קולינריה ירושלמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

את הארוחה פתחנו בקוקטיילים חגיגיים שהתלוו למנות הראשונות שזרמו לשולחננו ללא הפסקה: חציל קלוי בטחינה לימונית עם נגיעות עריסה; פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; רביולי בטטה ( 5 כיסונים גדולים של רביולי שהונחו באופן אסתטי על צלחת וטבלו ברוטב שמנת, יין לבן ועירית) ועוד''. קרן ויזנר מדווחת מסופשבוע מופלא בעיר הקודש...

כמי שגרה ומבלה את חייה באזור גוש דן, נסיעה לעיר הקודש שלנו תמיד מרגשת אותי. אפילו כילדה, ירושלים תמיד היתה כחידה בשבילי, בכל הנוגע לארכיטקטורה, תרבות, היסטוריה ועוד, וגם בנושא הקולינרי סבלתי מחוסר מידע קונקרטי על הנעשה בעיר הקודש.

בביקורי האחרון בעיר, הכרתי ירושלים אחרת, מלאת הפתעות קולינריות ולמדתי שאושיות המטבח המוכרות מתוכניות הבישול יצאו ברובן מכאן. אולי בזכות האוויר הצלול מיין.

בקצה מתחם הרכבת הישן, בין דרך בית לחם לדרך חברון ועל חורבות מחסן שמנים, הוקמה לפני שנתיים המסעדה-בר קולוני. בעלי המקום החליטו לשמר את המבנה, והעיצוב נעשה בכפוף לערכיותו האותנטית עם נגיעה של תעשייתיות כשהכל בגווני אדום ושחור משולבים בויטראז'ים צבעוניים, המעטרים את קירות המקום.
''קולוני'' גם חרתה על דגלה החברתי את סמל הנגישות, כך שישנה חניית נכים צמודה וגם תפריטים לעיוורים, הכתובים בכתב ברייל.

הקהל של קולוני משתנה בהתאם לשעה. בצהריים ובשעות הערב המוקדמות ניתן למצוא אנשי עסקים, תיירים, שגרירים וקהל אדוק ונאמן, ואילו בשעות הערב המאוחרות המקום משתנה, המוזיקה הנעימה מתחלפת לקצבית ורועשת יותר וממוצע הגילאים יורד פלאים לאזור 25+.

שף הקולוני, עלם חמודות בשם אסף, החל את דרכו הקולינרית מהתחתית של התחתית בקילוף תפוחי אדמה ועשה את הסטאז' שלו במיטב המסעדות הירושלמיות. התפריט שהרכיב לקולוני הוא תפריט ביסטרו הפונה לכולם ויש בו דגש על איכות המזון. טרנד הבריאות התברר לי מעיון בתפריט של קולוני, כבר עלה לירושלים.

את הארוחה פתחנו בקוקטיילים חגיגיים שהתלוו למנות הראשונות שזרמו לשולחננו ללא הפסקה: חציל קלוי בטחינה לימונית עם נגיעות עריסה; פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; רביולי בטטה ( 5 כיסונים גדולים של רביולי שהונחו באופן אסתטי על צלחת וטבלו ברוטב שמנת, יין לבן ועירית) ועוד.

לאחר מנות הפתיחה השוות, עצרנו לנוח ולטייל במתחם, לספוג קצת היסטוריה מעדי, המלווה הצמוד שלנו ומבעלי המקום ואושיה מוכרת בכל הקשור לחיי הלילה התוססים (כן, כן!) של ירושלים, בין היתר בזכות הרקורד שלו כשותף במועדון האומן 17 האגדי.

כשחזרנו מהסיור הלימודי המתינו על שולחננו המנות העיקריות כדי שאנו הקרניבוריות ננעץ את מזלגנו ונבלוס להנאתנו: מנת הכבד, ששכבה לה על הר לבן ומושלג של פירה תפוחי אדמה ברוטב יין אדום
וסילאן, שהיתה טעימה ונימוחה; ומנת האנטרקוט, נתח של כ – 300 גרם, עשוי במידה הנכונה.

האנטרקוט לווה במיני ירקות צלויים והוגש בליווי שני רטבים עשירים. לבושתי הצלחת התרוקנה תוך דקות ומבלי ש''שיתפתי'' את שותפתי לארוחה בעונג.

העיקרית השלישית שטעמנו היתה אסקלופ חזה עוף בשמנת וחרדל בליווי פירה תפוחי אדמה - המנה האהובה על הבעלים. ואכן, העוף היה עסיסי וערב לחיך והשתלב באורח מופתי ברוטב השמנת.

החלטנו לקנח את הארוחה בקרם ברולה משולש טעמים: רגיל עם תוספת של פירות יער, קפה ושוקולד. קינוח עשיר ומהנה. הקינוח השני היה מפתיע ומרענן והוכתר כקינוח של הקיץ: גלידת וניל עם טחינה על הררי הגלידה נחו להן שערות חלבה טעימות ובצידן ריבת תפוחים.

מסעדת ''הקולוני'' החלה להתמלא מפה לפה, האורות עומעמו והמוזיקה התגברה. נפרדנו לשלום מהמארח המופלא וצעדנו חרישית אל רכבנו. סוף השבוע המופלא שלנו בעיר הקודש הסתיים.

קולוני
דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים
טלפון: 02-6729955