מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הבשורה על פי אוקונור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

התרבות האירית חיה ותוססת מרחק של קילומטרים רבים מאירלנד, באזור התעשייה הישן של ראשון, בפאב האירי אוקונור. כולל המוזיקה, הבירה, האוכל והאווירה האופייניים, שהפכו את תרבות השתייה האירית לשם דבר

התרבות האירית חיה ותוססת מרחק של קילומטרים רבים מאירלנד, באזור התעשייה הישן של ראשון, בפאב האירי אוקונור. כולל המוזיקה, הבירה, האוכל והאווירה האופייניים, שהפכו את תרבות השתייה האירית לשם דבר

אירלנד, מסתבר, היא אחת מיצואניות התרבות היותר משמעותיות לעולם. המהגרים האירים שימרו את תרבותם, ובכל מקום שבו דרכה כף רגלם, הפיצו את שמעם של הסופרים אוסקר ווילד, ג'ונתן סוויפט, ג'ורג' ברנרד שו, וויליאם בטלר ייטס וסמואל בקט; הזמרים שינייד אוקונור, בוב גלדוף ואניה; הלהקות U2, הקרנבריס והקורס, וזה באמת רק קצת הקרחון. אבל מלבד האישים המכובדים האלה, והמוזיקה האירית המסורתית, המנוגנת ומושמעת על ידי להקות מכל רחבי העולם, נודע שמעה של התרבות האירית גם בזכות תרבות השתייה שלה, הפאבים והבירה האירית.

גם לישראל הגיעה הבשורה, ופה ושם ניתן למצוא ברחבי הארץ פאבים איריים, המגישים בירה אירית מסורתית (אבל לא רק), מנגנים מוזיקת שיכורים אירית וחוגגים את יום פטריק הקדוש. גם באזור התעשייה הישן וההומה בראשון לציון נפתח, לפני כשנה וחצי, פאב אירי מסורתי, והוא עונה לשם אוקונור.

אוקונור קיים כשנה וחצי, מתפעל מטבח בשרי כשר, ופתוח מדי ערב החל מהשעה 19:00 ועד אחרון הלקוחות, שגילם נע סביב ה-24 פלוס. העיצוב של המקום אירי לכל דבר, כולל הבנייה המסורתית מעץ, התאים הפרטיים והאינטימיים והתאורה המעומעמת. וכולל, להבדיל, כמות הבירה המטורפת הנמזגת מהברזים.

כשהגענו לאוקונור ביום שישי בסביבות השעה 23:00, קידמה את פנינו מוזיקה עכשווית וקצבית, עדיין בטון רך של תחילת ערב. התיישבנו על הבר, והזמנו, לפי המלצת הברמן, את קוקטייל הבית, שמשתנה, מסתבר, בכל יום. אנחנו פונקנו עם קוקטייל פירותי וקייצי, שהיווה פתיח כייפי לערב כייפי. בן זוגי, בהתאם למסורת האירית, פצח בשתייה של חצי ליטר בירה, ובכך התאים עצמו לאווירה. השקת הכוסות לוותה בהסבר מעמיק של שחר הברמן על המנות בתפריט בכלל והמנות הראשונות בפרט.

בחרנו להתחיל את הערב עם מנת משולשי טורטייה, החלטה שהתבררה כמפתיעה לטובה. על מצע של עלים ירוקים נחו להם 8 משולשי טורטיה, במילוי אצבעות צ'וריסו ובליווי טחינה ירוקה. בשר הצ'וריסו היה רך, ותובל בפיקנטיות קלילה.

תוך כדי בליסה, סרקתי במבט מסוקרן את הפאב, שניחן בנוסף לפינות החמד האינטימיות גם בגלריה גבוהה, למי שרוצה להתבודד ו/או להשקיף ממגדל השן על הנעשה בבר. בשעה זו, כבר החלה השמחה לשרור במקום. הפאב החל להתמלא, המוזיקה הפכה קצבית יותר, ואנשים החלו לנענע את גופם לצליליה. אנחנו בחרנו להישאר על הבר, ולהמשיך בארוחה.

לעיקריות הזמנו מנות המאפיינות את הלך הרוח בפאב: המבורגר, ושניצלונים בבצק בירה. מנת השניצלונים הייתה עצומה בגודלה, בצק הבירה שעטף את השניצלונים היה פריך וערב לחיך, והמנה כולה לוותה בסטייק צ'יפס וסלט ירוק קטן ברוטב ויניגרט. ההמבורגר, 250 גרם של נטו בשר, הוגש בלחמניה אמריקאית לצד הום פרייז טעימים ברוטב צ'ילי. הבשר היה איכותי ביותר, בן זוגי נגס ברעבתנות שהרבה זמן לא נראתה כמותה, טרף את המנה עד כלות, ולא שכח לציין שמדובר במנה ''אליפות''.

אורות הפאב עומעמו עוד יותר, האווירה הפכה רומנטית, כוסות הבירה מולאו מחדש, והשעון כבר הורה על השעה אחת אחרי חצות. הגיע הזמן לסיים את הערב בקינוח. הזמנו כיפרת רוזמרי, יציקת שוקולד עשירה דמוית כיפה, הממולאת במוס שוקולד בהיר. עבורנו היא היוותה סיום שווה לערב שווה עוד יותר. נפרדנו לשלום מהמארחים החביבים וסיכמנו ערב כייפי ומוצלח. אירלנד אמנם רחוקה כמה שעות טיסה טובות מישראל, אך מבחינתנו - הבשורה בהחלט הופצה.

אוקונור
משה בקר 15, אזור תעשייה ישן, ראשון לציון
03-9692480