לא אוהבת אזני המן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אני לא אוהבת אוזני המן, ומעולם לא אהבתי. משהו בבצק הפריך הזה על שלל המילויים שלו פשוט לא עושה לי את זה. תמיד נדמה לי שיש לזה טעם לוואי של משהו קנוי, ברוב הפעמים, זה אכן משהו קנוי.
מי בכלל מכין היום אוזני המן? כמות המשולשים המוכנים שנמכרים בדוכנים בכל סופר מרקט ושוק מעידים שכנראה מי שמכין אותם מסתכם בארבע דודות מחולון ואחת מראש פינה, ודי.


נסו פעם לעבור שבוע לפני פורים בשוק הכרמל, בחלק שקרוב לחניון הכרמלית וראו את ערימות המאפים המוכנים עם הבסטות, זה נראה כל כך לא טעים עד שבגני הילדים כבר ממש מבקשים להימנע מהמאפה הזה במשלוח המנות ומציינים בפירוש כי על הילדים להביא רק ממתקים. והדיון הזה במילויים: ריבת חלב, מישימים ומרציפן לא יעזרו לאוזן המן שהבצק הפריך שלה לא טופל כמו שצריך, וזה הרי מה שקורה עם רוב האוזניים.

אמא שלי הייתה מכינה דווקא אוזני המן די טעימים שהתחלתי להעריך אותם רק אחרי שיצאתי מהבית ויצא לי לטעום את גבעות החול המכונות אוזני המן. היא הכינה באוזני המן פשוטות פשוטות, עם בצק ממש רטרו, אבל עם סוד קטן במילוי: ממלאים בהרבה תמרים מגולענים, אלה הנמכרים בגוש עטוף בפלסטיק שקוף וקשה לעיבוד, ומכסים בחצי אגוז נלך שיסגור את ''החור''. האגוז מונע מהמילוי להתייבש ונשמר ריח התמרים האמיתי, זה שעושה את האוזן למשהו טעים באמת.
לפניכם המתכון של אוזני ההמן הטעימים היחידים בעולם (לדעתי) ותזכרו: אסור ללוש בצק פריך יתר על המידה


אוזני המן הכי ביתיים שיש

לבצק
3 כוסות קמח
½ כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 חב' מרגרינה
1 שמנת חמוצה
1 סוכר וניל

למילוי
1 חבילת תמרים מגולענים, ארוזים באריזה שקופה
250 גרם אגוזי מלך, קלופים


1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני. מערבבים את כל חומרי הבצק (נזהרים מערבוב יתר) לכדור,עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית סטנדרטית.
3. מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית ממלית התמרים, מניחים חצי אגוז מלך מעל, וסוגרים לצורת משולש בעזרת האצבעות.
4. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים בחום בינוני עד שהאוזניים מזהיבות. מוציאים, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.