מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ברוסקטה גרוזינית ב''תבליני הכפר''- (ויש גם מתכון)


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תחשבו על הרעיון הבא: כשמכינים ברוסקטות לארוחה איטלקית, אפשר, במקום להתעסק עם פרוסות הג'בטה הצרות, או פרוסות הבגט המתעתעות, פשוט לקחת לחם גרוזיני שטוח ולשים עליו את הציפוי.
סדנת בישול מוצלחת, נמדדת בין היתר בהברקות כאלה. לא תמיד אפשר או צריך ללמוד משהו מורכב, או לשנות קונספט אמיתי במטבח. מספיק לצאת עם טיפ.

הטיפ, מבחינתי בסדנה האיטלקית של עמרי בן פרז, ב''תבליני הכפר'' בראשל''צ היה הלחם הגרוזיני. במקרה שלהם, היה זה הלחם השטוח של מאפית ''אלונושקה'' שבאשדוד. עמרי ''הוריד'' את חלקו העליון בסכין כדי ליצור שטח פנים רחב, מרח עליו בנדיבות שמן זית והכניס לתנור למספר דקות. בינתיים, הכין את הציפוי: פסטו וריבועי מוצרלה מצופים בפלפל שנמסו מאוחר יותר בתנור לקרום מבעבע ולוהט, בצל קונפי ואנשובי, וסלט עגבניות רי, עם הרבה שמן זית, שום ולימון על קליפתו.


אחרי הדבר הכי חשוב, אפשר להתפנות חספר על הדבר הכי טעים. נתח סינטה יפה, ארוז בואקום נח על השיש. עומרי פרס ממנו פרוסות דקיקות, אסקלופ שזו לדעתי הדרך הטובה ביותר לחוות סינטה. בצד, הצטמצם לו רוטב פטריות ומרסלה, ומשקית גדולה נשלפו עלים ירקרקים, שטופים.
אחר כך נעשתה הקומבינציה המתבקשת: האסקלופים של הבשר טוגנו קצרצרות על מחבת גדולה, הונחו על צלחת של עלים ירוקים ומעל הכל נמזג רוטב מרסלה מתקתק. זה הוגש מיד ואפילו אחרי 4-5 ברוסקטות, נאכל ללא שהיות.

בהפסקה, שלחו אותנו ''לרעות'' בחנות המצוידת להדהים ששמה ''תבליני הכפר'': בתור מי שראשל''צ בשבילה היא ארץ שמעבר להרי החושך, נדהמתי לגלות ש''תבליני הכפר'' לוקחת את כל החנויות המתמחות המוכרות (מבחינת ההיצע) בגדול. תבלינים, פירות יבשים שלא נראו, אגוזים, שמנים, כלי אפיה ובישול. בקיצור: ראשל''צ- ניו יורק.


ברוסקטה עם פסטו ומוצרלה

2 לחמים גרוזיניים, שטוחים, חצויים לרוחב
4 כפות פסטו מוכן
4-5 כדורי מוצרלה, חתוכים לקוביות
פלפל שחור גרוס
כפית שמן זית

1. מורחים את הצד הרך של הלחם השטוח בשמן זית ומכניסים לתנור לקלייה קצרה.
2. מורחים את הלחם בפסטו, מפזרים מעל את קוביות המוצרלה, מפזרים מעל פלפל שחור גרוס ועוד שמן זית.
3. מכניסים שוב לתנור חם מאוד, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.


ארוחה איטלקית כפרית
עמרי בן פרז "קרחת בצלחת"
תבליני הכפר לישנסקי 9, מתחם "חונים קונים" ראשל"צ 03-9520390