יהודי וטוב לו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לא חייבים להתאמץ ולהזיע מעל הכיריים כדי לאכול אוכל יהודי טוב. קרן ויזנר ביקרה בשוק המזון של המסעדה היהוזית בבני ברק, והתבשמה מניחוחות הכבד הקצוץ, הפסטלים, הקרפלעך, הגפילטע פיש, הבשרים והעופות והקיגל, הכל גלאט כשר. היא גם לקחה הביתה טייק-אווי, וזכתה למחמאות שלא בצדק. גם אתם יכולים

לא חייבים להתאמץ ולהזיע מעל הכיריים כדי לאכול אוכל יהודי טוב. קרן ויזנר לקחה הביתה טייק-אווי מהמסעדה היהודית שבבני ברק, וזכתה למחמאות שלא בצדק. גם אתם יכולים

יום שישי הוא הזמן המושלם להעביר בסידורים אחרונים לקראת שבת, ובעיקר כאלה הקשורים לאוכל, במיוחד כשהורי, הגרים בצפון הארץ, החליטו לקפוץ לבקר בסופ''ש. יכולתי לעמוד כל היום ולבשל את ארוחת השבת, בתקווה שהפעם זה יצליח. במקום, החלטית לקפוץ למסעדה היהודית, השוכנת בתפר בין בני ברק ור''ג (ליד מכון מור) , בניסיון להציל את כבודי האבוד וכמובן את הארוחה.

המסעדה היהודית נפתחה לפני כ–5 שנים, ומציעה אוכל יהודי גלאט כשר. המסעדה עצמה פתוחה בימים א' – ה', החל משעות הצהריים ועד 23:00, ומציעה, בנוסף לתפריט הרגיל, גם ארוחות צהריים עסקיות והסדרי משלוחים עם חברות. בשל היותה גלאט כשר, מציעה המסעדה שירותי קייטרינג לאולמות אירועים, מסיבות פרטיות, בתי מלון ובתי חולים (אספקת ארוחות למחלקת היולדות באיכילוב), ובמקום עצמו מתקיימים אירועים כגון ימי הולדת, בת מצוות, בריתות ועוד. בימי חמישי בערב הופכת המסעדה למקום מפגש לצעירים חובשי כיפה, הבאים לחלוק עם חבריהם את קורות השבוע על לחם טרי עם כבד קצוץ, ושאר מאכלים יהודיים האהובים, ופתוחה עבורם עד השעה 1:00. בימי שישי המסעדה סגורה והאולם הסמוך לה (כינור דוד) הופך, בין השעות 9:00 ועד 15:00, לשוק אוכל הומה אדם. קהל היעד, הן של המסעדה והן של שוק האוכל, הוא ברובו דתיים וחרדים, שנהנים מאוכל טרי, טעים וכשר למהדרין, וכן חילוניים שמשוגעים על אוכל יהודי, כמוני.

הייתה זו הפתעה נהדרת להגיע לשוק האוכל ביום שישי, במטרה לרכוש מטעמים לביתי, ולגלות שם המוני אדם. בציבור החילוני, פונקציית הטייק אוויי והמשלוחים הינה שגרתית ומקובלת, ורובנו משתמשים בה ברמה זו או אחרת. לפי כמות הדתיים והחרדים שמשרת שוק האוכל, עושה רושם כי גם ציבור זה עובר מטמורפוזה בכל הקשור לתרבות קניית האוכל המוכן, מצביע ברגליו, ונהנה משפע המזון הטרי שהמסעדה היהודית הציעה. ייתכן שהדבר קשור גם לדרך בה מתנהל המקום. מוטי, שאמון על ניהול המסעדה וקיבל את פני בכניסה לשוק, הביא עימו גישת ניהול ערכית, הגורסת כי יש לשמור מעל לכל על איכות ואסתטיות המזון, דבר שמתבטא בכך שהאוכל מבושל ונמכר באותו יום. כמו כן, ערכים של משפחתיות מיושמים באופן גורף ונותנים תחושה חמה ומוכרת לקהל הקונים במקום.

האולם בו ממוקם השוק הינו רחב ידיים. המנות נחות במגשים מתכתיים גדולים, ומסודרות כמבוך המפריד בין המנות ה''קלות'' למנות ה''כבדות'' יותר. את המנות המשמשות כאפרטיפים וכמנות ראשונות, כמו טורטיות ממולאות, מרקים, כבד קצוץ, פסטלים, קרפלעך ועוד, ניתן למצוא כבר בכניסה לשוק. אחריהן מגיעות התוספות, כגון אורז על שלל סוגיו וצבעיו, פסטות, פשטידות וסלטים מיוחדים. המנות העיקריות, המכונות בפי ה''כבדות'', מתגלמות בדמותן של מס' סוגי דגים (בסגנון פולני או מרוקאי), שלל בשרים ועופות ברטבים חריפים, מתוקים ופיקנטיים. באגף המתוקים ניתן למצוא עוגות טעימות וכן קיגל, מאפה איטריות עם צימוקים מתוק. כל אחד יכול למצוא פה משהו שיערב לחיכו, איש איש והמאכל האהוב עליו, ולא משנה מאיזה דת, עדה או זרם הוא. בשוק האוכל של המסעדה היהודית הבדלי הדת מיטשטשים לחלוטין, וקהל הקונים מאוחד בלהיטותו אחר אוכל יהודי משובח, טעים ומוכר.

אני שמחה לבשר לכם שארוחת ערב יום שישי בדירתי הייתה מוצלחת ביותר. אורחי והורי, שאוהבים במיוחד אוכל יהודי, נהנו מהעושר בטעם ובגודל של המנות. למרות אפס פעילות מצד המארחת (אני), הוכתר הערב כהצלחה קולינארית מסחררת, והכל הודות למסעדה היהודית. אז עכשיו הם כבר מחכים לפעם הבאה במרכז, ומשביעים אותי לא לבשל יותר לעולם, ובכל פעם שאני מארחת - לקחת אוכל מוכן. אבל רק מהמסעדה היהודית.

המסעדה היהודית
ז'בוטינסקי 9 , בני ברק (ליד מכון מור)
טלפון: 03-5789999