איסט סייד סטורי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סיפור הפרברים הפרטי של כתבתנו לוקח אותה ואת חברתה, בנות הפרברים התמימות, אל הרפתקה קולינארית מפנקת בחלק הפרוע של העיר, בבר/מסעדה איסט 38 בתל אביב

תמיד חלמתי לגור במרכז העצבים של ת''א, כדי שאם במקרה ליבי יחפוץ בארוחה טובה, בבילוי פרוע בבר, או סתם לשבת על בירה עם חברים, כל שאצטרך הוא לרדת מספר מדרגות ולצעוד בקלילות אל עבר מוקד הבילוי השכונתי. לצערי, בחרתי להתגורר בפרברים, מה שאילץ אותי, גם הפעם, להתניע את מכוניתי, לאסוף את חברתי לבילוי, ולנוע בזהירות לכיוון היעד הרצוי. הפעם – איסט 38 בתל אביב.

בר/מסעדה איסט 38 נוסד לפני כשנה, ונשען על קונספט אמריקאי. אולם למרות הסגנון המובהק, נוצרת תחושה שלא הולכים לאיבוד בחלל הגדול. הבר מקושט בסממנים רומנטיים, בדמותן של נורות אדומות המרצדות באור חמים ונעים, ואזור המסעדה מהווה אתר למפגש חברתי שוקק חיים לשם שתיית בירה, אכילה וצפייה במשחק או באירוע ספורט אחר. רבגוניות העיצוב מתאימה את עצמה לקהל היעד: המקום פתוח בכל יום, מ-12:00 ועד לקוח אחרון. בצהריים יש עסקיות, והקהל ברובו הם אנשי עסקים ומשרדים מהאזור (בקרוב שליחויות). בשעות הערב המוקדמות פוקדות את המסעדה לרוב משפחות, ואילו בשעות הלילה הטון הופך לקצבי יותר, תרבות הלילה התל אביבית זוחלת לה החוצה ממרבצה התמים, והמקום מפנק את אורחיו בבירות מכל העולם.

כבנות פרברים טובות היוצאות לבילוי בעיר הגדולה, מה רבה הייתה הפתעתנו לגלות, שבשעה 21:30 המקום כבר המה מאדם. התיישבנו לנו על הבר, מה שאפשר לנו ל''פקח'' מקרוב על המתרחש במקום. את פנינו קיבלה ברמנית מקסימה העונה לשם אינה, שפינקה אותנו בקוקטייל טעים הקרוי על שמה: ''טרופיקל אינה'' ,שהיווה פתיח נפלא לערב נפלא.

פתחנו את הארוחה בשתי מנות ראשונות. הראשונה, פטריות יער ושמפיניון מצופות בבלילת בצק בירה, שנחו להן במין מסננת קטנה וחמודה ממתכת בליווי רוטבי טריאקי ומיונז פיקנטי. הפטריות, שהוגשו ליד סלט ירוק ברוטב ויניגרט, היו חמות ונימוחות בפה, ממש תענוג של מנה. המנה השנייה, מנה שגרתית לכאורה, הצליחה להפתיע אותנו. טבעות הקלאמרי בציפוי פריך, שהוגשו בצורה אסתטית, בליווי לימון ורוטב מיונז פיקנטי, היו טעימות להפליא! אחת ממנות הקלאמרי הטובות ביותר שאכלתי עד כה. מנות הפתיחה המשובחות השאירו טעם של עוד, וכל שנותר לנו לעשות, היה לחכות, מחויכות ומרוצות, לבאות.

המנות העיקריות נבחרו בקפידה, ובכל הכבוד הראוי לקונספט האמריקאי השורר במקום. חברתי הזמינה המבורגר (250 גרם של בשר נטו) עם טופינג של בייקון ומוצרלה, שהוגש בלחמנייה אמריקאית. התוספות החמות שליוו את המנה הגיעו בדמותן של קלח תירס עסיסי, ופירה תפוחי אדמה ובטטות. המנה פשוט נטרפה, ואפשר היה להבין לפי החיוך הטיפשי שהיה מרוח על פניה של חברתי שההנאה הייתה מושלמת.

מנת הספריבס, 500 גרם של צלע לבן משובח (2 יחידות עם עצם), נח על מצע של בצל צלוי וטובל ברוטב טריאקי מתוק וחם, הייתה הבחירה שלי. המנה הוגשה בצורה יפה כל כך, שהיה לי ממש לא נעים לקלקל את יצירת המופת שנחה לי על הצלחת. אך הריחות המתקתקים של התיבול שהופצו לכל עבר שכנעו אותי לתקוע יתד בבשר. הבשר נפרד מהעצם בשמחה רבה היישר לפי המשולהב, וכל ביס היה תענוג צרוף.

בהמלצתה האדיבה של אינה המלצרית/ברמנית הפרטית שלנו, קינחנו את הארוחה בבראוניז די לייט. המנה הגיעה גדושה בקצפת, שמתחתיה נחבאו להן חתיכות בראוניז חמות ופריכות. מדובר במנה מאתגרת במיוחד, היות וצריך להוכיח באכילתה יכולות חפירה משובחות, למציאת אוצרות קטנים, בדמות גלידת וניל ושוקולד ושברי אגוזים שהוסתרו תחת מעטה הסודיות של המנה המרהיבה והמדהימה בטעמה.

הפינאלה הייתה מושלמת והערב הוכתר כמוצלח וטעים במיוחד. המוזיקה הוגברה, והקהל התל אביבי הצעיר התדפק על דלתות הבר/מסעדה. הדבר אותת לנו לפנות את מקומנו לאנשים אחרים, בתקווה שישכילו ליהנות מהמנות הטעימות ומהאווירה המחשמלת שלמקום יש להציע, ממש כמו שנהנינו אנחנו, בנות הפרברים.

איסט 38
אבן גבירול 38, תל אביב
טלפון: 03-6913838