מסעדת לה לזניה אולי נראית קטנה מבחוץ, אבל התפריט האיטלקי העשיר שלה כולל מגוון של מנות פתיחה, פסטות, ניוקי, רביולי ופטוצ'יני. וכן, כמעט שכחנו – לזניות, והרבה
מסעדת לה לזניה אולי נראית קטנה מבחוץ, אבל התפריט האיטלקי העשיר שלה כולל מגוון של מנות פתיחה, פסטות, ניוקי, רביולי ופטוצ'יני. וכן, כמעט שכחנו – לזניות, והרבה
לא קל להיות שומר כשרות בתל אביב: מסעדות פירות ים צצות בכל פינה, לכל סנדביץ' מכניסים היום בייקון, ורוב המקומות נשארים פתוחים גם בסופי שבוע. והנה, דווקא בלב ליבו של רחוב דיזינגוף, אחד ממעוזי הבליינות המובהקים של תל אביב, מתנהלת לה מסעדת לה-לזניה. מסעדה איטלקית, חלבית וכשרה לחלוטין. אלטרנטיבה רצויה בהחלט לשומרי המצוות התל אביביים.
בעל המקום, יוסף (FIFI) תמם, עלה לארץ לפני מספר שנים, ובמהלך המעבר מצא בין חפציו מתכונים איטלקים עתיקים, שעברו במשפחתו מדור לדור. הוא החל לבשל בקטנה, לחברים, ולאחר הפצרות רבות מכל מי ממטעמיו – החליט לפתוח את מסעדת ''לה לזניה''.
יש משהו כיפי בלה לזניה, ואולי זה קשור דווקא למידותיה הקטנות. מבחינת החלל, בקושי אפשר להגיד שזו ממש מסעדה. ויחד עם זאת, ניתן להגיד בפה מלא (בלזניה) שהמקום מגיש את הלזניות הכי טובות בתל אביב. זה הקסם של המסעדה: היותה קטנה וביתית כל כך. למראית עין, עושה רושם שמדובר בבר סלטים וסנדוויצ'ים, אבל מי שמציץ לסועדים בצלחות - מגלה מיד עולם ומלואו. איטליה ומלואה.
זה אחד המקומות הכי איטלקיים בעיר. בתפריט מבחר של פסטות וסלטים, כריכים מלחם מתוצרת עצמית, עוגות, ריבות וממרחים. אבל העיקר הן הלזניות. עמוד שלם בתפריט מוקדש רק לאלה, והן מהמשובחות שטעמנו. יש לזניות שונות במחירים שונים, עם מילויים שונים, החל מהלזניה הקלאסית וכלה בלזניה עם פטריות, חצילים, פסטו או סלמון. אנחנו בחרנו לאתגר את עצמנו דווקא בזו עם הריקוטה והתרד. תוך זמן קצר קיבלנו צלחת עם מאפה מוקרם בגבינה, לא גדול מדי ולא קטן מדי, ומדויק לחלוטין מבחינת הטעם. נדמה כאילו הלזניה הזו משלבת באופן מושלם את המינונים הנכונים של טעמי הגבינה, הירק והבצק: הכל עדין, מתובלן במידה, לא שמן מדי. מחליק בגרון עם טעם של עוד, משביע ולא מפוצץ.
גם מגוון הפסטות שבמקום מרשים, וכולל סוגים שונים של פסטות, ניוקי, רביולי ופטוצ'יני, ברטבים משובחים. הפסטה שאכלנו, פנה בעגבניות מיובשות, פסטו ושמן זית, הייתה חביבה. זוג שאוהב לאכול קצת מכל דבר יכול בהחלט להזמין פסטה ולזניה ולחלוק. אבל גם מי שיבחר לוותר על הפסטות ולהתמקד בשתי לזניות מעולות - לא יצטער. אם לוקחים גם מנה ראשונה של ברוסקטה פריכה או קרוסטיני מסוגים שונים, ומסיימים בקינוחים עם שמות מפתים כמו בלה הלנה (אגסים בשוקולד), קסטנה (פנקוטה ערמונים), או טירמיסו - מסיימים את החוויה מאושרים, ועם רצון לחזור שוב. קטנה קטנה, אבל מסעדה אמיתית.
לה לזניה
דיזינגוף 177, תל אביב
03-5230037
-
הקסם של לה לזניה: היותה קטנה וביתית כל כך
-
קטנה, קטנה - אבל הלזניות הכי טובות בעיר
-
מבחר של פסטות, סלטים, ומנות נוספות. אבל העיקר הן הלזניות
-
גם הפסטה מעולה