שף בשקט עם חיים טיבי ממוסקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מוסקט, המסעדה שעליה מנצח השף חיים טיבי, היא מותג של איכות. מהירקות האורגניים שגדלים בגינה הצמודה ועד השירות ששמעו יצא למרחוק. אלגנטיות קסומה היא כנראה ההגדרה הקרובה ביותר למציאות של החוויה שמייצר טיבי. את השאלון השבוע העברנו אליו...

שם: חיים טיבי.

מקום מגורים: ראש פינה.

מסעדה: מוסקט.

לימודים: ''לא למדתי באופן מסודר ופורמלי, בהשתלמויות בעולם ומניסיון מילדות''.

סגנון בישול: ''ישראלי שנשען על המטבח העולמי הקלאסי''.

עבודות קודמות: ''היתה לי מסעדה בשם אורוות הברון בראש פינה – מסעדה צרפתית ולפני כן את מסעדת ''בונפטיט'' בצפת''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''אני זוכר את עצמי תמיד אוכל. הזיכרון הראשון שיש לי הוא של כמות הסירים שאמא שלי בישלה בו זמנית והריחות. תמיד היו לפחות עשרה שנים-עשר סירים. ארוחת ערב חג של משפחה טוניסאית גדולה זה קונצרט של סירים במטבח''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''משהו בתחום האמנות, צייר או פסל''.

מנה אהובה: ''בשר. על הגריל ומכל סוג שהוא''.

חומרי גלם אהובים: ''אני אוהב הכל, ירקות, בשר, דגים, פירות ים, שמנים. אין דבר שאני לא אוהב''.

לעולם לא אבשל: ''חיות מחמד או חיות מגעילות כמו נחשים וחולדות''.

מנת דגל: ''אין דבר כזה. אולי נתח הקצבים או היונים הצלויות, אבל גם המנה הזו משתנה כל פעם למשהו אחר''.

מסעדה אהובה: ''ארקדיה, כתית. אני אוהב הרבה מסעדות בארץ''.

השראה: ''סביבת המחייה שלי, הירוק, הנוף, השקט. זו ההשראה''.

חלום: ''בינתיים אין לי חלומות''.

מוסקט
מלון מצפה הימים , ראש פינה
טלפון: 04-6994555