מסיכות עם בצקים וחומרים מתוקים אחרים, כמו פסטליאג' ורויאל אייסינג.

פסטליאג' הוא מין בצק סוכר שקל לעבוד איתו והוא מתקשה כשהוא מתייבש. מצוין להכין איתו מסיכות, אפילו בתבנית של מסיכת פלסטיק קיימת ואז כשהוא מתייבש להיפטר ממסיכת הפלסטיק ולהישאר עם מה שהכנו בעצמנו. אחר כך צובעים אותו, מקשטים בעזרת הרויאל אייסינג ובקיצור עושים כל מה שמתחשק.


הרויאל אייסינג מתאים גם לעבודה עם ילדים קטנים: מכינים אותו לפי ההוראות שלמטה, מפזרים על זה סוכריות צבעוניות ומניחים להתייבש. ילדים כדולים יותר יכולים להכניס את החומר בעודו רך לבקבוקים לחיצים, ולקשט איתו מסיכות בצורות שונות: על הכל אפשר לפזר סוכר צבוע. אחרי הכל זה פורים, לא?


אסנת סדן, קונדיטורית ואומנית של בצק סוכר וניפוח סוכר מעבירה סדנאות לילדים ומבוגרים . לפורים היא בנתה סדנה של תחנות, שבכל אחת מהן מכינים חלק אחר של המסיכה המקושטת. הסדנה היא סדנה מעשית המתאימה לילדים ולהוריהם (כשמדובר בילדים קטנים) .
לכבוד המוכשרים והיצירתיים במיוחד, שחושבים שיוכלו להתגבר על זה לבד, מצורפים המתכונים:


מסיכות מפסטילאג'

¾ כפית אבקת ג'לטין
3 כפות מים
¼ 2 כוסות אבקת סוכר
½ 4 כפות עמילן-תירס (קורנפלור)


1. מניחים מים בצלוחית המתאימה למיקרוגל. זורים את הג'לטין. ממתינים לפחות 10 דקות. הג'לטין נספג במים ומסמיך.
2. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת אבקת סוכר ועמילן-תירס.
3. מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל – עד שמתחמם (אך לא רותח!) ונעשה נוזל ללא גושים (כדאי לבדוק עם האצבעות). מערבבים.
4. מוסיפים את הנוזלים לתערובת של אבקת הסוכר. מערבבים ביד או בעזרת מיקסר. מתקבל בצק רך וגמיש. (אם הבצק יבש – מוסיפים מעט מים; אם הוא נוזלי – מוסיפים אבקת סוכר).
5. איחסון: עוטפים ביריעת פלסטיק ומכניסים לכלי אטום. פסטילאג' לא עטוף מתייבש.
6. לעבודה: מרדדים על משטח עם עמילן-תירס. חותכים חותכן של עוגיות או עם סכין יפני שטבול באלכוהול לצורה של מסכה (האלכוהול מבטיח חיתוך נקי- לא הכרחי). מייבשים יום-יומיים במקום יבש.


Royal Icing-לקישוט

1 חלבון (לבן) אפשר לשמור חלבון בהקפאה, אך כדאי שיהיה בטמפרטורת החדר לפני ההקצפה
1.5 כוסות אבקת סוכר בערך
מעט צבע מאכל

מערבבים חלבון ואבקת סוכר, עד שהחלבון נעשה אטום ומבריק ויש לו סמיכות של שמנת חמוצה (שקל לזלף). אם הוא נוזלי מדי – מוסיפים אבקת סוכר; אם הוא סמיך מדי – מוסיפים מעט מים או מי ורדים לטעם. שומרים מכוסה ביריעת פלסטיק בכלי אטום. לשמירה מעל 3 ימים – לשמור במקרר.


סוכר צבוע
מכינסים צבע מאכל נוזלי לשקית עבה (למשל ''פתח-סגור''). מוספים סוכר רגיל. סוגרים את השקית ו''מעסים'' את הסוכר עד שהוא נצבע בצבע המאכל. מכינים מספר צבעים בצורה דומה.


קישוט המסיכות
מורחים את הקרם (Royal Icing) על המסיכה עם סכין או כפית, או מכניסים אותו לבקבוק שמתאים לזילוף (כמו בקבוק קטשופ).
אפשר לפזר סוכר צבוע או סוכריות צבעוניות על הקרם. הקרם מתייבש ומדביק את הסוכר.


אסנת סדן